SundhedMedicin

4 (fri): normen. Hormon T4 (fri): blodprøve for thyroideahormoner

Af stor betydning i den normale funktion af skjoldbruskkirtlen er hypothalamus-hypofyse skjoldbruskkirtel system. Det giver kontrol af syntesen, produktion og aktivitet af skjoldbruskkirtelhormoner.

oversigt

Hypothalamus udskiller FAT (tireotro-pin-frigivende faktor). Det til gengæld stimulerer frigivelsen og syntesen af thyroidstimulerende hormon (TSH - TTG). TSH er involveret i de processer, der er forbundet med andre steroider. Især det stimulerer sekretion, akkumulering, metabolisme og syntese af triiodothyronin (T3) og thyroxin (T4). Over 99% af disse to steroider i blodet cirkulerer i den tilhørende transportproteiner formular. Mindre end én procent er i fri form. Ubundne steroid niveauer i de fleste mennesker er forbundet med den funktionelle tilstand af skjoldbruskkirtlen.

egenskaber thyroxin

Hormon T4 (fri) letter regulering af normal vækst og udvikling, vedligeholdelsen af kropstemperaturen og derved opretholde varmeophobning. Forbindelsen har en virkning på alle stadier af kulhydratmetabolismen, delvist - af vitamin og lipidmetabolismen. Hormon T4 (gratis) er en vigtig del af udviklingen i livmoderen og neonatale perioder. Koncentrationen angiver den kliniske tilstand af status skjoldbruskkirtlen, som ændringen i det generelle niveau af thyroxin kan udløses af forstyrrelser i aktiviteten af skjoldbruskkirtlen eller ændringen i antallet af transportproteiner. I løbet af dagen, er det maksimale indhold af steroid bestemmes fra 8 til 12 timer, og minimum - med 23 og 3. I løbet af året, det højeste niveau 4 (gratis) når fra september til februar, laveste - sommeren. I prænatal periode (i drægtighedsperioden) thyroxin koncentration steg og nåede et maksimalt niveau til gradvist tredje trimester. Gennem hele livet af thyroxin indhold i mennesker uanset køn forbliver relativt konstant. Reducerede hormonniveau observeret efter fyrre år.

Hvad kan fortælle niveauet af thyroxin?

Hvis T4 (gratis) klart øget, da det betragtes som en bekræftelse af hyperthyreoidisme. Nedsat koncentration indikerer hypothyroidism. Uafhængighed steroid indhold af thyroxin-bindende globulin gør det muligt at bruge det som en pålidelig diagnostisk test. Dette er især vigtigt i forhold, der er ledsaget af ændringer i niveauet for thyroxin-bindende globulin. Disse omfatter p-piller (oral), graviditet, få androgen eller østrogen. Ændringer er karakteristiske og for dem med familiær disposition at øge eller mindske koncentrationen af globulin. Donere blod til fri T4 anbefales til diagnose type sekundær hypothyroidism grund patologier i hypothalamus-hypofyse niveau. I dette tilfælde betyder det TTG indhold ikke ændre eller stiger. Typisk kan de forhøjede niveauer af thyroxin skyldes høje niveauer af serum bilirubin, fedme, såvel som en årepresse, når skal blodprøve. 4 (fri) ændrer sig ikke under alvorlige sygdomme i ikke-skjoldbruskkirtel aktivitet. Størrelsen af de samlede thyroxin kan falde.

Forberedelse til laboratorieundersøgelse

En måned før give blod udelukker administration af hormoner (medmindre der er særlige instruktioner endokrinolog). For to eller tre dage til at stoppe brugen af analysen af iodholdige lægemidler. Blod skal passere før radiologiske undersøgelser under anvendelse kontrastmidler. På tærsklen til at give blod bør afholde sig fra fysisk aktivitet, fjerne stressede situationer. Forud for undersøgelsen, en halv time, bør du falde til ro, forårsage vejrtrækning til normal. Analysen udføres på en tom mave. Med det sidste måltid skal være mindst otte timer (men fortrinsvis 12 timer). Det er ikke tilladt at drikke kaffe, te eller saft. Kan kun vand.

Reducerede niveauer af thyroxin

4 (gratis) (normale kvinder og mænd - 9-19 pmol / l) kan reduceres i den postoperative periode, når den sekundære hypothyroidisme (betændelse i hypofysen, tireotropinome, syndrom, Sheehan). Reducere koncentrationen det bemærkes også på basis af modtagelse anabolics, thyreostatiske, antikonvulsiva, lithium præparater. Thyroxin niveau falder, når anvendelse af orale præventionsmidler, octreotid, methadon, clofibrat. Mulige årsager omfatter også en kost med en begrænset mængde af protein, jodmangel, heroin brug, udsættelse for bly. 4 (fri) reduceres med tertiær (nerve hypothalamus TBI), erhvervet, medfødt hypothyroidisme (midt omfattende resektion af tumoren og skjoldbruskkirtel, autoimmun thyroiditis, endemisk struma).

Stigende koncentrationer

Niveauet for denne hormon T4 (fri) (normale kvinder og mænd ovenfor anført) kan forøges, når toksisk struma, TSH-uafhængig hyperthyroidisme, fedme. Øge observeret på baggrund af nefrotisk syndrom, heparinbehandling koncentration. Årsager omfatter også choriocarcinom, modtagelse af en thyroxin på grundlag af hypothyroidisme, postnatal ændring i aktivitet af skjoldbruskkirtlen, kronisk leversygdom. 4 (fri) kan være forhøjet i skjoldbruskkirtlen resistens syndrom steroider, genetisk dizalbunemicheskoy hyperthyroxinemia, anfører, at fremprovokere et fald tiroksinsyazyvayuschego globulin koncentration.

Thyroxin og graviditet

Thyreoideahormoner er involveret i næsten alle processer i kroppen. Som nævnt ovenfor er forbindelserne regulere stofskiftet, påvirke aktiviteten af andre steroider. Thyroid patologi kan være ledsaget af både en stigning og et fald i sine funktioner. Af særlig betydning i strid med orgel aktiviteter har i løbet af den fødedygtige. Ændringen af den funktionelle tilstand af skjoldbruskkirtlen påvirker forløbet af graviditeten, hendes karakter, og resultatet af status for den nyfødte. Sjældent vynashivanie passerer, når de udtrykkes endokrine patologier. Sygdomme af denne art, som regel fører til reproduktiv dysfunktion, infertilitet. Oftest diagnosticeres under graviditet struma (en stigning i skjoldbruskkirtlen diffus natur) med euthyrosis konservering, samt autoimmun thyroiditis, provokerende ændringer i hormonal baggrunden. Til prænatal periode er kendetegnet ved ændringer i den funktionelle tilstand af kirtlen.

anbefalinger

Til korrekt fortolke resultaterne af laboratorietest under graviditeten bør tage hensyn til nogle punkter. Bestemmelse af total T3 og T4 er ikke informativ. Dette skyldes det faktum, at under graviditet, er deres koncentration steget til det halve. Når det ubundne thyroxin niveau undersøgelse må koncentrationen bestemmes i samarbejde med indholdet TTG. Thyroxin steg en del i omkring 2% af gravide kvinder. I første halvdel af en normal prænatal periode præget falde TTG (ca. 20-30% af patienter med enkeltfødte og alle tilfælde af multipel graviditet). I behandlingen af hyperthyreoidisme T4 kun undersøgt (fri). Ubundet thyroxin niveau i de senere faser kan marginalt reduceret. TSH koncentration vil således blive opretholdt i normalområdet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.