Selv-dyrkningPsykologi

CBS (teknik): kommunikation og organisatoriske hældning

I det moderne samfund, psykologi indtager en stadig stærkere position og popularitet. Definition af livets rejse, placering og rekruttering i virksomheden er ofte forbundet med visse menneskelige tilbøjeligheder, herunder organisatorisk og kommunikation. Bestemme om respondenten har udviklet en sådan kapacitet, faglærte teknik hjælper CBS, eller diagnostisk metode.

Projektive metoder - spørgeskema

Det område, hvor der med succes anvendt denne teknik af psyko - en karrierevejledning, eller bestemme tilbøjelighed indklagede at enhver professionel felt. CBS - en teknik relateret til den kategori af projektive metoder, en funktion, som er det faktum, at emnet projicerer sin egen oplevelse af situationen, der tilbydes af forskeren. Derfor anbefales teknikken til diagnostiske undersøgelser af personer, der har nået skolealderen og ældre, fordi respondenterne skal have en vis livserfaring og model for adfærd i bestemte situationer.

Funktionsprincippet for den diagnostiske metode

Metoder til CBS-1 er designet ud fra princippet om mangfoldighed, der tilbydes af de adspurgte situationer. Dette vil hjælpe emnet for at prøve på en række simulerede situationer i livet, og definere din egen fast model for adfærd. Eksperter mener, niveauet af gyldigheden eller pålideligheden af de data, ganske høje, hvilket gør det muligt at opnå stabile præstationer kommunikation og organisatoriske færdigheder. Derudover har teknikken udviklet med henblik på tilstrækkelig bredde af de foreslåede emner, der tages hensyn til anden holdning af respondenterne til den kendsgerning, at hvad der er sagt om den anvendte metodologi. Denne metode anses også ganske værdifuld, fordi den muliggør separat spore niveauet for udvikling af menneskelig selskabelighed, parallel - niveauet for evnen til at organisere holdet. I nogle tilfælde viste respondenterne en temmelig veludviklet kommunikative niveau på et lavt niveau af udvikling af evner til organizatorstvu. Der er også respondenter diagnostiske resultat, hvori det modsatte. Alle disse muligheder er taget højde for i tilstrækkelig grad i CBS. Metode "Kommunikation og organisatorisk hældning" betragtes som en af de grundlæggende blok i erhvervsvejledning, og derfor en af de første blev afholdt.

Karrierevejledning muligheder CBS metode

Professionel virkeområde menneskets er opdelt i sektorer af flere grunde. En af dem er et tegn på en aktiv faglig interaktion med mennesker, omfanget af evne til at organisere holdet. Førende indhold specialister på dette område af aktivitet - en ledergruppe af mennesker, en række kvantitative og kvalitative sammensætning, undervisning, uddannelse, uddannelsesmæssige og velfærdsfaciliteter og service folk. For erhverv, der kræver en vis grad af dannelse af sådanne kvaliteter omfatte særlige pædagoger, læger, ledere af divisioner og afdelinger. Succesen med produktionsaktivitet af repræsentanter for disse erhverv er sikret et tilstrækkeligt niveau af kommunikation og organisatoriske evner, evne til at kommunikere med folk, til at organisere deres konstruktive samarbejde for at nå sine produktionsmål. Metode CBS-2 vil give en person at se, om de har nogen kapacitet er nødvendig for at opbygge en succesfuld karriere i et bestemt område af aktivitet relateret til det faglige område af "menneske-menneske". Efter alt, i dialog og fælles aktiviteter med de mennesker har brug for evnen til at kommunikere og organizatorstvu.

Princippet om konstruktion teknikker kommunikationskomponenten

Mange moderne teknikker gør det muligt at identificere de emner, flere aspekter og karakteristika. En af disse er den metode CBS. Kommunikation og organisatoriske færdigheder af respondenten overvåges parallelt, hvilket gør det muligt at opnå samtidig to resultater: niveauet for kommunikationsevner og evne til at organisere kollektivt niveau. Forskningsprogrammet omfattede to dusin spørgsmål på følgende områder:

- om personen viser ønske om at kommunikere, at etablere venskabelige kontakter;

- Er den tid af ensomhed foretrækker blandt venner;

- Er tilpasses hurtigt i et ukendt samfund;

- Er villig til at svare på anmodninger og ønsker andre;

- om positiv holdning til sociale aktiviteter, offentlige taler;

- Har de føler sig godt tilpas i en kreds af ukendte og fremmede;

- hvor let er det givet en tale til et offentligt publikum.

Spørgsmålene selv er designet under hensyntagen til den faktiske adfærd og respondenten oplevelse.

Princippet om at opbygge den organisatoriske del af spørgeskemaet

For sin del, er programmet opbygge et forsknings organisatoriske evner omfatter flere forskellige indsatsområder spørgsmål. CBS - teknik, der gør det muligt at karakterisere den organisatoriske og menneskelige kapacitet, fordi spørgsmålene i denne retning har følgende indhold:

- den hastighed og evne til at navigere i usædvanlige situationer;

- opfindsomhed, udholdenhed og stringens;

- tilbøjelighed til organisatorisk aktivitet;

- objektivitet og handling, selvkritik;

- eksponering;

- relateret til sociale aktiviteter, selskabelighed.

Spørgeskemaet indeholder også to dusin spørgsmål af organisatorisk fokus, hvilket gør det oplysende nok til dette fagområde.

Muligheder for de populære teknikker

Det er for nylig blevet en meget populær metode til brug, ikke kun inden for karrierevejledning. Vide muligheder for anvendelsen af korrekt placering og dannelse af effektive produktionsmetoder undergrupper diagnostisk fremgangsmåde gør også CBS. Teknikken har været anvendt aktivt personaleafdelinger og personale psykolog virksomheder til konstruktiv placering for at forhindre industrielle konflikter og øge produktiviteten. Til dette formål blev CBS ændret under den øverste kategori af respondenter, samtidig med at princippet om handling og antallet af spørgsmål i spørgeskemaet. Spørgsmålene selv er den samme følelse retning med en lidt anden ordlyd af teksten. Eksperter peger på en anden metode med samme navn "Cubes Kos". Denne teknik har den samme retning, det hjælper til at bestemme niveauet for dannelse af respondenten rumlig tænkning. Modificeret metode kaldet CBS-2, sammen med CBS-1, modtog han den aktive udbredelse og anvendelse i industriområder og studerende forskning.

Metode til studerende og ansatte i organisationer

Ved dannelsen af den studerende og embryonproduktionsteam og grupper af udbredte diagnostisk fremgangsmåde CBS-2. Metoder til "kommunikation og organisatorisk tilbøjelighed" til den øverste kategori af respondenter er forskellig fra de CBS-1 formulering spørgsmål i samme retning fag. Fortolkning af resultaterne af undersøgelsen foretaget den samme i begge fremgangsmåder. De opnåede under bearbejdning værdier er i den samme numeriske interval. Point scoret af respondenter er fordelt i fem niveauer i snit fra "meget lav" til "høj", og det hjælper til objektivt vurdere graden af organisering af human og communicability.

De opnåede værdier ved lav

Efter databehandlingen resultat kan være fra 0,2 til 1,0 for begge kriterier. Point i forhold med score fra 1 til 5, klassificeringen med hjælp at forstå og definere de kvalitative krav til indikatorer. Respondenter, der har en rating på "1", og derfor "lavt niveau", er ekstremt fattige ved ekspression af kommunikative og organisatoriske færdigheder. Sådanne mennesker er effektive i de enkelte aktiviteter, men holdet bør ikke satse på sådant personel under udførelsen af den fælles arbejdsgruppe. De emner, der bestemmer niveauet for "under gennemsnittet" og en score på "2", som regel næsten ikke har initiativ, er tilbageholdende med at komme i kontakt med hårde orienteret i en prekær situation, ikke har tilstrækkelig hastighed at tænke når de træffer beslutninger. De, der har besluttet på et "gennemsnitligt" niveau og scoren "3" har støt evne til at kommunikere og evnen til at organisere en gruppe. Sådanne mennesker er generelt ganske omgængelig, søger at etablere kontakter, men kan hurtigt miste interessen for joint venturet, afgørelsen af industrielle og offentlige applikationer. Eksisterende potentiale af disse mennesker bør målrettes til at udvikle, øge motivationen til at arbejde i en gruppe. Den klassificeringen projektiv spørgeskemaet "Metoder CBS" forfatter Podmazin også indført karakterologiske beskrivelse og organisere kommunikation respondenternes tilbøjeligheder have en "høj" niveau.

Fortolkning af højtstående indikatorer

"Høj" niveau hos individer, som har fået score på "4", taler om den menneskelige evne til at arbejde effektivt i et team, retten til at organisere samarbejdet mellem teammedlemmer selv, har tilstrækkelig initiativ til at træffe beslutninger. "Meget høj" grad af respondenter med en score på "5" angiver lederskab kvaliteter af emnet, hans ønske og ønsket om at skabe kontakt, herunder produktion. Disse mennesker gør et fremragende stykke arbejde med løsning af industrielle problemer, villige til at tage føringen i usædvanlige situationer. Eksperter med advarsel om, at med tilstrækkelig gyldigheden og pålideligheden af resultaterne bør tage hensyn til graden af situationsbestemt metode CBS. Teknikken viser et pålideligt resultat på tidspunktet for undersøgelsen. resultatet kan ændre sig, når systematisk arbejde med den person, til at udvikle kommunikation og organisatoriske færdigheder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.