SundhedSygdomme og betingelser

Dystrofiske degenerative spinal ændringer: årsager, symptomer, diagnose og behandling

Patologi af muskler og led på nuværende tidspunkt er et fælles problem blandt den voksne befolkning. Oftest diagnosticeret degenerative forandringer i rygsøjlen, som med alderen kan føre til invaliditet eller endda handicap.

Hvad er spinal degeneration?

Mange mennesker er fortrolige med smerter i ryggen, som er sædvanligt i forbindelse med træthed, aflejring af salte og andre alle mulige grunde. Faktisk bør kigge efter årsagen i forringelse af de egenskaber og karakteristika for ryghvirvlerne.

Degenerative-dystrofisk ændringer er irreversible forstyrrelser i knoglemateriale af hvirvlerne, tab af elasticitet og for tidlig ældning. I fremskredne tilfælde af degeneration kan føre til alvorlige forstyrrelser i de indre organer.

Patologiske forandringer påvirker forskellige sektioner af rygsøjlen: hals-, bryst-, lumbal, sakrale. Eksperter siger, at dette er en form for hævn for muligheden for en person til at flytte til højre. Med korrekt vægtfordeling og regelmæssig motion kan være en væsentlig forlængelse af den "holdbarhed" af rygsøjlen.

årsager til

De fleste læger er tilbøjelige til én hovedårsagen der forårsager irreversible ændringer i rygsøjlen. Dens essens ligger i den forkerte fordeling af belastningen, som kan være relateret til deres erhverv, og med den sædvanlige måde at leve på. Svækkelsen af musklerne i ryggen er direkte forbundet med nedsat mobilitet i løbet af dagen og mangel på motion.

Degenerative ændringer kan være forårsaget af inflammatoriske processer, der foregår i bundter af nerveender og muskler. Sundhedsproblemer opstå efter en viral, bakteriel sygdom. Af grunde, som ikke inflammatorisk intervertebrale brok, skoliose.

Trigger udviklingen af degenerative forandringer i stand til følgende faktorer:

  • Aldrende krop (ryghvirvler).
  • Patologi af blodkar.
  • Hormonelle forstyrrelser.
  • Skader, skader.
  • En stillesiddende livsstil.
  • Genetisk disposition.

Degenerative forandringer i rygsøjlen: Typer

Den patologi af forskellige sygdomme manifesteret, blandt hvilke de vigtigste betragtes osteochondrose. Sygdom er en degenerativ proces, hvor den reducerede højde af intervertebral disc.

I mangel af passende terapi af degenerative forandringer med tiden føre til udviklingen af andre sygdomme i rygsøjlen - spondylarthrosis. For sygdommen karakteriseret ved at ramme alle dele af rygsøjlen: brusk, ledbånd, vertebral overflade. Ved udviklingen af sygdommen er en gradvis bortdøen af bruskvævet. Inflammation opstår på baggrund af brusk snavs ind i synovialvæsken. Oftest sygdom opstår hos ældre patienter, men der er tidspunkter, hvor de karakteristiske symptomer opleves af unge.

Degenerative dystrofe ændringer i rygsøjlen (enhver - hals-, bryst- lumbosacral) kan udtrykkes i form af en diskusprolaps, glider ryghvirvler, indsnævring af kanalen.

Problemer med halshvirvelsøjlen

Øget belastning er konstant oplever halshvirvelsøjlen. Udvikling dystrofi forårsaget af strukturen af hvirvlerne selv og en høj koncentration af vener, arterier og nervenetværk. Selv den mindste overtrædelse medfører en sammenpresning af rygmarven og vertebrale arterie, hvilket kan føre til hjerneiskæmi.

I lang tid de patologiske symptomer på tilstanden kan være fraværende. Over tid, vil patienten begynder at føle følgende symptomer:

- Smerter strækker sig til den øverste del af ryggen.

- Ubehag.

- Øget træthed.

- muskelspændinger.

Overbelastning rygsøjlesegmentet (to hvirvler og en skive adskille dem) fører til en blokade af de metaboliske processer, som yderligere forårsager mere alvorlige konsekvenser - en intervertebral brok eller fremspring. Degenerative forandringer i halshvirvelsøjlen i form af brok betragtes som den mest alvorlige komplikation. I fremskredent stadium dannelsen udøver pres på nerve rødder og rygmarven.

Patologisk tilstand i thorax

På grund af begrænsede bevægelser brysthvirvel afdeling dystrofi her er sjældne. De fleste tilfælde forekommer i lændesmerter. Elementets placering af nerverødderne tilskynder karakteristiske sygdomssymptomer kan være mild eller helt fraværende.

Af årsager, der kan udløse degenerative forandringer i denne afdeling, primært refererer krumning af rygsøjlen (medfødt eller erhvervet) og traumer. Også påvirket af tilstedeværelsen af arvelige patologier forbundet med spiseforstyrrelser af brusk, sænke blodvolumen.

Når betændelse i bruskvæv udvikler symptomer såsom smerter, forværres under kørslen, overtrædelse af følsomhed (følelsesløshed, prikken), forstyrrelse af de indre organer.

Lumbar og sakrale

I klinisk praksis oftest diagnosticerede tilfælde af degenerative læsioner i lumbosacral rygsøjlen. På den nederste del af ryggen har den største belastning, der provokerer tidlig ældning af ben og brusk væv af ryghvirvler, langsommere stofskifte. En position faktor, giver os mulighed for at udvikle sygdomme, er en stillesiddende livsstil (stillesiddende arbejde, manglende regelmæssig motion).

Degenerative forandringer i lumbosacral forekomme hos yngre patienter 20-25 år. Bær anulus fører til udbrud af betændelse og irritation af nerve rødder. Bestemme tilstedeværelsen af den patologiske tilstand kan være, når en smerte, som kan give glutealregionen, forårsager spændinger.

Smerten kan være enten konstant eller periodisk. Hovedudførelsessted lokalisering - lænden. synes også følelsesløse tæer, og i alvorlige tilfælde kan forringe funktionaliteten af de indre organer beliggende i bækkenet. Lignende symptomer er typiske for en diskusprolaps disk.

Forekommende degenerative forandringer i columna degenerative irreversibel. Behandlingen består normalt af at lindre smerte, inflammation, fjernelse og forebyggelse af forringelse.

diagnostik

At finde symptomer på rygsøjlen patologi, skal patienten først søge hjælp fra en neurolog. Specialisten vil undersøge, indsamle historie og ordinere yderligere testning. Den mest præcise diagnostiske metode til at bestemme den mindste overtrædelse betragtes som en computer og magnetisk resonanstomografi.

CT og MR er moderne metoder til lægeundersøgelse. Irreversible ændringer pigge kan påvises på et meget tidligt stadie. Radiografi til at diagnosticere sygdommen kun på et sent tidspunkt.

behandling

Helt helbrede de degenerative forandringer i ryggen, det er umuligt. Ledige medicinske teknikker gør det muligt at suspendere processen med at udvikle en sygdom og fjerne de smertefulde symptomer. Lægemiddelterapi indebærer at tage smertestillende medicin fra gruppen af analgetika og NSAID'er. Det kan også anvendes topiske præparater i form af salver og geler.

Reduktion af degenerative og dystrofiske processer bidrager hondroprotektory, hvis styrke styrke kollapse ryghvirvler og brusk. Muskelspændinger vil bidrage til at fjerne lægemidlet fra gruppen af muskelafslappende midler. Obligatorisk anvendelse af anbefalede vitaminer B (først i form af injektion, og derefter i en tabletform).

God resultat og symptomlindring bringer fysioterapi. Øvelser for hver patient vælger en specialist i genoptræning, idet der tages hensyn lokaliseringen af læsionen. Heller ikke glemme om kost, berigede fødevarer, til rådighed i gelatine.

Kirurgi er kun indiceret i alvorlige tilfælde. Efter operationen, er patienten venter på en lang og vanskelig genoptræning.

forebyggelse

Den primære metode til forebyggelse er at danne og styrke det muskulære system. For at gøre dette, er du nødt til at træne regelmæssigt. Overvægt - en unødig belastning på rygsøjlen, hvorfra det er vigtigt at slippe af med.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.