Nyheder og SamfundNatur

Denne forræderiske Biscayabugten

Biscayabugten. Gådefulde og mystisk. Det sted, hvor Antlantichesky Ocean vasker bredden af Spanien og Frankrig. Et sted, hvor i dybet af bølgerne døende sejlere. Hvorfor det betragtes som den farligste af alt det nærmeste vand-området? Hvordan at flygte fra de elementer?

Den Biscayabugten er den herlighed mest uforudsigelige og mystisk sted. Der er ofte fogs, banker skåret klipper og pludselige vejrskift en livstruende. På grund af dem, dannede en dybt krater eller bølger, nåede en højde på 25 meter. De har kaldt killer bølger. Derfor krydser denne bugt vil være vanskeligt selv for erfarne navigatører.

Selvfølgelig, moderne teknologi og forbedring af skibe rigning reduceret antallet af dødelige ofre i Golfen. Men selv i dag, rejser på det er meget farligt. Den farligste og uforudsigelige periode er vinter. På det tidspunkt, kan stormen vare op til 12 dage.

Med hensyn til navnet på bugten, er der nogle uoverensstemmelser. Vi kalder det Biscay, men indbyggerne i kystzonen kaldte det anderledes. Det vigtigste område for dem - Det Cantabriske Hav. Spanien, tilsyneladende, er navnet på den nærmere. Og kun den østlige del af spanierne - Biscayabugten, og for den franske - Gascon. Ordet "Biscay" kommer fra "baskisk" - de såkaldte kystnære beboere. Tidligere, ved den måde, de blev kaldt "Vasconi", senere ændret til det første bogstav "b". Måske hende på fransk blev erstattet med en "d", så navnet på den Mexicanske disse folk er nu lidt anderledes.

Siden oldtiden har baskerne undersøgt bugten. I en tid med den store geografiske opdagelser masse værdifuld information blev opnået. Men de virkelig værdifulde data kunne findes kun i vores tid. I 2007 forskere fra Amerika opdaget hemmeligheden oprindelse verdensberømte killer bølger. Det er interessant, at de er dannet selv i de steder, hvor en meget stor dybde. Sådanne bølger opstå af mange årsager. Slagenergi potentialer forskellige lag af vandsøjlen, amplituden vilkårligt kolliderer med hinanden bølger osv Ved sådanne steder kan dannes ikke kun en kæmpe bølgehøjde, men også fatal tragt.

Som det ses, er det dybe hav ikke skræmme turister. På kysten, de er altid masser. Stadig, efter dvenadtsatikilometrovym strand kan prale af hver udvej! La Baule er verdensberømt for sine balneologisk resorts. Russisk bohemia foretrækker Biarritz. Og Tun Festival, afholdes hvert år i byen Saint-Jean-de-Luz, og tiltrækker mange lokale.

Blandt attraktionerne i kysten er ikke kun havets dyb. Langs kysten er stablet klipper, hvor du kan se disse helleristninger lavet tusinder af år siden. Oldtidens arkitektur fortjener også opmærksomhed. I den franske by La Rochelle bevarede gamle fæstning og en tysk bunker til ubåde. En spansk-San Sebastian er en international jazzfestival, som også tiltrækker turister.

Her er en han, Biscayabugten. Sinister, men yderst attraktiv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.