Selv-dyrkningPsykologi

Tilpasning af femte gradere på skolen. Psykologisk tilpasning af femte gradere: metodologi

Det færdige folkeskolen. Dette, ved første øjekast, en simpel begivenhed er fyldt med en masse af nødlidende sten. Og vigtigst af alt, forældre glemmer, at denne begivenhed er forbundet med enden af barndommen hos børn.

Efter sommerferien børnene går i skole i en ny kapacitet, mid-niveau studerende. De føler sig mere voksen. Deres første skoledag er mere som en tilstand af eufori. Når eleverne mødtes efter en lang ferie. De har noget at tale om, har noget at dele med hinanden. Børn, der oplever tilstrømningen af energi og kræfter, de føler, at de er klar til at acceptere alle de nyskabelser, der er opstået i livets skole. Men denne tilstand varer, som regel, ikke for længe, ca 1-2 uger, ikke mere. Og så stemningen er kraftigt reduceret, især efter den første uafhængige og kontrol. På skole ruller bølge af "glædesløse" af hverdagen, lavere score end de var i folkeskolen. Og dette sker også frygten: "Og det vil fortælle mor og far?" Og så kommer den vanskeligste periode med tilpasning.

Forældre kan ofte fortælle meget om, hvordan deres barn er at vænne sig til den børnehave, hvor mange problemer med tilpasningen var, da han gik til den første klasse. Men hvis du spørger dem om barnet, en femte klasses elev og dets problemer med at tilpasse sig skolen, kan et sådant spørgsmål skabe forvirring. Forældre ved bare ikke, om disse spørgsmål, at tro, at barnet er en voksen, og han er i stand til at løse dem. Men det er netop denne periode, der falder sammen med begyndelsen af overgangen i ungdomsårene er livets skole er meget vanskeligt. Barnet er vokset op, blive selvstændige, men stadig at tilpasse en femte klasses elev på skolen kræver konkret bistand fra deres forældre.

Overgang til gymnasiet link for ethvert barn - er et vigtigt trin i hans liv. Han er inde i en bestemt form for stress, fordi nu vilkårene for hans uddannelse lider ændringer, er det nødvendigt for dem at tilpasse sig. Sådan bestå denne justering vil afhænge af mange faktorer, og ikke kun på barnet.

Hvad er den tilpasning og tilpasningsproblemer

I enkle vendinger, tilpasning - evnen af organismen til at tilpasse sig ændrede miljøforhold. Dette udtryk kan tilskrives både til den fysiologiske tilstand og den psykologiske. Lad os tale om sidstnævnte.

Psykologisk tilpasning af femte gradere - den studerendes evne til at opfinde nye måder at adfærd, afhængigt af situationen, det vil være fleksibel. I dette tilfælde bør fleksibilitet forstås som en personlig kvalitet. Dens tilstedeværelse afhænger af forskellige faktorer, men primært på erfaringerne.

Tilpasning af femte gradere - en kompleks proces, der er på grund af visse årsager kan gå dårligt. Og så er der den modsatte effekt, kaldet tilpasningsproblemer.

Typer disadaptative proces femte gradere

- Emotional - manifesteret i ængstelig adfærd, følelser om skolearbejde, uforklarlige frygt for læreren eller klassekammerater.

- adfærds- - barn opfører sig uhensigtsmæssigt: at være aggressiv, udisciplinerede, ofte initiativtager konflikten.

- Intelligent - karakteriseret ved en lav grad af motivation med hensyn til undersøgelsen, at modvilje mod at fortsætte deres uddannelse.

- Kommunikativ - udtrykt i alarmen og lukket tilstand, som ikke tillader barnet til effektivt at opbygge relationer med voksne og jævnaldrende.

Faktorer, der påvirker tilpasning femte gradere

tilpasning femte gradere analyse viser, at der er visse faktorer, der har en direkte virkning på succesen med at fuldføre denne proces. Som forældre og lærere er meget vigtigt at være vidende på dette område, at være i stand i tide til at hjælpe et barn. Tilpasning femte gradere er opdelt i eksterne og interne.

De eksterne faktorer kan indbefatte tilpasning

- Indflydelse af miljøforhold.

- Funktioner forbindelse med tilrettelæggelse af læringsprocessen.

- kompetence pædagogiske påvirkninger.

- tilstrækkelighed af uddannelseskravene.

- Funktioner af uddannelse i familien.

- muligheder for fritidsaktiviteter beskæftigelse.

Interne tilpasning faktorer omfatter

- Features personlige lager barn: selskabelighed, en tendens til udseendet af uafhængighed og organisation.

- Den helbredstilstand.

- Graden af udvikling af intellektuel sfære.

- Motivation til at lære.

- Mulighed for at opretholde ydeevnen på et højt niveau i lange perioder.

Tegn med succes og uden held gennemløbes tilpasning

Der er en række af tegn, der kan styres ved at gennemføre tilpasning analyse af femte gradere. Dette er nødvendigt for at rettidig opdage problemet i tide og være i stand til at hjælpe dit barn.

De karakteristiske træk ved fuldført tilpasning

- Tilfredshed med barnets sociale kontakter og interpersonel kommunikation inden for skolens fællesskab.

- Positiv holdning af den studerende i processen med at gennemføre undervisning.

- Barnet ikke opstår særlige vanskeligheder i læring.

- Tilstrækkelig grad af autonomi i forberedelsen hjemmearbejde.

Tegnene på tilpasningsproblemer omfatter

- Sygdomme i psykofysiologisk karakter (forstyrret søvn, tunge løft i morgen, hyppig hovedpine, træg tilstand, kronisk træthed flyder).

- Utilfredshed om forholdet til klassekammeraterne, frygt for læreren.

- Hiding følelser, manglende vilje til at fortælle om deres erfaringer.

Hvorfor har jeg problemer med at tilpasse femte gradere

Overgangen til gymnasiet - er den periode, hvor barnet gradvist begynder at stræbe efter at den uafhængige beslutning af livets vanskeligheder og problemer. Vi må huske på, at tilpasningen af femte gradere i skolen på grund af ændringer, ikke blot i fysiologiske termer, men også i det mentale. Vis en følelse af voksende gør barnet til at hævde deres uafhængighed. Samtidig er der et ønske om at modstå de råd og anvisninger de Ældste, benægte næsten enhver af deres indflydelse.

Som den femte-klasses elev er på randen af puberteten, han har et ønske om at skille sig ud, til at blive et benchmark for andre af skolens fællesskab. For at gøre dette, at barnet begynder at kigge efter denne karakter eller et familiemedlem, som han kunne holde den justering, at efterligne ham.

I løbet af denne periode, vises barnet kritikalitet, som er tæt forbundet med den spirende selvværd. Primordia opstår refleksion (tendens til introspektion, selv-uddannelse). På grundlag af teoretisk refleksion og nye typer af tænkning i barnet udvikler deres egen mening og syn på forskellige spørgsmål.

Forældrenes rolle i processen med tilpasning

I begyndelsen af skoleåret til lærerne, er det ønskeligt at holde et særligt forældremøde. Tilpasning af femte gradere - en temmelig multi-struktureret proces, som påvirker hele barnets liv-support-system. Derfor på dette forældremøde den mest bør være opmærksomme på dette emne. Det er vigtigt, at klasselæreren var i stand til intelligent formidle til forældrene alle de nuancer og aspekter af en sådan kompleks proces, som en tilpasning til mellemledere. Efter alt, det afhænger af forældrene fleste af den succesfulde forløb barnets tilpasning.
Forældre skal vide, at barnet i denne periode kræver deres støtte, især den ubetingede accept af sig selv og sine handlinger. Må ikke blive for skælde et barn på grund af forseelse eller utilfredsstillende rating. Meget bedre ville være, hvis forældre vil møde deres barn og forsøge at hjælpe ham til at rette op på situationen. Tilpasning af femte gradere på skolen vil gå meget bedre, hvis forældre kan skabe for dit barn en klar dag mode og vil nøje overvåge dens gennemførelse.

Hvordan kan lærere hjælpe

Processen med at vænne sig til ændringerne bør finde sted i et kompleks, og for sin vellykkede gennemførelse kræver assistance faglærere og lærere klasseværelset. I august, før starten af skoleåret for lærere at være møde lærernes afholdt den tilpasning af femte gradere, som bør nødvendigvis betragtes aktuelle emner inden for emnet.

For at forhindre den mulige forekomst af en ubehagelig tilstand hos børn, bør klasselæreren først tage sig af at skabe den optimale psykologiske klima i klassen. Dette kan opnås, hvis sædet af børn på deres skriveborde for at forsøge at tage hensyn til deres psykologiske kompatibilitet, forældrenes ønsker, samt de individuelle forhold i hver. Det er værd også for børnene at tilbringe en lille rundtur i klasseværelserne, hvor de vil lære. Denne taktik vil hjælpe med at lindre stress og overdreven angst blandt de studerende.

Du må heller ikke glemme, at en vigtig rolle i at løse de udfordringer, som prøvetid spiller en forældremøde. Tilpasning af femte gradere bør være et centralt emne, der skal belyses i hele prøvetiden, der varer omkring et år.

Vigtige aspekter af psykologisk diagnostik

Den vigtige rolle, som tilpasning af diagnostik femte gradere spillet. Teknikker, der bruges til dette formål, skal ikke blot for at vise den aktuelle status for barnet, men også hjælpe med at forudsige forekomsten af fremtidige problemer. Desuden kan sådanne teknikker give oplysninger om årsagerne, der forhindrer en vellykket tilpasning processer foregår.

Det er klart, at alle metoder bør foretage specialist med psykologisk uddannelse. På grundlag af det arbejde, han har til at gøre en særlig henvisning dokument med titlen "Tilpasning af femte gradere." Hjælp af denne art kan omfatte et program for undersøgelse af dette fænomen, overførsel af de metoder, der anvendes, samt fortolkningen af resultaterne og de vigtigste anbefalinger fra lærere og forældre.

Psykologen er nødvendigt at huske, at alle metoder skal være gyldigt, dvs. matche alder karakteristika for børn, samt problemet under undersøgelse. Ellers vil psykologen blive forvrængede resultater af diagnostik, vil hans hjælp i dette tilfælde være lig med nul.

Spørgeskemaer, hvilket er acceptabelt at anvende i dette tilfælde,

Utvivlsomt en af de mest komplekse processer, der foregår i skolen, - en tilpasning af femte gradere. Diagnose i dette tilfælde bør omfatte forskellige test og metoder. Meget godt etableret forskellige former for særlige spørgeskemaer. Umiddelbart må jeg sige, at lærernes råd tilpasning femte gradere, selvfølgelig, giver lærerne en idé om, hvad egenskaber svarer til de studerende fuldført tilpasning. Men kun for et vist kendskab til lærerne, ikke kan påberåbes til at vurdere den psykiske tilstand af eleverne, så brugen af teknikker bliver nødvendigt.

spørgeskemaer

- "Holdningen til de boglige fag."

- "Følelser i skolen."

- "Funktioner af en ideel lærer."

Spørgeskema "Holdninger til skolefag", som regel giver oplysninger om de færdigheder og evner af barnet. Takket være spørgeskemaet "Følelse i skolen" kan bestemme niveauet af tilpasning af hele klassen, ikke en eneste elev. "Funktioner af den ideelle lærer" - det er en teknik, der kan hjælpe med at identificere de lærer fejl, der forhindrer en vellykket tilpasning af elever.

Fremgangsmåden med "Farvede Letters"

Glem ikke, at i perioden med overgang i det mellemste niveau barn oplever en masse stress, som kaldes "tilpasning af femte gradere." De teknikker fungerer meget godt, hvis du fokuserer på det ubevidste sfære af barnet. En sådan mulighed er metoden for "Colored Letters". Han tillader psykologen for at få oplysninger om tilgængeligheden af psykologisk komfort eller ubehag til de studerende i forskellige klasser. Derudover bruger denne teknik er det muligt at identificere den mest stressende skolearbejde for hver enkelt barn.

Testen er tilgængelig i en form, hvorpå der er trykt på venstre side navnet på de undersøgte skolefag, og til højre - en kæde af tomme pladser. Psykologen spørger de studerende til at tage farveblyanter og foran hver post til at male alle farver kassen. Farverne kan gentages. Efter at den sagkyndige udfører behandlingen af dataene, der er baseret på farveværdier Luscher og foreskriver retningslinjer for femte gradere tilpasning. Anbefalinger fra psykologen skal efterfølges af lærere og forældre, da dette i høj grad kan hjælpe dit barn.

"Åbent brev til forældre"

Den proces, der forekommer under overgangen af børn fra primær til sekundær niveau - er en uundgåelig tilpasning af femte gradere. Diagnose må nødvendigvis være baseret på en omfattende undersøgelse af en bestemt klasse eller et bestemt barn. For at opnå objektive resultater af flere metoder skal anvendes samtidigt.

"Åbent brev til forældre" - det er en teknik, der er rettet mod den bevidste sfære den studerende. Det er en af de hyppigst anvendte, fordi det er som regel forældrene et barn kan være mere oprigtig end andre voksne. Dette gør det muligt at opnå nøjagtige resultater.

Blank elev svar indeholder begyndelsen af forslagene, at det skal fortsætte. De er alle fokuseret på sit skoleliv. Især denne test giver information om nogle af de niveauer af tilpasning, som regel på det sociale og psykologiske. Hertil kommer, at denne teknik afslører funktionerne i de studerendes relationer med deres klassekammerater og lærere, og i nogle tilfælde, er med til at identificere årsagerne til udelukkelse.

Vi må ikke glemme, at psykologen bør stræbe efter at udføre komplekse arbejde, der tilpasser diagnostik femte gradere. Teknikker bør vælges meget klogt, under hensyntagen til alder karakteristika børn.

Testen foreslået af Filllipsom

Denne teknik er meget relevant for den femte gradere, da de ofte føler en følelse af usikkerhed, frygt, spænding, hvilket naturligvis har en negativ indvirkning på deres generelle helbredstilstand og processen med assimilation af viden.

Phillips teknik, der anvendes til at bestemme niveauet af angst for børn, der er forbundet med opholdet i institutionen, og giver et indtryk af de mulige årsager til en sådan tilstand. Denne test er meget indsat kan besvare spørgsmålet om, hvordan tilpasningen er succesfulde femte gradere. Teknikken fungerer lige godt for både gennemsnittet og for skolealderen. Testen har 58 spørgsmål, så holder det skal være, når de studerende ikke er meget træt fra lektioner. For hvert spørgsmål, de studerende nødt til at give enten en positiv eller negativ respons. Ved at følge proceduren psykolog beregner resultater ved hjælp af testen nøglen, og gør tolkning. Det er meget praktisk at give de allerede behandlede data i skematisk form, således snart vil være godt mærkbar forskel i ydeevne.

Dette problem er en tilpasning af femte gradere, kræver større opmærksomhed på den del af lærere og forældre. Du kan ikke lade denne proces gå sin gang, er det bydende nødvendigt at følge den mentale komfort for barnet og forsøge at styre sin følelsesmæssige tilstand. Efter alt, hvor stor succes vil blive videregivet denne fase i et barns liv afhænger ikke kun af kvaliteten af assimilation af den nuværende viden, men også den generelle holdning til læring og arbejde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.