SundhedMedicin

Rygsøjlen, og deres funktioner

menneskelig rygsøjle er en meget kompleks mekanisme, som den korrekte drift afhænger af funktionen af alle organer.

Rygsøjlen omfatter ryghvirvler 32-33: (. 3-4 stk) hals (. 7 stk), Breast (. 12 stk), Lumbar (. 5 stk), sakral (. 5 stk) Og coccygeale. Er placeret mellem hvirvlerne intervertebrale skiver (23 stk.). Ryghvirvler udgør de forskellige dele af rygsøjlen.

Hvirvlerne er forbundet til hinanden ligament-muskulære apparat, intervertebrale skiver, leddene. Alt dette gør det muligt for os at holde rygsøjlen i opretstående stilling og give det den nødvendige fleksibilitet i bevægelse. Iboende elastiske egenskaber af de intervertebrale skiver betydeligt blødgøre stød og ryk når du går, hoppe og løbe, som transmitteres til hjernen og rygmarven.

rygsøjlen

Rygsøjlen består af hals-, bryst-, lænde-, korsbenet og halebenet.

Halshvirvelsøjlen refererer til de øvre afdelinger af rygsøjlen. Det udmærker sig ved en særlig mobilitet, der skaber frihed og variation af hovedbevægelser. Den øvre halshvirvler, kaldet atlas og akse, er iboende i den anatomiske struktur, som adskiller sig fra resten af strukturen af hvirvlerne. Atlas og Axis ansvarlig for tilt og dreje hovedet på den person.

Thorax er ansvarlig for brystet rumme vitale organer, af denne grund er det inaktivt. Til det er fastgjort kanter (12 par).

Lændehvirvelsøjlen består af ryghvirvler tilstrækkeligt massive, fordi de er udsat for den største belastning. Nogle mennesker har seks lændehvirvler. Et sådant fænomen i medicin kaldes lyumbalizatsiey. 8-10 ryghvirvler vokser sammen til en sakral rygsøjlen.

Ryghvirvel har en krop, en bue, to ben, skægget, to tværgående og fire artikulære processer. Rygmarvskanalen dannes mellem åbningerne i vertebrale bue, vertebral krop og ben.

Mellem to hosliggende hvirvler har diskusprolaps, som er den fibrøse ring og nucleus pulposus. Det udfører funktionen af afskrivninger, fradrag af tilstødende ryghvirvler, der sikrer deres mobilitet. Kernen er indesluttet i en fibrøs ring, bevarer kernen i midten og forhindrer glidning af hvirvlerne.

Annulus fibrosus består af en flerhed af lag og fibre, som gennemkøres i tre planer. Når osteochondrosis anulus fibre er erstattet med arvæv, som undertiden kan forårsage sprængning af den fibrøse ring og dannelse af discusprolaps.

Alle dele af rygsøjlen er udstyret med ligamentous apparat. Vertebrale segment - to vertebrale disk og ledbånd.

rygmarven er beliggende i rygmarvskanalen, samt rødderne af den såkaldte "hestens hale". Rygmarv begynder i den cerebrale område og strækker sig til den første og anden lændehvirvel.

Rygmarv, efterligne gennem alle dele af rygsøjlen, er omgivet af en hård, blød og arachnoid og rettet i rygmarvskanalen, og fiber rødder.

Forgrenet fra rygmarven nerverødder (31 par), der kommer ud af de intervertebrale (foraminarnyh) rygmarvskanalen åbninger.

Man, ligesom andre hvirveldyr, har segmental innervation af kroppen, det vil sige, hver af de segmenter af rygmarven ansvarlig for en bestemt organ.

Fx hals eller hænder innerverer segmenterne relateret til halshvirvelsøjlen, bryst og mave - en thorax, sakral segment innerverer fødder, mellemkødet, endetarmen og blæren.

I rygmarven er fortykkelse af livmoderhalskræft og lumbal. Diskusprolaps diske i halshvirvelsøjlen er farligere end i lænden.

Fra den måde, hvorpå området observerede motilitet og følsomhed lidelser, kan lægen altid gætte, hvor skaden er sket, og hvilke dele af de berørte rygsøjlen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.