SundhedMedicin

Den funktionelle tilstand på den person: koncept, typer, forskning. Mental og fysisk sundhed

Den funktionelle tilstand af mennesket - er ikke noget, men som et sæt af egenskaber, som angiver niveauet for dens levedygtighed. Det er grundlaget for at karakterisere aktiviteten af organismen i visse betingelser, retninger, med den tilgængelige forsyning af strøm og energi.

Endvidere den funktionelle tilstand er det vigtigste kriterium for karakteristikken for menneskelige evner og adfærd.

Komponenterne i niveauet for sundhed

Generelt funktionelle tilstand af den menneskelige krop består af dem eller andre ændringer. De forekommer i alle dens fysiologiske systemer, nemlig:

- CNS;
- motor;
- endokrine;
- respiratorisk;
- kardiovaskulære, etc ...

Hertil kommer, at funktionelle tilstand af den person af stor indflydelse skift, mulige i løbet af psykologiske processer såsom sensation og perception, tænkning og hukommelse, opmærksomhed og fantasi. Det afhænger af dit helbred og på subjektive erfaringer.

Klassifikation af humane tilstande

Der er mange faktorer, der har indflydelse på adfærd og helbred på den person. Det er grunden til den funktionelle tilstand af organismen i hver situation er unik. Ikke desto mindre er et stort antal særlige tilfælde har forskerne identificeret de mest grundlæggende. De kombinerede også i visse klasser. Denne betingelse er :

- normalt liv;
- unormal;
- grænsen.

Medtag funktionel tilstand til en bestemt klasse, når du bruger visse evalueringskriterier - nemlig, pålidelighed og pris ydeevne. Den første af disse beskriver en persons evne til at arbejde med et givet niveau af nøjagtighed, pålidelighed og aktualitet. Indikatoren er prisen aktivitet er at karakterisere den funktionelle tilstand med hensyn til udtømning af de vitale kræfter i kroppen, hvilket i sidste ende har en direkte indvirkning på hans helbred.

Baseret på disse kriterier, skelnes der på den funktionelle tilstand af acceptabel og uacceptabel. Denne klassifikation anvendes til forskning i muligheden for at gøre arbejdet.

Hvilken klasse indbefatter den funktionelle tilstand af patienten, besluttede især læger afhængig af det særlige tilfælde. For eksempel tilstanden af træthed. Det fører til et fald i resultatindikatorer, men anser det for uacceptabelt forkert. Men hvis træthed niveau går lavere grænser for visse standarder, i dette tilfælde, den funktionelle tilstand er forbudt. Et sådant estimat er givet ikke ved et uheld.

Overdreven stress psykiske og fysiske menneskelige ressourcer svækker hans fysiske tilstand. I fremtiden, denne form for træthed er en potentiel kilde til forekomsten af forskellige sygdomme. Baseret på denne isolerede normal og unormal funktionel helbredstilstand. Den sidste af disse to klasser er genstand for medicinsk forskning. For eksempel, efter lang erfaring stress eller sygdom ofte opstår fartøjer og hjerte, fordøjelsessystemet og nervøse lidelser.

Der er en anden klassifikation af funktionelle tilstande af mennesker. Det blev bygget ved hjælp af kriterierne i tilstrækkelige svar på de krav, som arbejdet. Ifølge denne klassifikation, funktionel tilstand refererer til mobilisering af passende og dynamisk forskydning.

For det første af disse to arter er kendetegnet ved graden af overensstemmelse med menneskelige evner og styrkekravene, der gælder for det under visse betingelser. En sådan betingelse kan blive forstyrret ved høje belastninger, og over varigheden af aktiviteten. I dette tilfælde, kroppen akkumuleres træthed og der er en betingelse tilskrives den dynamiske mismatch. Således personen til at opnå det ønskede resultat vil blive tvunget til at gøre en indsats, der overstiger den nødvendige.

Primær læge undersøgelse

Når du kontakter medicinsk institutioner evaluering af den funktionelle status af patienten er baseret på eksperten undersøgelse af data, undersøgelse, laboratorium og anden forskning. Sommetider disse aktiviteter udføres i forbindelse med patienter, der gennemgår kirurgi. I dette tilfælde foretaget omfattende undersøgelser, der registrerer niveauet af en persons funktionelle status.

I dette tilfælde betragtes det klagen af patientdata og anatomiske, og vurderet resultaterne af klinisk undersøgelse, der indeholder oplysninger om:

- blodtryk;
- hjerterytme;
- reduktion eller forøgelse af kropsvægten;
- tilstedeværelsen af ødem, etc ...

Status vaskulære system og hjertet

Hvordan man starter en undersøgelse af den funktionelle tilstand af organismen? Med evalueringen af hans hjerte og blodkar. Dette er ikke overraskende. Normal funktionstilstand af det kardiovaskulære system tillader levering af oxygen hver celle i den menneskelige krop. Dette gør det muligt for hele kroppen til at fungere normalt. Hertil kommer, at vurderingen af tilstanden af blodkar og hjerte i første omgang på grund af det faktum, at i moderne mennesker, de er meget sårbare.

Hvad er de vigtigste indikatorer for den funktionelle tilstand er så vigtigt for os system? Denne puls, der angiver puls, samt hans analyse af ændringerne.

Dette tal hos mænd i hvile skal være mellem 55 til 70 slag i minuttet, og kvinder - fra 60 til 75. For store værdier af puls levendegjort tror, det er et tegn på takykardi. Hyppigheden af hjerteslag under normen indikerer en sygdom som bradykardi.

Også, dit helbred afhænger af blodtrykket parametre. Dens normale værdi er i området fra 100 til 129 / 60-79 mm. Hg. Art. Højt blodtryk indikerer hypertension og lav - til hypotension.

For at vurdere den funktionelle tilstand af det kardiovaskulære system er umuligt uden at ændre dens egenskaber forskningsarbejde efter intens træning. Dette tager hensyn til varigheden og nyttiggørelse. Sådanne undersøgelser udføres ved anvendelse af forskellige funktionelle tests.

Betingelse af åndedrætssystemet

At sikre organismens liv kræver konstant anvendelse proces i oxygen dertil og tilbagetrækning af vanddamp og kuldioxid. Ansvarlig for denne åndedrætsorganerne.

Til vurdering af den funktionelle tilstand af systemet omfatter tre parametre. Denne dybde, hyppighed og type af ånde.

En af de vigtigste indikatorer for et sort hul. Denne respirationsfrekvensen, der er nødvendig for normal iltforsyning alle kroppens systemer. Værdierne for dette indeks afhænger af flere faktorer. Dette kan være kropstemperaturen eller miljøet, såvel som perioden før eller efter et måltid. respiratoriske renteændringer på kropsstilling. Hendes lavere værdier observeret i liggende stilling, og store - stående. Mænd har mindre vejrtrækning i 2-4 vejrtrækninger i minuttet end kvinder. Den normale gennemsnitlige værdi BH er i området af den 14.-16.

Hvordan kan vi bestemme den funktionelle tilstand i åndedrætsorganerne? Dette er muligt i analysen:

1. Forholdet mellem puls og respirationsfrekvens. I hvile og under aktivitet, disse værdier i området fra 4: 1 til 5: 1. Stigende datahastigheder på grund af puls ville indikere et fald i hjertet af termodynamik. Fald i værdi som følge af væksten i BH punkter til mindre effektiv drift af lungerne.

2. Forsinkelser i vejrtrækning. Til dette er gjort Stange prøve. . Hvis en person er i stand til at holde vejret i mere end 80 sekunder, kan vi tale om den gode tilstand af hans lunger, 70-80 - til gode, 65-70 - i gennemsnit mindre end 65 - på den svage.

Betingelse af centralnervesystemet

Evaluering af effektiviteten af alle organer gjort under inspektionen og resultaterne af en lang række biokemiske analyser. Men for nervesystemet, der på eksperter, en række vanskeligheder forbundet med begrænsede instrumentelle undersøgelser.

Den fysiske tilstand af den person, afhænger af udførelsen af hans centrale nervesystem. Og styrken af neurale processer i vores krop er ganske stor. Dette kan være tegn på, at fra nervesystemet afhænger af vores følelsesmæssige sfære. Denne stabilitet humør og evnen til at holde sig tilbage, udholdenhed og mod, samt mange andre kriterier.

For at bestemme den funktionelle tilstand af CNS-specialist er vigtigt at præcisere de særlige kendetegn ved patientens søvn. Det faktum, at en nattesøvn har to faser. Denne langsomme og hurtige søvn. I løbet af natten, er disse faser byttes, gentage fra 3 til 5 gange. I tilfælde af overtrædelse af vekslen af diagnosticerede søvnforstyrrelser, hvilket indikerer, at mentale og neurologiske forstyrrelser i kroppen.

En vigtig indikator for den funktionelle tilstand af det centrale nervesystem er koordinering af bevægelser. For at bestemme dette indeks bruge en speciel prøve. Med deres hjælp opdaget statiske og dynamiske bevægelser af patientens koordinering.

Lidelsen af kroppens funktioner indikerer træthed eller tilstedeværelsen af patologiske forandringer i visse områder af nervesystemet.

Også for at klarlægge den funktionelle tilstand af det centrale nervesystem er anvendt:

- EEG eller elektroencefalografi, registrering den elektriske aktivitet i hjernevævet;
- REG eller reoentsefalogramma undersøger cerebrale blodkar i hjernen;
- EMG, eller elektromyografi, registrering den elektriske aktivitet i skeletmuskulatur;
- chronaximetry undersøger ophidselse af nervevæv afhængigt af perioden af stimulus;
- Trial Romberg detektere ubalance i menneske i stående stilling;
- Yarotsky forsøg, der bestemmer tærsklen, som har vestibulære analysator;
- finger-næse test, for hvilken patienten skal sin pegefinger for at nå spidsen af næsen (misses kan indikere en neurose, hjerneskade, træthed og andre krænkelser af den funktionelle tilstand).

Undersøgelse af nervesystemet i stand til at identificere nogle af dets patologi. Denne neurose eller neurose tilstand, neurasteni, mv D.

træthed

Funktionel mentale tilstand af organismen, som regel, udforsker dynamikken i menneskelig præstation. I dette tilfælde er en af de vigtigste indikatorer er træthed i kroppen, det vil sige hans naturlige reaktion, der opstår med en stigning i spændingen under kontinuerlig drift.

Fra synspunkt fysiologi, træthed forekommer hos mennesker taler om udtømning af sine interne reserver. I dette tilfælde, alle organ systemer oversætte deres funktionelle aktivitet i de andre tilstande. For eksempel på grund af stigning i antallet af sammentrækninger af hjertet minutvolumen nedsætter blodgennemstrømningen. Denne proces, som så mange andre, sinker tempoet i arbejdet, krænker nøjagtigheden, koordinering og rytme bevægelighed.

Med væksten i træthed og lidelse følelsesmæssige sfære. Ændringer, der påvirker de mentale processer, der bremser funktion af sanserne, omdanne dem til et inertialsystem tilstand. Også når træthed reduceres responstid, hvilket indikerer en stigning i den tid af sensomotoriske responser.

Træt mand bliver svært at udføre komplekse bevægelser. Desuden i denne tilstand, er der en indsnævring af opmærksomhed volumen med nedsat funktioner i sin fordeling og kobling. Som et resultat af markant forværrede bevidst kontrol, skal vedkommende foretage henrettelsen af sine aktiviteter.
Forringelsen af den funktionelle tilstand af organismen under træthed resulterer i vanskelighed ved ekstraktion af oplysningerne i langtidshukommelse. Brudt og kortvarig opbevaringssystem.

Med en stigning i træthed i humane transformerede motiver af aktivitet. Så der er en business stemning i de tidlige stadier af arbejdsprocessen. Men på grund af ophobning af træthed bliver fremherskende motiv for at undgå arbejde.

ydeevne etape

I processen med at arbejde den menneskelige krop går gennem fire faser. Disse omfatter følgende trin:

- vrabatyvaniya;
- optimal ydeevne;
- træthed;
- et endeligt impuls.

Efter afslutningen af den sidste fase forekommer manglende beskæftigelse. Sådan gendannes det optimale niveau af ydeevne? For at gøre dette skal du stoppe aktiviteterne til aktivt eller passivt slappe af.

Nogle gange kan en person kommer kumulation, eller ophobning af træthed. Dette sker i tilfælde, hvor fuldstændighed eller varigheden af hvileperioder ikke er tilstrækkelig for ham. I sådanne tilfælde er der kronisk træthed, som udtrykkes i en konstant følelse af træthed, søvnighed og t. D. Objektive tegn på den funktionelle status i sin indledende fase udtrykte lidt. Men deres udseende kan altid angive en ændring i forholdet mellem disse perioder, da scenen vrabatyvaniya og optimal ydeevne.

spænding

Dette er en af indikatorerne for den funktionelle tilstand af kroppen af arbejdsdagen person. For at bestemme graden af intensiteten af aktivitet kan være baseret på strukturen af arbejdsprocessen. Dette tager højde arbejdsbyrden af indholdet, såvel som dens rigdom og intensitet.

Der er to klasser af spændinger stater. Den første af dem - specifikke. Den bestemmer intensiteten og dynamikken i psyko-fysiske processer, der understøtter implementeringen af arbejdskraft færdigheder. Den anden klasse spænding - uspecifik. Den identificerer psykofysiske arbejdstager ressourcer.

Fastholdelse normal funktionel tilstand af kroppen

Grænsen for den menneskelige ydeevne afhænger af:

- sundhed;
- alder;
- power;
- værdien af den reservekapacitet af organismen;
- motivation;
- erfaring og faglige beredskab;
- hygiejne og hygiejniske forhold;
- orientering af individet.

For at opretholde et normalt niveau af funktionelle tilstand af organismen skal være overensstemmelse med de betingelser, der hindrer træthed. For at gøre dette, er det vigtigt at alternativ arbejde og hvile.

Men ikke alle de problemer, der er forbundet med træthed, kan løses ved hjælp af afbrydelser. En vigtig rolle i dette tilfælde vil have en plads af personale organisation og dens arbejde. Det er nødvendigt at overholde følgende betingelser:

- at sikre en tilstrækkelig arbejdsplads;
- tilstedeværelsen af naturlige og kunstige belysning
- acceptabelt vibration, støj og andre faktorer af produktionen;
- tilstedeværelsen af advarselsskilte og de nødvendige instrukser;
- effektiviteten og pålideligheden af vedligeholdelse af arbejdsudstyr, etc ...

Hvordan at genoprette og opretholde dit helbred?

Med hjælp af innovative teknologier, russiske videnskabsmænd gjorde en overraskende opdagelse. Gruppe, som førte SV ring skabt unik enhed baseret på anvendelsen af den indre del og den langsgående magnetfelt af elektromagnetiske bølger.

Opfindelsen kaldes "corrector funktionelle tilstand" (CFS). Den primære anvendelse af indretningen er at reducere biologiske alder. Og foryngelse opstår som følge af stigende dynamikken i processerne i vandmiljøet.

Handler på kroppen, den korrektion funktionelle tilstand normaliserer alle vitale biorytmer, justere endokrine, hjerte, fordøjelsessystem, immun, og andre systemer.

Terapi CFS implementerer på grund af de oplysninger blokke og polariseringen af medicinske planter og urter, som er optaget på magnetiske medieenhed. Hjælp til at forbedre sundheden og Massar Emoto - vand krystaller formular. De er også på magnetiske medier CFS.

Koltsov plader er lav intensitet generator, der omdanner den elektromagnetiske stråling i miljøet er sikkert for vores sundhed. I dette tilfælde FSC beskytter sin ejer fra negative virkninger af arbejdsgrupper computere, mobiltelefoner og forskellige husholdningsapparater.

Pladerne Koltsov er konturinformation i rytmerne, som har en ydre rum stråling og magnetfelt af Jorden. De har også en gavnlig indflydelse ikke kun på de enkelte funktioner i kroppen, men også på alle sine systemer. Der er data plader og information for at imødegå de negative virkninger af psychoenergetical. Enheden er blevet certificeret og er konklusionen på sundheds-epidemiologiske service.

Med CFS kan:

1. At helbrede forkølelse og virussygdomme ved at fjerne de symptomer som feber og hoste, ømhed og løbende næse, træthed osv
2. For at løse problemerne i forbindelse med øjensygdomme.
3. Desinficér og inhiberer neoplastiske processer, herunder maligne.
4. Slip af galdeblæren og nyrerne.
5. Eliminer osteoporose.
6. For at styrke kroppen i processen med genoptræning efter operationer.
7. For at forbedre effektiviteten af massage og manuel terapi.
8. Treat hepatitis og cirrose.
9. Eliminer arytmi og kæmpe med indsnævring af cerebrale kar.
10. Tag forebyggende foranstaltninger for at forhindre forekomsten af slagtilfælde og hjerteanfald.
11. For at behandle prostata adenom.
12. redde folk fra alkoholisme.
13. Eliminer herpes.
14. Restore hukommelsen og behandle dissemineret sklerose.
15. Slip af åreknuder.

Også i rækken af CFS Koltsov har kosmetiske formål enheder. Deres anvendelse gør det muligt at forny og forynge og fugter og nærer huden. Healing plader anbefales til daglig brug.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.