ForretningIndustri

Skæring plasma metal. metalbearbejdning udstyr

Plasmaskæring anvendes i behandlingen af ledende metal. Bearbejdet materiale modtager energi fra energikilden gennem den ioniserede gas. Standard system indbefatter en strømkilde kredsløb og tændingen cutter at levere elektricitet, ionisering og styre nødvendige for høj kvalitet skæring af forskellige metaller.

Udbytte konstant strøm indstiller tykkelsen og hastighed til bearbejdning af materialet og støtter lysbuen.

Circuit tænding udføres i en højfrekvent vekselspænding på 5-10 tusind. I en frekvens på 2 MHz, hvilket skaber en høj intensitet bue ioniserende af gassen til en plasmatilstand.

En cutter holder til sliddele - dysen og elektroden - og tilvejebringer kølegas eller vand disse dele. Dysen og elektroden er komprimeret og holdes ioniserede stråle.

Håndholdte og mekaniserede systemer tjener forskellige formål og kræver forskelligt udstyr. Kun brugeren kan afgøre, hvilken af dem der er bedst egnet til hans behov.

Plasmaskæring af metal er en termisk proces, hvor en stråle af ioniseret gas opvarmer ledende metal til en temperatur over dens smeltepunkt, og sletter det smeltede metal gennem åbnes. Mellem elektroden i brænderen, som bringes til et negativt potentiale, og emnet med et positivt potentiale, en bue opstår, og skære materialet ioniseret gasstrøm under tryk ved en temperatur på fra 770 til 1400 ° C. Jet plasma (ioniseret gas) koncentreres og ledes gennem dysen, hvor den komprimeres og bliver i stand til at smelte og skære en række metaller. Dette er den grundlæggende fremgangsmåde til manuel og mekaniseret plasmaskæring.

hånd skæring

Manuel plasma metal skæringen udføres ved hjælp af en tilstrækkeligt små enheder med en plasmabrænder. De manøvredygtigt, alsidig og kan bruges til forskellige opgaver. Deres evner er afhængige af den aktuelle styrke af skæresystem. manuel skæring parameterindstillinger spænder fra 7-25 til 30-100 A A. Nogle enheder, men gør det muligt at modtage op til 200 ampere, men de er ikke bredt hverdagskost. I manuelle systemer såsom plasma og beskyttelsesgas anvendes normalt plante luft. De er udformet således, at de kan anvendes med forskellige indgående spænding, der kan variere fra 120 til 600 og anvendes også i en enkelt- eller trefaset net.

Manuel plasmaskæring en metal almindeligt anvendt i værkstederne, der beskæftiger sig med forarbejdning af tynde materialer, plante vedligeholdelse, værksteder, skrot modtagende point, mens konstruktion og montering arbejder i skibsbygning, auto-workshops og kunstværksteder. Som regel er det bruges til at trimme det overskydende beløb. Normale snit plasma 12 amp enhed op til 5 mm af metallaget med en hastighed på 40 mm per minut. 100-ampere enhed skærer 70 mm tyk med en hastighed på 500 mm / min.

Typisk vælges det manuelle system afhængig af materialet tykkelse og den ønskede behandling hastighed. En enhed, der giver en høj strømstyrke, hurtigere. Men når der skæres med høj strøm bliver svært at kontrollere kvaliteten af arbejdet.

bearbejdning

Mekaniseret skæring metalplasma produceret i planter, der som regel meget mere manuelt og anvendes sammen med skærebordet, herunder et vandbad eller med en platform udstyret med forskellige motorer og aktuatorer. Derudover mekaniseret system udstyret med CNC styrede højde af strålen skærehovedet, der kan omfatte en forudindstillet spænding og brænderhøjde kontrol. Mekaniseret plasmaskæring systemet kan installeres på andre metal udstyr, såsom stempling presser, laserskærer og robotsystemer. Størrelse mekaniserede konfiguration afhænger af størrelsen af bordet og den anvendte platform. Skæremaskine kan være mindre end 1200h2400 mm og større end 1400h3600 mm. Sådanne systemer er ikke meget mobile, så før installationen, skal du give alle deres komponenter, samt deres placering.

strømforsyning

Standard strømkilder har en maksimal strømstyrke fra 100 til 400 A til skæring oxygen og fra 100 til 600 A til nitrogen. Mange systemer fungerer i en lavere område, fx fra 15 til 50 A. Der er systemer med salpetersyre skarp med en strøm på 1000 A og derover, men de er sjældne. Indgangsspænding for mekaniserede plasmasystemer 200-600 I et trefaset net.

til kravene gas

Til skæring blødt stål og rustfrit stål, aluminium og forskellige eksotiske materialer almindeligvis anvendt komprimeret luft, oxygen, nitrogen og en blanding af argon og hydrogen. Kombinationer deraf og tjener som ekstra plasmadannende gas. For eksempel når der skæres blødt stål udgangsgassen er ofte nitrogen plasmadannende - oxygen og den komprimerede luft anvendes som et hjælpestof.

Oxygen anvendes til den bløde kulstofstål, fordi den producerer udskæringer af høj kvalitet i materialet til 70 mm tykke. Oxygen kan også tjene som plasmagas for rustfrit stål og aluminium, men resultatet er ikke helt nøjagtige. Nitrogen serverer plasma og sekundær gas, fordi det giver fremragende skæring praktisk taget enhver type af metal. Anvendes ved høje strømme og kan behandle plader op til 75 mm tyk, og som hjælpegas til nitrogen og argon-hydrogen plasma.

Trykluft - den mest almindelige som plasmagas og hjælpestof. Når en lav strøm er lavet skæring af plademetal til en tykkelse på 25 mm, hvilket efterlader en oxideret overflade. Ved skæring luft, nitrogen eller oxygen er en ekstra gas.

En blanding af argon og hydrogen, anvendes generelt til behandling af rustfrit stål og aluminium. Det giver en høj kvalitet klippe, og er nødvendig for mekaniserede skærende plader af tykkelse på over 75 mm. Kuldioxid kan også anvendes som et hjælpestof gas, der frembringes, når nitrogen plasmaskæring af metal, da det giver mulighed for at arbejde med de fleste af materialer og sikrer en god kvalitet.

En blanding af nitrogen med hydrogen og methan anvendes også undertiden i processen med plasmaskæring.

Hvad har jeg brug for mere?

Udvælgelse af plasma og hjælpeudstyr gas - kun to af de vigtigste beslutninger, der skal tages i betragtning, når du installerer eller bruger mekaniseret plasma-system. Beholderen gas kan købes eller lejes, de er tilgængelige i forskellige størrelser, og til at gemme dem, er det nødvendigt at skabe de rette betingelser. Installation af systemet kræver en betydelig mængde af ledninger og rør for gas og kølemiddel. Udover det mekaniserede plasma systemet er nødvendig for at afhente bordet, skæremaskine, CNC og THC. OEM-producenter tilbyder som regel en bred vifte af muligheder for udstyr, der er egnet til enhver konfiguration enhed.

Har vi brug for mekanisering?

På grund af kompleksiteten af udvælgelsesprocessen af mekaniseret plasmaskæring, bør gives en masse tid til at forske i forskellige konfigurationer og systemet af kriterier. Det skal bemærkes:

  • typer af dele, der skal skæres;
  • antallet af industriprodukter i partiet;
  • den ønskede hastighed og skærekvalitet;
  • udgifter til forbrugsvarer.
  • de samlede udgifter til drift konfigurationer, herunder el, gas og arbejdskraft.

Størrelse, form og antal af fremstillede dele kan bestemme den nødvendige industrielle Industrial - typen CNC tabeller og platforme. For eksempel kan produktion af små dele kræver en platform med en dedikeret drev. Tandstangsdrev drev, aktuatorer, effektforstærkere og sensorer anvendes på platforme, der er bestemmende for kvaliteten af opskæring og den maksimale hastighed af systemet.

Kvaliteten og hastigheden afhænger også af, hvilken slags metal-udstyr, er CNC og gasser anvendes. Motordrev med indstillelig strøm og gasstrømmen ved begyndelsen og slutningen af snittet reducerer materialeforbruget. Endvidere CNC med en stor mængde hukommelse og udvælgelsen af mulige indstillinger (fx højden af brænderen ved enden af afsnittet) og hurtig databehandling (input / output kommunikation) reducere nedetiden og øge hastigheden og nøjagtigheden af drift.

I sidste ende, skal beslutningen om at købe eller opgradere mekaniseret plasmaskæring system eller bruger den manuelle begrundes.

Plasmaskæring af metal: det udstyr

Hypertherm Powermax45 - bærbar enhed med et stort antal standardkomponenter på grundlag af inverteren, dvs. Insulated Gate Bipolar Transistor ... Arbejde med det meget let, uanset om klippe eller tynd stålplade tykkelse på 12 mm med en hastighed på 500 mm / min eller 25 mm med en hastighed på 125 mm / min. Apparatet kan generere mere effekt til at skære forskellige typer af ledende materialer, såsom stål, rustfrit stål og aluminium.

Strømforsyningen system har en fordel i forhold til jævnaldrende. Indgangsspænding - 200-240 V enfaset vekselstrøm på 34/28 En kapacitet på 5,95 kW. input spændingsændringer kompenseres Boost Conditioner teknologi, cutter demonstrerer forbedret ydeevne ved lave spændinger, med udsving på indgangseffekt, samt fra kraftgeneratoren. De interne komponenter køles effektivt via PowerCool system, der giver øget produktivitet, oppetid og pålidelighed af anordningen. En anden vigtig egenskab ved dette produkt er en forbindelse FastConnect brænder, der letter brugen af mekaniserede og stiger alsidighed.

Fakkel Powermax45 har et design med en dobbelt vinkel, der forlænger levetiden af dysen og reducerer driftsomkostningerne. Den er udstyret med en funktion Konisk Flow, øger bue energitæthed, hvilket reducerer Slagge og producerer høj kvalitet plasmaskæring. Pris Powermax45 - $ 1800.

Hobart AirForce 700i

Hobart AirForce 700i har den højeste skæreeffektivitet af denne linje: nominel skæring tykkelse - 16 mm ved en hastighed på 224 mm / min, og den maksimale - 22 mm. I sammenligning med analoger, arbejdskraften enhed strøm med 30% mindre. Plasmaskærer er velegnet til servicestationer, værksteder og i opbygningen af små bygninger.

Apparatet har en let, men stærk inverter ergonomisk trigger sikring effektiv luftindtag og billig forbrugsmateriale brænder, for derved at producere sikre høj kvalitet og billig plasmaskæring. Pris AirForce 700i er $ 1.500.

Sættet indeholder et ergonomisk håndbrænder kabel 2 udskiftelig spids og elektrode 2. Gasforbrug er 136 liter / minut ved et tryk på 621-827 kPa. dets vægt - 14,2 kg.

40 amp output fremragende ydelse skæring metalplader - hurtigere end mekanisk, gas og plasma enheder fra andre producenter.

Miller Spectrum 625 X-treme

Miller Spectrum 625 X-treme - lille apparat kraftig nok til at skære forskellige typer af stål, aluminium eller et andet ledende metal strøm.

Er drevet af en AC-spænding af 120-240 V og automatisk justeres, spændingen anvendes. Let og kompakt design gør enheden ekstremt bærbare.

Takket være Auto-Refire teknologi bue styres automatisk, hvilket eliminerer behovet for konstant at trykke på knappen. Nominel skærende tykkelse ved en strøm på 40 A er 16 mm med en hastighed på 330 mm / min, og den maksimale - 22,2 mm ved 130 mm / min. Strømforbrug - 6,3 kW. sin vægt i den manuelle version er 10,5 kg, og med en maskine cutter - 10,7 kg. I brug luft eller nitrogen som plasmagas.

Pålidelighed er sikret Miller 625 Wind Tunnel teknologi. Takket være den integrerede high-speed fan, behøver det støv og snavs ikke falde inde i enheden. Lysdioder giver oplysninger om det pres, temperatur og effekt. enhedspris - $ 1800.

Lotos LTP5000D

Lotos LTP5000D - Bærbar og kompakt plasma apparat. Med en vægt på 10,2 kg af problemer med hans bevægelse vil ikke forekomme. 50 amp strøm produceret digital konverter og en kraftfuld transistor MOSFET tilvejebringer effektiv skære blødt stål 16 mm tykke og 12 mm rustfrit stål eller aluminium.

Indretningen tilpasser sig automatisk til den spænding og netfrekvensen. Slangelængde -. 2,9 m pilotlysbuen ikke er i kontakt med metallet, som gør det muligt at anvende indretningen til at skære rustent, ru og malede materiale. Indretningen er sikker at bruge. Komprimeret luft anvendes til at skære, er ikke skadelige for mennesker. En stærk slagfast tilfælde beskytter apparatet mod støv og snavs. Pris Lotos LTP5000D - $ 350.

Når du køber en plasma-brænder skal altid prioritere kvalitet. Den bør sikre sig mod fristelsen til at købe en billig lav kvalitet maskine, som dens hurtig slitage på længere sigt vil føre til meget højere omkostninger. Selvfølgelig lønnen er heller ikke det værd, der er nok anstændige budget indstillinger uden tilbehør og høj kapacitet, der kan aldrig være nødvendigt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.