Nyheder og SamfundKultur

Hvad betyder udtrykket "uden at se tilbage" betyder?

Den gerundive "uden at se tilbage" har i tillæg til direkte betydning også bærbar. Denne artikel vil overveje brugen af dette ord i russisk tale.

Den direkte betydning af verbet "at se tilbage"

For det første for at forstå betydningen af udtrykket "uden at se tilbage", er det nødvendigt at forstå, hvad den indledende form af verbet, hvorfra den verbale deltagelse dannes, uden en negativ partikel , betyder . Så som ordbøgerne siger i bogstavelig forstand betyder det den handling, der er forbundet med inspektionen af stedet, med rotation af legemet eller hovedet. Det vil sige, den levende enhed vender sig om, ser på terrænet eller kigger i afstanden.

Den direkte betydning af ordet "ikke ser tilbage"

Nu er det let at forklare betydningen af gerunds med negation. "Uden at se tilbage" betyder bevægelse uden at undersøge terrænet bagved det. Det vil sige, skabningen bevæger sig uden at dreje hovedet for at se, hvad der sker der. For eksempel: "Ulven løb hurtigt, uden at stoppe og uden at se tilbage."

Den bærbare betydning af verbet "at se tilbage"

  1. Ofte er det vant til at udtrykke en tilstand af apprehension: "Efter at have begyndt at skrive en selvbiografisk roman kiggede Alexey hele tiden rundt, bange for at utilsigtet tillade en blunder og udsatte sine relationer til Natalia."
  2. Den anden betydning kan være en handling, der også er forbundet med frygt, men udtrykt lidt anderledes. Mennesket sammenligner i sammenligning sine handlinger med andres mening, det vil sige ser tilbage til dem: "Du bestemmer dig for at handle, der er ikke noget at se tilbage på andre!"
  3. Der er også den tredje mulighed - tilpasning: "Den gamle mand levede konstant rundt og var bange for noget at forstyrre sin bosatte fred."
  4. I den fjerde udgave betegner dette verb memories: "Han så mentalt tilbage til sin fortid og fandt i ham årsagerne til det nuværende ubehag."
  5. Kommer eller kommer til et ukendt sted, anerkender en person eller et dyr gradvist alle nyanser af en ny livsstil: "Overgangen til et nyt job gjorde Michael se sig om for at forstå, hvilke love der var på plads her."

Bærbar betydning af ordet

I dette tilfælde bør vi også handle analogt med at præcisere den direkte betydning af ordet "ikke kigge tilbage". Det vil sige, vi skal vælge de semantiske antonymer til den bærbare betydning af den oprindelige form uden benægtelse.

  1. I den første variant vil en sådan modsat betydning være en følelse af sikkerhed, det vil sige tillid, ro. "Matvei roede sig ned og begyndte at leve, ikke engang mentalt set tilbage - det var så meget lettere."
  2. Vær uden frygt, skarpt uden tøven - dette er den anden betydning af gerunden. "Slammede døren, Tatiana venstre uden at se tilbage."
  3. Hvis en person ikke anser en andens mening over hans, er hans adfærd karakteriseret som følger. "Han levede og kiggede ikke tilbage på andre, som han selv syntes at passe."
  4. Uden at tage hensyn til minderne og fortiden er det svært at leve, men psykologer siger, det er muligt. Det er også nødvendigt. "Valentina brød op med den tidligere elsker, ikke kigger tilbage på deres fælles fortid, fandt styrken til at starte igen."
  5. Og en mere mening. At føle noget ubegrænset eller handle ekstremt entusiastisk og glemme alting, en person siger, at han levede og følte "uden at se tilbage."

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.