FormationUngdomsuddannelse og skoler

Den primære struktur af roden, overgangen fra den primære til den sekundære struktur af root

Den underjordiske organ fleste højere spore, nøgenfrøede og blomstrende planter - roden. Han optræder først i mos og udfører ikke kun den funktion at støtte, men også tilvejebringer alle de andre dele af planten med vand og opløste mineralsalte. I nøgenfrøede og dækfrøede danner hovedroden udvikles fra den embryoniske rod. Senere dannede rodsystem, hvis struktur er forskellig i enkimbladede og tokimbladede. I denne artikel vil vi undersøge den primære og sekundære rod anatomiske struktur af blomstrende planter, hvis frø har to kimblade, og specifikke eksempler viser den rolle, plantevæv og de strukturelle elementer i den underjordiske del for at sikre driften af kroppen af anlægget.

Den embryoniske rod og dens udvikling

Under frøspiring udvikler den første del af kernen, kaldet germinale rygsøjlen. Den består af de uddannelsesmæssige væv celler - den primære meristem, apikale del af som kaldes spidsen. Under den mitotiske deling af dets konstituerende celler dannet af den primære struktur af roden, bestående af rhizodermis, primær cortex og aksial cylinder. Lad os dvæle ved de morfologiske og fysiologiske egenskaber grundskole stof, som ligger i toppen af både embryonale rødder, og i den apikale del af de unge rødder: den vigtigste, laterale og tilbehør. Arter navngivne sidste, for det meste findes i enkimbladede. De udvikler fra bunden af stilken. Så er toppen af de oprindelige celler. I udviklingsprocessen, udgør de primære meristem. Under dens lag begynder differentieringen af cellestrukturer fører til udseendet af den genererede pædagogisk væv anatomisk struktur bevirker den primære rod. Anlægget er gemt, indtil forekomsten af sekundære meristemer, kaldet cambium og fellogenom.

Rhizodermis: struktur og mening

Rizoderma eller rhizodermis er et belægningslag af vævsceller anbragt på en central ung rod strækker sig derfra og sidegrene. Vigtigst for planten det er en del af dækslet stof, som er anbragt i rodområdet, udfører absorptionen af vand og mineralsalte. It langstrakte celler dannet rhizodermis rod hår. Deres cytoplasma indeholder et stort antal af vakuoler og cellevæg er meget tynd, uden neglebånd. Rizoderma er roden del af roden hætten før lateral root zone, som kaldes ledende. Det blev konstateret, at placeringen af de grundlæggende hår med hensyn til roden hætte placeret på toppen af den vigtigste rod, stort set uændret.

Root hår og deres rolle i livet af planter

I betragtning af den mikroskopiske struktur af den primære rod, kan du opleve, at rizoderma er et derivat af det øverste lag - dermatogena. Det til gengæld dannes ved at dividere toppunktet af de primære celler. Sugning rodzonen er mest følsom over for pludselige ændringer i miljømæssige betingelser, derfor, mæslinger hår kan hurtigt visne væk. Dette er den vigtigste årsag til dårlig overlevelse på kimplanter, og selv hendes død. I udviklingen af kønsceller dør og er sloughed rizodermy. Under et lag af beskyttende stof - exoderm delvis at deltage i dannelsen af de krydsende elementer. På grund af deres vandige opløsninger af mineralske forbindelser og af rodhår indtaste cylinderaksen, hører til den primære struktur af roden.

Den omfatter et ledende stof , hvorfra udvikles under ontogenese fartøjer - luft- og sikar fra ledsagende-celler. Ikke alle planter danner et veludviklet system for rod hår. For eksempel, mose og akvatiske arter er fraværende på grund af et overskud af vand i miljøet.

Primær meristem - pericycle

Denne struktur, som er i form af en ring og dækker den centrale cylinder placeret under rizodermoy. Den består af små, hurtigt delende celler i pædagogisk stof og er til stede i alle træagtige og urteagtige plante former, der formerer sig ved frø. Alle dele af den centrale cylinder udvikler på grund af pericycle celler.

Den primære struktur af roden af en todelt plante bekræfter, at side- faner og birødder i det ydre lag af strukturen af uddannelse - meristem. Repræsentanterne for tokimbladede planter tilhørende familien Rosaceae, bælgfrugter, Solanaceae, den derefter omdannes til de sekundære arter såsom phellogen eller kambium. Resultatet af mitotiske deling pericycle celler er fremkomsten af homogen struktur og funktion af embryoniske væv zoner fremtid - periblemy, som er dannet af primær cortex og dermatogena, bemyndigelse starten af den primære apikale meristem.

primær cortex

Denne roddel repræsenteret hovedsagelig af parenchymceller. Del plantevæv støder op til rhizodermis kaldet exoderm, det midterste lag af den primære cortex - mesoderm. I betragtning af den primære struktur af roden under et mikroskop, kan disse steder findes en stor mængde af intercellulære rum. De tjener som et sted for cirkulation af oxygen og carbondioxid, og således deltage i gasudveksling. Den indre del indeholder cellegrupperne arrangeret i en stram streng.

Efter destruktion rhizodermis blotlagt dele exoderm, så de oprobkovevayut i lateral rodzonen og efterfølgende udføre en beskyttende funktion. Efter at alle tre lag af cortex radialt bevægelige vandmolekyler og strømmer derefter til fartøjer fra den centrale cylinder af roden. Ifølge ham, takket være trykket af roden og transpiration, vand og mineralske løsninger rejst stilken og bladene. Desuden kan organiske forbindelser, såsom stivelse eller inulin ophobes i primære kortikale parenchymceller af mesoderm.

central cylinder

I betragtning af den mikroskopiske struktur af det primære roden af en todelt anlæg findes en sådan struktur, som stele. Denne aksiale del omfatter en flerhed af anatomiske strukturer, der udfører funktionen af stofferne. De består af primært væv - xylem og dannede ledende elementer, såsom fartøjer (trachea). Opløsninger af glucose og andre organiske forbindelser flytte fra blade og stilke af roden af sikar placeret i cortex og vand og mineralske stoffer i skibenes (luftrør) kommer fra roden til cylinderens aksiale vegetative planteorganer.

Cambium rolle i rodudvikling

Overgangen fra den primære til den sekundære struktur af roden finder sted ved frøplantestadiet og er karakteriseret ved fremkomsten af pædagogisk stof - kambium. Af sin art dannet af protomeristemy vaskulære bundter.

Endvidere er der områder af stråling kambium. Begge disse sorter sekundær meristem kambium smelte sammen til en fælles ring, som ligger mellem cortex og den centrale cylinder. På grund af den aktive mitose, kambium celler danner to lag af de sekundære ledende stof: indre rettet mod stele - xylem og distale overfor endoderm - phloem. Som følge af de ovenfor beskrevne processer, den aksiale cylinder bliver den sekundære struktur er karakteristisk for alle rødder tokimbladede planter.

Hvad forandringer, som sker i den primære cortex

Fremkomsten af sekundære ledende væv - veddet og phloem forårsager transformation og pericycle. Dens celler, dividere med mitose, til dannelse af et lag af kork cambium - phellogen, der til gengæld danner peridermen. Bestanddel af dets Periclinal celle begynder at dele sig, hvilket fører til isolation af den primære cortex fra aksial cylinder, og yderligere - til sin udryddelse. Nu, det ydre lag af den sekundære rod er periderm med de resterende dele phelloderm og pericycle. Som man kan se, den primære og sekundære struktur af roden er radikalt forskellige fra hinanden. Disse forskelle vedrører alle sine afdelinger, herunder cortex og centrale cylinder. De er især mærkbar i den anatomiske struktur af uddannelses- og dækker væv. De væsentligste processer, der forekommer i rødderne i vækstperioden, kan vi antage udseendet af kambium og sekundær fanen ledende tekstiler. Følgende sub-titel, mener vi dem nærmere.

Primære og sekundære struktur af root

Forskellene i morfologi og fysiologiske funktioner af den voksende rod en todelt plante kan repræsenteres i en tabel:

rot Roden af en ung plante
Den dækkende stof (rhizodermis) Den dækkende stof (korkagtige exoderm)
Primær cortex: exoderm, mesoderm og endoderm Sekundær dannet bark cambium (kork)
Stela: pericycle, primær xylem Stella (sekundær xylem)
ingen kambium Sekundær meristem (kambium)

Foruden tabellen at bemærke, at sekundære fortykningsmidler rødder rod på tokimbladede forklaret mitotisk aktivitet af kambium celler og rodvækst i længde er forbundet med ajourføring og flytte de apikale meristem og rod cap celler dybt ned i jorden. Øvre central rod overvinder modstanden af de formalede faste dele på grund af høj stigning af energi, så rødderne af træer dækfrøede under spiring kan trænge selv asfalten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.