Selv-dyrkningPsykologi

Afsavn i psykologi - hvad er det? Afsavn i psykologi

Vi er alle sociale væsener. Hver person tilhører en bestemt social gruppe. Normalt udvikler, at barnet kommunikerer med forældre, samme alder og andre børn og voksne, der er tilfredsstillelsen af sine basale behov. Hvis den fysiske eller psykiske udvikling hæmmes, så kommunikationen af sådan et barn vil lide, derfor vil han ikke være i stand til at kommunikere deres behov og vil ikke modtage deres tilfredshed. Men der er situationer, hvor i normal, tilsyneladende, dannelsen af personligheden opstår begrænsning af personlige kontakter, og andre behov. Dette fænomen er kendt som "afsavn". I psykologi, er dette koncept overvejes meget nøje. Berøvet person kan ikke leve og vokse i harmoni. Hvad betyder dette begreb og hvilke typer af afsavn er? Lad os undersøge.

Afsavn i psykologi - hvad er det?

I psykologi, en afsavn betød bestemt sindstilstand, hvor en person ikke kan opfylde deres basale behov. Det opstår også i tilfælde af fratagelse af en person af enhver form for ydelse, som han allerede er meget vant til. Det skal bemærkes, at denne tilstand forekommer langt afvist alle krav. Der er et stort antal af de menneskelige ønsker og forhåbninger, men hvis han ikke nå dem, er der ingen betydelig skade på strukturen i hans personlighed. Det er vigtigt at tilfredshed er vitale behov og krav. Afsavn - dette er ikke psykologi enhver afvigelse fra den sædvanlige menneskeliv. En sådan tilstand er en dyb oplevelse.

I modsætning til frustration for afsavn

Disse to begreber er ens i betydning, men er ikke identiske. Frustration ses i videnskaben som en reaktion på en stimulus person. En mand kan være ked af, at lade nogle få timer eller endda dage efter en forspænding hans situation, og derefter vende tilbage til et normalt liv. Afsavn i psykologi - en tilstand meget værre og mere smertefuld. Det kan handle om en person med en destruktiv kraft. Fra frustration er forskellig intensitet, varighed og stivhed. Afsavn kan kombinere de mange udækkede behov, i dette tilfælde, er der forskellige typer af denne betingelse.

Som et resultat, der er afsavn?

Der er nogle interne årsager til afsavn. Denne betingelse påvirker mennesker, der, uanset grunden, der var en intern vakuum værdier. Hvad gør man med en afsavn? I psykologien denne tilstand og mange andre indbyrdes forbundne. Efter alt, enkeltpersoners integritet i sin alsidighed. Hvis en person i lang tid var alene, fængsel, sygdomstilstand, det mister sin evne til at overholde alle de normer, regler og værdier i samfundet. Som et resultat, er det ikke falder sammen med begrebet et hierarki af værdier af de mennesker omkring ham, og der er intrapersonelle vakuum. I denne tilstand, kan det ikke være permanent, fordi livet går videre, og den person har brug for at tilpasse sig kravene i sit løb og at samfundet steder på ham. Som et resultat, en person står i vejen for dannelsen af nye idealer på grundlag af den allerede knust hierarkiet af behov og værdier.

Afsavn i menneskelig psykologi har længe været betragtet som forskere på jagt efter metoder til at neutralisere det. Efter alle disse følelser som afsavn, håbløshed, en følelse af personlig værdighed tabt, og andre er ikke gode ting for personlig udvikling.

Hvilke typer af dette koncept?

Afsavn i den nationale psykologi er af tre slags:

  • følelsesmæssige;
  • røre;
  • sociale.

Disse er de vigtigste former for afsavn, men i virkeligheden er der mange flere. Sandsynligvis, da der er for undertrykte og uopfyldte behov, så mange slags denne betingelse. Men mange af dem er identiske i deres manifestationer. Med hensyn til mental afsavn - er psykologi sådanne følelser som frygt, konstant angst, tab af vitalitet, utilfredshed med sig selv, sit liv og andre, langvarig depression, aggressive udbrud.

Men ligheden mellem følelser og oplever graden af nedsænkning af personen i denne tilstand er forskellig for alle. Det afhænger af den person af stress, graden hærdet hans sind og kraften i afsavn virkninger på en person. Men der er kompenserende muligheder for den menneskelige hjerne på det fysiologiske niveau, det manifesterede den samme egenskab af psyken. Når den fulde tilfredshed andre menneskelige behov afsavn tilstand omkring en utilfreds vil være mindre intens.

Følelsesmæssig afsavn i psykologi

Det sker, at denne betingelse opstår på grund af uudtalte følelser med hel eller delvis berøvelse af menneskelige forskellige følelsesmæssige reaktioner. Oftest er den manglende opmærksomhed fra andre mennesker. En sådan situation opstår sjældent hos voksne, men psykologi barnets afsavn giver dette fænomen en masse opmærksomhed. I mangel af kærlighed og hengivenhed barnet begynder at føle fornemmelsen af ovenstående. Følelsesmæssig afsavn er meget tæt knyttet til den forælder, som vi diskuterer nedenfor.

Voksne er meget større ødelæggelse bringer den såkaldte motor afsavn. Dette er en tilstand, hvor en person er begrænset i sin bevægelse på grund af skade eller sygdom. Nogle gange er det ikke så forfærdelig en sygdom eller fysisk abnormitet, som en menneskelig reaktion på dem. Det er meget vanskeligt at vende tilbage til fagfolk aktivt liv af mennesker i denne tilstand.

sensorisk deprivation

Sensorisk deprivation i psykologi indebærer at fratage en person af forskellige fornemmelser. Oftest er det provokeret kunstigt at studere menneskelige evner til at modstå vanskeligheder. Disse forsøg udføres for at forberede fagfolk inden for luftfart, tilstanden af elektriske kraftværker arbejdere, intelligens, militære eksperter, og så videre.

I de fleste tilfælde er tilsvarende forsøg udført af en person dykning til en dybde i kassen eller et andet lukket enhed. Ved udførelse i denne tilstand i lang tid en person observeret en mental tilstand af ustabilitet: forvirring, nedtrykthed, apati, som på kort tid erstattet af irritabilitet og overdreven ophidselse.

social forarmelse

Forskellige afsavn manifesterer sig i psykologi. Arter grupper i samfundet er også tilbøjelige til denne betingelse. Der er community eller sociale grupper, der bevidst berøve sig af kommunikation med omverdenen. Men det er ikke så skræmmende som fuldstændig social nød i én person. Alle medlemmer af ungdomsorganisationer, sekter og etniske minoriteter, der har skilt sig ud fra samfundet, i det mindste tale med hinanden. Disse mennesker har ikke irreversible virkninger på deres mentale, forårsaget af sociale afsavn. Du kan ikke sige om fangerne i lang tid i isolation, eller folk, der har oplevet psykotiske lidelser.

At være en lang tid alene med sig selv, mand gradvist miste sociale færdigheder og interesse for andre mennesker. Der er også tilfælde, hvor personen stoppet taler da glemt lyden af hans stemme og ordenes betydning. Social afsavn kan også røre folk med en dødelig sygdom, som kan blive smittet. Derfor er der en lov om hemmeligholdelse af sådanne diagnoser.

Maternal afsavn - hvad er det?

Sådanne fænomener som afsavn, i udviklingspsykologi studeres omhyggeligt nok, da konsekvenserne af en sådan tilstand af umoden personlighed kan være skadelig. Når en voksen oplever denne følelse, det er ubehageligt, dårlig og ensom. Barnet, det fremkalder følelser, meget mere intens opført. Børn som modtagelige svampe, som absorberer den negative meget hurtigere og stærkere end de voksne.

Udtalt eksempel maternal deprivation er hospitalism. Det er barnet alene på grund af hans adskillelse fra sin mor. Især stærke dette syndrom begyndte at lægge mærke til efter krigen i 50'erne, da der var mange forældreløse børn. Selv med god pleje og korrekt fodring af børn meget senere var der en kompleks animation, senere begyndte de at gå, tale, de havde langt flere problemer med udvikling af fysisk og psykisk, end dem, der blev bragt op i familier. Efter et sådant fænomen eksperter har bemærket, at afsavn i psykologi børn indebærer stor mentalitetsændring. Derfor metoder blev udviklet for at overvinde det.

Konsekvenser af afsavn hos børn

Vi har allerede besluttet, at de vigtigste former for afsavn i børns psykologi - det er følelsesmæssige og moderlig. Denne betingelse negativt påvirker udviklingen af de kognitive processer barnets hjerne. Den vokser langsommelighed, uden en følelse af selv-kærlighed, støtte og accept. En sådan et barn er langt mindre tilbøjelige til at smile og rørelse end sine jævnaldrende. Dens udvikling er aftagende, og er dannet af utilfredshed med livet og sig selv. For at forhindre en sådan tilstand psykologer har bestemt, at barnet skal krammet, kysset, kærtegnet og holdt (klappede på skulderen eller hånd) mindst 8 gange om dagen.

Som det fremgår afsavn på adfærd af voksne?

Afsavn i voksen psykologi kan være baseret på den gamle planteskole, eller som et resultat af uopfyldte behov hos voksne alder. I det første tilfælde vil den negative indvirkning på psyken være langt stærkere og mere ødelæggende. Nogle gange, når man arbejder med disse ældre fagfolk føler sig magtesløse. I det andet tilfælde, opførslen af korrektionen er muligt når du søger efter måder at opfylde de behov, berøvet. En person kan komme ud af den tilstand af modvilje til ham, apati og depression med hjælp fra en specialist.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.