Selv-dyrkningPsykologi

Er det muligt at ændre karakteren og kvaliteten af en person?

Nogle gange hører vi følgende sætning: "Hvad kan jeg gøre, jeg har sådan en karakter" ofte uærlig, dovne og passive mennesker har en tendens til at afskrive deres mangler på "karakter, som gik fra fødslen." Men kan vi gøre det? Hvad er tegn? Kan jeg ændre det til at gøre deres eget liv (eller andres liv) bedre kvalitet?

Karakteren af mennesket - det er et sæt af relativt stabile egenskaber af psyken, der definerer svoeobychie personlighed, dens adfærd og relationer til omverdenen. Den bestemmer karakteren af billedet og stil af liv, adfærd, holdninger.

I hjertet af naturen er personlige kvaliteter. De identificerer fire hovedgrupper, der danner tegnet.

Den første gruppe omfatter sådanne menneskelige egenskaber som holdningen til samfundet, folk omkring. Begrebet kollektivisme, individualisme, sensitivitet-ufølsomhed, selskabelighed, isolation ikke blot kaldes de kvaliteter af en bestemt person, men også i høj grad bestemme holdningen hos dem omkring hende.

Egenskaber, der er kombineret i den anden gruppe, som angiver forholdet mellem person (person) til at arbejde. De er dovne, hårdt arbejde, en forkærlighed for rutinearbejde eller kreativt arbejde, initiativ eller passivitet, ansvarlighed og integritet.

Den tredje gruppe af menneskelige eksperter kombineret kvalitet viser, hvordan han refererer til sig selv. Disse omfatter selvværd, stolthed, selvkritik, ydmyghed og deres modsætninger: selvtilfredshed, arrogance, selvoptagethed og egoisme, generthed.

Endelig sidst men ikke mindst, en vigtig gruppe af filosoffer og psykologer kombinere de kvaliteter, der kendetegner forbindelsen af manden til materielle goder og ting. Sjusk og nøjagtighed, uagtsomhed og sparsommelighed har en stor indflydelse på menneskers liv.

Fra denne taksonomi kan det ses, at kvaliteten af enhver art kan ændres. Men jeg har kun én er valgt som det umulige: de er alle forbundet med hinanden. For eksempel kan du ikke slippe af med sin egen løgnagtighed og uhøflighed, ignorerer holdning til andre, at sidde fast på sin egocentrisme.

Den menneskelige natur kan være integreret og harmonisk eller vindstød og kontroversiel. Det er de særlige kendetegn ved mennesker. Men at ændre karakteren af mulige systematiske arbejde med dig selv.

For at bestemme arten af den person, gør hendes svar, filosoffer delte moralske kvaliteter af en person i flere grupper.

Positive moralske kvaliteter:

  • Humanisme, menneskelighed - respekt for menneskerettighederne, værdighed, relation til enhver person som den højeste værdi.
  • Honor, samvittighed, generøsitet, og nogle andre sociale begreber i forbindelse med den positive vurdering af personlighed.
  • Justice - forholdet mellem rettigheder og pligter, adfærd og gengældelse.

Negative moralske kvaliteter:

  • Swagger, kynisme, uhøflighed - nominering i første omgang af deres kvaliteter, ringeagtende holdning til andre.
  • Parasitisme - ønsket om at leve på bekostning af andre.
  • Nihilisme - benægtelsen af åndelige og kulturelle værdier, meningsfuldhed af den menneskelige eksistens, den manglende anerkendelse af nogen myndighed eller regler.

Socialt nyttige moralske kvaliteter:

  • Will, beslutsomhed - evnen til at træffe beslutninger, handle, direkte dine tanker, gerninger, forhåbninger.
  • Visdom - evnen til at vurdere deres egen kvalitet, at relatere dem for at få erfaring og viden.
  • Overbevisninger, patriotisme - viljen til at underordne interesser moderlandet behov, at villighed ofre sig til fordel for fædrelandet.

Disse og andre kvaliteter af mennesket og udgør et tegn. Arbejde på en person er i stand til at dyrke deres egen karakter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.