Nyheder og SamfundNatur

Mshara - hvad er det? Struktur og spagnum moser historisk betydning

Mshara - er et af navnene på spagnum moser. Disse fantastiske vådområder har længe tiltrukket sig opmærksomhed fra forskere. Efter alt, deres økosystem er forskellig fra den, der hersker i den sædvanlige verden. Desuden sumpe mshary - en enestående kilde til fossiler, hvorigennem du kan gendanne de tabte fragmenter af planetens historie.

hvilket betyder

Det er svært at sige præcis, hvornår folk begyndte at bruge ordet i spagnum moser. Vi ved kun, at "mshara" - et ord, der opstod i det nordlige Rusland. På grundlag af sin leksikalske betydning er det let at gætte på, at det henviser til det område, for at stramme dannelsen af mos.

Strukturen af spagnum moser

Sphagnum mose eller mshara - dette vandområde, dækket med et stort antal af tørvemos. Denne bleggrønne plante trækker næsten hele overfladen af vandet, som danner en slags skorpe. På grund af dette, der bliver sur, dårlig på sammensætningen af det medium, som er i stand til kun at overleve de mest resistente organismer.

Bortset fra mos i spagnum moser dyrke planter såsom siv, tranebær, multebær, bomuld græs og soldug. Men manglen på næringsstoffer fører til det faktum, at de fleste urter oplever alvorlige gener. De sakke bagud i sin vækst, hvilket er grunden til mange dør før vil være i stand til at give de unge skud.

Den historiske værdi af spagnum moser

Mshara - en mose med et unikt økosystem. Det sure miljø dræber de fleste bakterier og mikroorganismer. Med denne poster og planter faldt i vandet ikke nedbrydes over hundreder eller endda tusindvis af år. I stedet de danne et fast bundlag, som senere bliver tørv.

Udforskning disse aflejringer, kan forskerne lære en masse om regionen. For eksempel, hvad der tidligere var klimaet her, eller hvad dyr og planter levede i disse dele. Senere vil alle disse oplysninger danner grundlag for historiske kort over området, hvilket i sig selv er en stor opdagelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.