FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvordan man skriver et essay om litteratur: eksempler, struktur og skrivning plan

I et essay tilbyder moderne studerende til at skrive essays som en del af eksamen i russisk sprog og litteratur, samt de fleste af disse selskaber tilbyder en konkurrence af sådanne værker til at rekruttere nye medarbejdere. Det skal bemærkes, at kravene til studerende arbejde lidt på kant inden for genren. Men uanset hvad det var, er du nødt til at tage eksamen, og et andet materiale om dette emne, vil ikke være overflødig.

Noget og Tanker

Hverken mere eller mindre, og 435 år siden, Montaigne indført begrebet essay-genren. Latin forfader af ordet oversættes som "vægtning", og kom ind i det russiske sprog franske udtryk har flere betydninger: den bruges når vi taler om den skitse, skitse, forsøge en slags oplevelse, og selv prøve. Tilsyneladende, det sidste og beslutsom, der dukkede op i skolen en ny type af skriftlige arbejder: at skrive et essay om litteratur og russisk sprog.

I Rusland er den præcise fortolkning af denne genre givet i burlesk tradition - den "look og noget." Ironisk nok, i dette tilfælde mere end passende, da det er umuligt bedre kaldes et lille volumen prosa arbejde uden komposition kun baseret på personlige mening og erfaring, har ikke krav på at være udtømmende for emnet billedet.

Komplet frihed i præsentationen af materialet og mulighed for selvudfoldelse gjort populære genre essays ikke kun for at teste den viden og færdigheder af de studerende, men også en af de vigtigste kriterier i udvælgelsen af personale i forskellige organisationer. Resultaterne af denne test for at hjælpe arbejdsgivere, der ønsker at se i hans team tænke kreativt og få udtalelse fra mennesker. Derfor bør alle lære at skrive et essay om litteratur. Eksempler på gode arbejde er altid nyttigt i fremtiden.

Masser af plads til udfoldelse

Skrive et essay udvikler kreativ tænkning og færdigheder af skriftlige udtryk af tanker og erfaringer med illustrationen af argumentet kundeemner. Funktionerne i denne genre:

- overvejelse i hele arbejdet i en enkelt spørgsmål eller et bestemt emne; der kan være omfattende analyse af de problemer;

- Teksten er baseret på de personlige erfaringer og indtryk, så kan ikke være en udtømmende fortolkning af temaet; konklusioner kan kaldes personlige grunde;

- at skrive et essay om litteraturen antyder et nyt ord eller anden grund, og på trods af den subjektive farve, kan karakteren af dette arbejde varieres (historisk og biografisk, filosofisk, fiktive, litterære-kritiske, journalistisk, videnskabelige og populære);

- den mest værdifulde ting i denne genre - forfatterens identitet; Indholdet bør være baseret på hans tanker, følelser og outlook.

genre funktioner

Selvfølgelig fra skole essays, essays kan ikke kræve streng overholdelse af alle de attributter af genren, men de ved, kan ikke skade.

1. Relativt lav lydstyrke. De litterære værker, det kan være fra en bog side til flere snese. I de fleste russiske universiteter er tilladt op til 10 A4-sider af edb sæt, som for eksempel ved Harvard, kan ikke overstige to. At arbejde på det tidspunkt, eksamen er nok til 300 ord.

2. Specifikt. Det er tilstrækkeligt at betragte den ene problem at skrive et essay, essays om litteratur. Eksempler bør bekræfte udtrykker idé, der vil skabe indre enhed.

3. snak med den anden. At en sådan bør overvejes forfatter til læseren, og så vil det være lettere at undgå alvorlige eller belære tone, kompliceret, forvirrende forståelse af strukturer. Hvis du mener forskere i genren, kan du skrive en god essay, den eneste, der ejer det tema, og forudsat, at det er vigtigt for forfatteren.

4. paradoks. Tilslut gensidigt udelukkende udsagn, aforistiske ordsprog og definitioner, kendetegn for fænomenet fra en uventet kant - det ligger i værker af kunstnere, der hver gang overraskende læsere og forårsager at reflektere.

5. Mangel på formelle rammer. Denne genre ikke adlyder den logik, her alt er baseret på foreninger. Men princippet om "hele vejen rundt," du skal lære, så skole essays om litteratur, og eksempler herpå er, hvis det ønskes, kan findes og læses, men alligevel let reguleres.

6. Tale journalistik. Præsentere en anden læser, du har brug for at tale enkelt, men være på vagt over for useriøst tone. Også uacceptable stereotyp sætninger, slang, forkortede ord. Det bør være flammer af lyst til at dele deres tanker.

Strukturen på skolen essay

Før du begynder, er det vigtigt at træffe beslutning om et emne, som er tæt på den indre tilstand af forfatteren. Og også sat et mål om at skrive: hvad der vil blive sagt om det nye, til at udføre opgaven med essay - at tiltrække opmærksomhed. Det er bedre at straks estimere og det ønskede volumen.

Som allerede nævnt ovenfor, værker af denne genre er ikke streng eller tvangsakkord - formodes frihed og flyvning af ideer. Men, vi taler om den studerendes arbejde, skal du tage højde for den lille liv og litterære oplevelse af unge. Selvfølgelig, de har brug for støtte, prøve essays, essays om litteratur, så for de studerende foretrak at give den forventede struktur af teksten:

- Abstracts (personlige tanker), som regel, fremsat i starten.

- De argumenter (beviser) støtter den opfattelse af forfatteren. Som et argument, kan du bruge de kendte fakta, begivenheder, fænomener af det sociale liv; baseret på personlige erfaringer eller meninger fra autoritative lærde og Statistik; refererer til produktet litteratur. Det optimale antal argumenter - to.

- Introduktion - dette er fokus på problemet, som vil blive diskuteret.

- Konklusion - forfatterens personlige mening om sagen.

For at overholde bør fordeles korrekt struktur stykker. Glem ikke, at essay-genren i litteraturen er umuligt uden ekspressivitet (følelse) og kunst (anvendelse af midlerne). Det er bedre at vælge en enkel, korte sætninger, forskellige i tone og formål udsagn. Dash conjunctionless og ufuldstændige forslag vil bidrage til at undgå prolixity.

Klassifikation af natur

Sandsynligvis er der ingen tema, som det ville være umuligt at skrive et essay. Breddegrader områder kræver fornuftig tilgang. Så kan argumentet være:

- åndelige og religiøse;

- kunstnerisk og journalistisk;

- litterært-kritisk;

- filosofisk;

- kunstnerisk, historisk.

Tanker i form af

Enhver idé kan sættes ind i den litterære skallen. Dette vil tilføje interesse og nyhed af essays om litteratur. Eksempler på, hvad du kan skrive dette essay, kan blive konfronteret med en usædvanlig løsning:

- epistolary genre (brev);

- dagbøger (begivenhed i kronologisk rækkefølge);

- lyric miniature (beskrivelse);

- gennemgang (kompetent mening);

- artikel (artikel i medierne).

Valg efter metoden til præsentation

De typer af essays kan være:

- analytisk (bygget på analyse);

- kritisk;

- reflekterende (personligt svar til noget);

- beskrivende;

- beskrivende.

Der er to tilgange

Du er nødt til omhyggeligt forberede sig til skrivning af essays om litteratur, temaer, som har en kontroversiel beslutning. Hvad er det? For eksempel giver en begrundet vurdering om forsyningspligt moralsk fænomen - så skriv en subjektiv arbejde. Dette essay identificerer den del af forfatterens personlighed. Og hvis emnet kræver at overveje den videnskabelige problem forbundet med enhver erhvervsmæssig aktivitet, så er det at være en objektiv essay, hvor emnet for undersøgelsen eller beskrivelse er primær, forfatteren har gjort for ham. Typisk, i skolen lignende værker skrevet i de sproglige eller litterære temaer.

Et essay om en given tekst

Det er værd at dvæle ved detaljerne i at skrive det afsluttende arbejde i eksamen på det russiske sprog. Du kan bruge en kliché til essay. Ifølge litteraturen, er det bedre at undgå cookie cutter i værkerne. Så i brug i russisk er forpligtet til at skrive en kort opus fra den givne tekst. Og hvis du kan huske strukturen af essay, er der et ekstra punkt: behovet for at afspejle positionen af forfatteren (berømt forfatter, en videnskabsmand, eller journalist), og for at udtrykke deres holdning til det.

Støtte kan tjene som udtrykket:

 • at vurdere (hvad);
 • identificere den enhed (hvad);
 • udtrykke din tilgang;
 • gå ud fra det faktum, at;
 • baseret på din egen forståelse;
 • differentiere begreber;
 • anses for lovlig;
 • være opmærksom på;
 • bevise,;
 • bestemme arten;
 • understreger, at det haster.

Hvordan at undgå fejl

Enhver, der advarede skimmelsvamp. Det er værd at genlæse den berømte essay om litteratur, vil eksempler på hvilke være en rollemodel. genre frihed betyder ubegrænset kreativitet, men de mangler i talen vil drive flyvningen af tanke til ingenting.

1. Kontroller alle. Og ikke bare stavningen. Læs højt behovet for en bedre forståelse. Hvis vi snubler - så mødte jeg en dårlig tur, og skal udskiftes. Der bør ikke være nogen flertydige udtryk.

2. Vi bevise dygtigt. Thought essay bør være lyse, og ikke mindre interessante illustrationer skal støtte det. Det var kedeligt og overbevisende argumenter for at reducere omfanget af arbejdet.

3. Fjern det overskydende. Typiske fejl kan være meget lang introduktion eller en detaljeret genfortælling af arbejdet, taget som et argument. Informationsmængde udvander idéen. Essayet skal være fokuseret omkring en enkelt idé. Og de ekstra detaljer og distraktioner forarme det.

4. Kort fortalt. Forberedelse til et essay om litteratur ligger i at lære at skrive korte sætninger (dette betyder ikke, at kun simple og fåmælt tanke). Lang syntaks har ingen effekt emotionalitet forhindrer indrykning artikulation. Skal bruge conjunctionless og ufuldstændige sætninger.

5. Skrivning klar. Det er ikke nødvendigt i essay at vise deres videnskabelige lærdom. Teksten er beregnet læser-ven, så der burde ikke være nogen ukendte ord, der kræver brug af en ordbog eller encyklopædi.

Opus til chef

Hvis resultatet af skolernes essays - evaluering, konkurrencesituationen essay til at få et job kan ændre hele dit liv, så du skal skrive det som et sidste forsøg. Alle tanker skal slibes, argumentet er dannet på principperne om logik og stil præsentation - perfekt. Og vi skal huske, at dette ikke er et essay, essays om litteratur - eksempler på litterære tekster er der ikke meget relevant.

Vigtige punkter af interesse for arbejdsgiveren:

- din helt individuel vurdering;

- evnen til at udtrykke tanker på papir;

- graden af læse-;

- oprigtighed og ærlighed;

- evnen til at være ironisk og sjov;

- positivt syn på livet.

Essays om litteratur om krig

Eksempler på andre folks arbejde kan kun anvendes med henblik på revision. Plagiarize - en utaknemmelig opgave. Hvis nogen kan skrive et essay, så hvorfor ikke du lære at gøre det? Mindst til at starte på denne måde.

"Historien Vasilya Bykova" Sotnikov "anses for at være et produkt, der ikke så meget om krig, men om de moralske valg af mand. På hvad betyder det afhænger af? Nå, det samme kan ikke være så: i en kritisk situation, inden der træffes afgørelse, nogen siger: "Jeg skal gøre, hvad jeg havde lært forældre hvordan at uddanne lærere, ellers vil alle betragte mig et dårligt menneske." Jeg er enig, det er usandsynligt. Jeg vil antage, at moralske valg forberedt hele tidligere liv. Han er lige så naturligt for mennesket, for at gøre en præference mellem de to æbler.

Her er det - det galgen med fem sløjfer. Dømt til døden fem: Basia pige, gamle Peter, mor til tre børn og guerillaerne Demchiha: Fisherman og Sotnikov. Hvis de havde et valg at holde sig i live? Ja. Efter udførelsen af en løkke, og så vil være tom. "

Adgang er. Afhandlingen fremsat. Det første argument startede. Derefter kan du stole på de faktiske omstændigheder i livet, og alle fuldstændig tilbagetrækning.

Essay skrivning er ikke svært, hvis du har noget at sige og en masse at dele.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.