FormationUngdomsuddannelse og skoler

Monsoon klima: funktioner og geografi

Klima på Jorden er meget forskelligartet. Et eller andet sted næsten hver dag der er regn, og i intet andet sted at skjule fra varmen. Alligevel vejrforholdene er underlagt deres egne love. Og netop ved at se på et kort over verden, vil en person med en høj grad af tillid være i stand til at fortælle hvilken i denne eller hin del af verden klima. Vidste du, at for eksempel i det russiske Fjernøsten og i Indien samme type klima? Mærkeligt, men sandt.

Monsoon klima på Jorden

Så hvad er de vigtigste elementer i denne type? Tja, for det første, at monsunen klima er typisk for de områder af verden, hvor i vinteren og om sommeren er der en ændring i vindretningen. Og på et mere globalt plan - bevægelsen af luftmasser. Monsoon - en vind, der generelt blæser fra fastlandet om vinteren, og om sommeren - fra havet. Men det sker ofte, og omvendt.

Såsom vinden kan bringe kraftig regn og kvælende varme. Og så det vigtigste kendetegn ved monsunklima - er den overflod af fugt om sommeren og den næsten fuldstændige mangel på det i den kolde årstid. Dette adskiller den fra andre typer, hvor nedbør i løbet af året er fordelt nogenlunde ligeligt. Der er dog steder på Jorden, hvor det ikke er så indlysende. I nogle områder af Japan, for eksempel, er klimaet også monsunen. Men takket være den geografiske placering og karakteristika nødhjælp, der er regn næsten hele året rundt.

Generelt er monsunklima er almindelig kun i visse breddegrader. Som regel er det subtropisk, tropisk og sub-ækvatorial bælte. For de tempererede breddegrader, samt for den ækvatoriale zoner, er det ikke typisk.

arter

Primært på grund af terrænet og breddegrad monsunklima er normalt opdelt i flere typer. Og, selvfølgelig, hver af dem har sit eget særpræg. Tempereret monsunklima findes i Fjernøsten i Rusland, Kina, Nordkorea og dele af Japan. Vinternedbør i området lidt, men ganske koldt på grund af luftmasser fra det østlige Sibirien. Sommer fugt længere. Men i Japan - tværtimod. Den gennemsnitlige temperatur i den koldeste måned i regionen - minus tyve og varm 22.

subequatorial

Distribueret hovedsageligt i de indiske og vestlige Stillehav Oceans. Hertil kommer, at klimaet er tropisk monsun (som det kaldes) er fundet på de tilsvarende breddegrader i Afrika og det sydlige Asien og Amerika. Her så varm som i troperne.

Sub-ækvatoriale klima er tropisk monsun er opdelt i flere undertyper. Alle af dem hører til de respektive zoner af Jorden. Så det er kontinentale, oceaniske og monsunen af vestlige og østlige kyster. Den første subtype er kendetegnet ved en skarp forskel i sæsonmæssige nedbør. Om vinteren er de næsten der, men om sommeren falder næsten årlig rate. Som et eksempel, den afrikanske stat Tchad og Sudan.

For oceanic tropiske monsoon subtype er karakteriseret ved lille amplitude for de årlige og daglige temperaturer. Som regel er det mellem 24 og 28 grader Celsius. Tør sæson i dette område holder meget længe.

Monsoons vestlige kyster - er indiske og vestafrikanske. I den tørre sæson er der også næsten ingen nedbør, men i den regnfulde simpelthen en unormal mængde. Det sker for eksempel, nogle steder i Indien. Og i Cherrapunji falder største mængde nedbør i verden - tyve tusind millimeter!

Dette klima er usædvanligt og også forløbet af årlige temperaturer: deres maksimum i foråret.

Mousson østlige adskiller sig også længere regnfuld periode. Men den maksimale fugtighed falder, i slutningen af sommeren eller i september, som i Vietnam, som falder kun syv procent af nedbør i den tørre sæson.

Monsoon klima af Fjernøsten

Generelt sådanne forhold i Khabarovsk og Primorsky Krai og Sakhalin. Vinter i disse dele er tør: den tegner sig for 15 til 25 procent af den årlige nedbør. Foråret bringer også en masse regn.

Sommer monsunen hersker fra Stillehavet. Men den indflydelse, han har kun klimaet i kystområder.

I den nederste del af Amur vinter, tværtimod, sneen, den gennemsnitlige temperatur - minus 22. I sommeren, også, ikke hot: i intervallet plus 14.

På Sakhalin, den hårde vinter, men i den sydvestlige del af øen er meget varmere på grund af den Japanske Hav. Sommeren er kølig.

I Kamchatka varierer januar temperatur fra -18 til -10 grader Celsius. Det samme kan siges om juli 12-14, hhv.

Monsoons har en betydelig indvirkning på klimaet i mange regioner i verden. Man kan ikke sige, at det er positivt eller negativt. Men overraskelserne vejr, er karakteristisk for klimaet betyder, folk skal være klar på alle tidspunkter. Måske i fremtiden vil vi nødt til i stigende grad at beskæftige sig med dens manifestationer såsom for eksempel spild Amor.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.