FormationUngdomsuddannelse og skoler

Mercurichlorid (ætsende sublimatet): Forberedelse, egenskaber og anvendelser

Det er ingen hemmelighed, at kviksølvforbindelser er stærkt giftige og giftige. I USA er de forbudt til anvendelse i de fleste af de skønhedsprodukter, og i Canada er inkluderet på listen over de farligste stoffer. De imidlertid i vid udstrækning anvendes i den kemiske industri til fremstilling af farvestoffer, fungicider, plast, samt i medicin og teknologi. En af repræsentanterne for denne klasse af stoffer er kviksølv chlorid (II), der er bedre kendt under sit andet navn - sublimere. Lad os se på denne forbindelse i flere detaljer.

Formel og egenskaber

Kviksølvchlorid 2-valent betegnet HgCl2. Denne forbindelse er et hvidt krystallinsk pulver. Ved en temperatur 277˚ C det begynder at smelte, og når 304˚S - kogning. Under normale forhold (25 ° C) har en densitet på 5,43 g / cm3. Mercurichlorid sublimerer let adskiller mærkbar flygtighed. Opløseligheden af mercurichlorid i vand afhænger i høj grad af dens temperatur. Så ved 20 ° C, dette tal er kun 6,6%, men det er nødvendigt at bringe vand i kog (100 ° C) og den når 58,3%. Desuden kviksølv er i stand chlorid opløst i ether, syrer, pyridin; NaCl-opløsning i denne proces er ledsaget af dannelsen af komplekse forbindelser. HgCI2 som elektrolyt er temmelig svag. I dagslys, især ved kontakt med organiske forbindelser, stoffet reduceres let til cuprochlorid Hg 2 Cl2 (calomel) og metallisk kviksølv.

modtagelse

I store mængder kviksølv chlorid (II) i øjeblikket kun fremstilles ved hjælp af direkte syntese af kviksølvet og chlor. En anden fremgangsmåde til opnåelse består i at opløse kviksølv HgO i koncentreret saltsyre (HCI). I praksis er det brugt sjældent, for det meste - i løbet af udførelsen af laboratorieundersøgelser. I det første tilfælde er kviksølv opvarmes i en atmosfære af chlor til en meget høj temperatur (ca. 340S) og derefter antændes og brænde med dannelsen af en blålig-hvid flamme. De resulterende dampe kondenseres under afkølingen og, afhængigt af den teknologi for at opnå, danner et fint pulver eller faste stykker.

ansøgning

Det skal bemærkes, at kviksølvchlorid var første stof på grundlag af Hg, som begyndte at blive brugt som en antiseptisk og desinficerende. I denne henseende mercurichlorid er højeffektive, men på samme tid er meget giftig. Det er i stand til at blive absorberet gennem huden og slimhinderne og ophobes i den menneskelige krop. Tidligere, når folk ikke vidste om den fare, som kviksølv chlorid, blev det brugt til at helbrede hudsygdomme. Nu, i medicin den bruges mere til tøj desinfektion, vaskeri, sundhedsprodukter mv Da dette stof er meget giftigt, er dens løsninger ofte specielt farvet til uforvarende ikke blev blandet med andre medikamenter.

I industrien er kviksølvchlorid anvendes i elektrodannelse træbeskyttelse, under termisk metallisering og bronzering. Mercurichlorid anvendes til fremstilling af batterier, maling til de undersøiske skibsskrog. Det anvendes i garvning af læder, litografi, fotografi, som et insekticid, osv

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.