Selv-dyrkningPsykologi

Hvad er den psykologiske kompatibilitet?

Så sker det, at med nogle mennesker, vi føler sig trygge og tillidsfulde, og andre er konstant på randen af konflikt. Med den første hurtige konvergere, med sidstnævnte bare ikke kan finde et fælles sprog. Hvad er årsagen?

Vi er så forskellige ...

Evnen til at forstå den partner (i kommunikation, teamwork) og interagere med den er påvirket af mange faktorer: uddannelse, alder, vennekreds, og endda kulturelle niveau. Hvis noget af ovenstående mennesker adskiller sig radikalt mellem dem ofte er der uenigheder og misforståelser, op for at afslutte afvisning. I dette tilfælde taler vi om psykologisk uforenelighed.

Hvad er den psykologiske kompatibilitet? Er det muligt på forhånd at bestemme, uden at bringe sagen for konflikt? Hvad betyder udtrykket "psykologisk kompatibilitet"?

Niveauer af psykologisk kompatibilitet

Psykologiske kompatibilitet - konceptet er ganske mange facetter og flere niveauer.
Af stor betydning er en psyko-fysiologiske kompatibilitet temperamenter.
Socio-psykologiske kompatibilitet afhænger af den sociale status partnere, deres erhverv, uddannelse. Men uddannelse er normalt en betydelig indvirkning på foreneligheden af mennesker ikke har, men niveauet af generel kultur for gensidig forståelse er meget vigtig som niveauet for den overordnede udvikling af den enkelte. Mentalt kompatible mennesker, hvis synspunkter om tilrettelæggelse af fælles aktiviteter for at løse fælles problemer konsekvent nok. Det vil sige, den psykologiske foreneligheden af mennesker i høj grad afhænger af deres funktionelle-rolle forventninger.

En højere grad af kompatibilitet kan kaldes en værdi-orientering enhed, når partnerne ikke bare er enig med de synspunkter hinanden, og dele den fælles beslutningsprocedure og bebrejde ham ikke blot til andre, men også til sig selv.

Psykologisk kompatibilitet i et team

Det meste af den tid, vi bruger på arbejde. Det er derfor forståeligt ønske for enhver til at føle blandt kolleger med lethed og tillid. Ofte folk mellem høj løn blandt de hadefulde kolleger og lavere i et venlige team vælge den sidste mulighed. Rolig og positive følelsesmæssige kontakter er mange vigtigere end penge og karriere. Efter alle de spændinger på arbejdspladsen kan være fantastisk at forgifte vores liv. Og disse "forgiftet" misforståelse på arbejde en hel del mennesker. For at undgå dette, skal, når de rekrutterer hver teamleder tage hensyn til ikke blot den faglige kvalitet af ansøgeren, men også give resultater af fælles aktiviteter med andre teammedlemmer. Med andre ord - at tage hensyn til den psykologiske foreneligheden af de ansatte. Men hvad betyder begrebet "psykologisk kompatibilitet medlemmer af holdet?"

Dette er en manifestation af visse psykologiske karakteristika for de enkelte medlemmer, som i vid udstrækning afhænger af succesen med implementeringen af koncernens aktiviteter. Kort sagt, er udtrykket "psykologiske kompatibilitet medlemmer af teamet" defineres som evnen eller manglende evne til dets konstituerende folk til at arbejde produktivt sammen, føler samtidig komfortable og beskyttet.

Især når kompatibilitet er vigtig

Nu, da det blev klart, hvad begrebet "kollektiv psykologisk kompatibilitet", kan det hævdes, at muligheden for et frugtbart samarbejde mellem kolleger er bestemt af flere vigtige faktorer. Psykologer mener, at personlig kompatibilitet bliver vigtigere for den psykologiske komfort i en gruppe, jo længere folk arbejder sammen.

Betydningen af kompatibilitet afhænger af antallet af ansatte. I grupper med et stort antal medarbejdere i psykologiske faktorer kompatibilitet er mindre vigtige.

Men i små - fra 3 til 7 personer - kollektiver af stor betydning for at skabe en normal psykologisk mikroklima har en maksimal lighed af egenskaber af naturlige modstykker, deres kompatibilitet karakterer nervesystemet typer, niveauer af fysisk udholdenhed, ydeevne, følelsesmæssig stabilitet.

I de få grupper af psykologiske foreneligheden af teammedlemmer er ofte endnu vigtigere end deres færdigheder. Det sidste kan blive undervist, men er det muligt at overvinde den psykologiske uforenelighed?

Typer af psykologisk uforenelighed

Psykologisk uforenelighed af medlemmerne af den kollektive manifesteret i den manglende evne til at forstå hinanden i kritiske situationer, tidsmæssige forskydninger af mentale reaktioner, forskelle i tænkning, opmærksomhed, værdiorienteringer. Sådanne mennesker ikke træder i venskabelige forbindelser, ikke respekterer hinanden, og nogle gange endda føle over for kolleger ikke lide. Psykologisk uforenelighed ikke kun forgifter livet af de mennesker, men også en negativ indvirkning på kvaliteten af arbejdet.

Denne uforenelighed er manifesteret på forskellige måder:

  • Psykofysiologisk uforenelighed manifesterer sig som intolerance over for andre menneskelige vaner, og nogle gange endda hans lugt.
  • Socio-psykologiske uforenelighed vises oftere, hvis den "rolle" i gruppen ikke er korrekte, det er uretfærdigt.
  • Social og ideologiske uforenelighed - er uforenelige verdensbilleder og overbevisninger. Det kan føre til en civil konfrontation.

Er det muligt at beskæftige sig med den psykologiske uforenelighed?

Det sker ofte, at partnerne i kritiske situationer ikke forstår hinanden, "ikke høre" hans modstykke, kan ikke acceptere den generelle løsning i den nuværende situation. Efter disse psykologiske spændinger bare alt går galt, nedsat effektivitet, og livskvaliteten falder drastisk. I dette tilfælde Jobliste - at forsøge at samle den kollektive, for at skabe tillid til sin venlige atmosfære.

Men hvordan man gør det? Og uanset om det er i princippet muligt at skabe et behageligt arbejdsklima i teamet, der forener folk af helt forskellige personlighedstyper er ofte uforenelige med hinanden?

Tre måder at løse forskelle i et team

Hvis den psykologiske foreneligheden af medlemmer af holdet er dårlig, kan du bruge en af følgende metoder:

  1. Prøv at undgå konflikter. For at dette kan undgå at provokere fremkomsten af forskelle og tvister situationer.
  2. Tid til at minde kollegerne om den mest omstridte af professionelle solidaritet, at vi alle - det ene hold. Det er således muligt at udjævne de nye konflikter og ikke at lade teammedlemmer begyndte at vise aggression.
  3. Effektiv måde - at finde et kompromis, der tager modstanderens synspunkt, ikke helt, men i et omfang, der vil gøre det muligt at suspendere konflikten.

Men det er kun de eksterne måder, der ikke løse roden problemet - det psykologiske uforenelighed medarbejdere. Derfor er den bedste løsning - at med hvert medlem af holdet udfører psykologisk test for kompatibilitet med eksisterende medarbejdere. Bedre endnu, på forhånd, selv i den fase af holdet, tager hensyn til de sociale og psykologiske kriterier for foreneligheden af sine medlemmer.

Tage hensyn til de psykologiske typer af mennesker

Den vellykkede løsning af problemet med dannelsen af psykologisk kompatibel personale afhænger i høj grad af, om lederen ved, danne teams, psykologiske typer af mennesker. Der er to psykologiske typer: introverte og udadvendte.

Introverte er mere reserverede, tøvende, ofte tilbøjelige til fordybelse, end at være aktiv, de er socialt passive. Indadvendt - en forsigtig mand, skjult, pedantisk, han normalt foretrækker at arbejde ensformigt.
Udadvendte, tværtimod, folk er åbne natur, lydhør, hjælpsom, let at tilpasse sig nye vilkår. Omgængelig udadvendt, charmerende, ligefrem i sine domme. I modsætning til den indadvendte nok initiativ. Sådanne mennesker er fokuseret på den eksterne evaluering af dets aktiviteter. Udadvendte gøre godt med arbejde, der kræver hurtig beslutningstagning.

I ren form, introverte og udadvendte er sjældne. I ethvert menneske er der træk fra begge personlighedstyper. Men de har brug for at være i stand til at identificere og tage hensyn til, når der dannes gruppen.

Psykologisk kompatibilitet ægtefæller

Kompatibilitet i familien er også en vigtig forudsætning for stabiliteten af parret. Forståelse af ægteskabelige kompatibilitet tæt på mand og kone i ægteskabet tilfredshed. Partner kærlige mennesker, en familie, der er manifesteret i konsistens enheder, ligheden åndelige ordrer, i henhold til de tegn. En vigtig del af ægteskabelige kompatibilitet kan kaldes en harmonisering af begge funktioner af familien.

Taler om den psykologiske foreneligheden af ægtefæller, kan ikke ignoreres forbruger kompatibilitet, nationalitet af ægtefællerne, deres religion. Lige så vigtigt for kompatibilitet er også relevante for de pårørende til ægtefællerne, den enhed af principperne om børneopdragelse, fordelingen af huslige pligter. Og selv anderledes humor kan forårsage uforenelighed kærlige mennesker.

Hvordan foreneligheden af temperament

Vigtigt for foreneligheden af mennesker i grupper, hvad enten det er et arbejde team eller familie, en kombination af typer af temperament og karakter. Hvis en persons karakter er baseret på erfaring og kan variere i løbet af livet, er det temperament givet fra fødslen, kan ikke ændres. Men at tage hensyn til at bestemme den psykologiske kompatibilitet, er det bydende nødvendigt.

Selvfølgelig, praktisk taget umuligt at se, men en af de typer af temperament i ethvert menneske stadig domineret af ren kolerisk, sangvinsk, melankolsk eller flegmatisk. Hvordan adskiller de sig, og hvad du skal overveje?

Mennesker med lige store temperamenter reagerer på, hvad der sker rundt om det samme, ligesom i dette tilfælde deres følelser og adfærdsmæssige reaktioner. Derfor er sådanne folk nemt forstå hinanden, at forudsige forløbet af tanke og handling.

Men her er det paradoks: jo tættere forholdet mellem mennesker, jo mere kompatible er netop det modsatte af temperamenter, som perfekt supplerer hinanden.

Især mennesker med forskellige temperamenter

Koleriske anderledes stærk nervesystem, de har ikke noget problem at erstatte aktiviteter. Men nervesystemet af mennesker af denne type er mere ubalanceret, hvilket ofte er årsagen til deres trættekær med andre mennesker. I koleriske kan dramatisk ændre stemningen tilsyneladende uden grund. De er hidsig, utålmodig, tilbøjelige til følelsesmæssige sammenbrud.

I sangvinske og nervesystem er stærk, det har en fremragende bearbejdelighed, let overføres til andre aktiviteter, kommunikere med alle mennesker uden nogen problemer. Sanguine er næsten altid i godt humør, er de på udkig efter nye oplevelser, til hurtigt at reagere på, hvad der sker omkring dem, er det relativt let at opleve tilbageslag.

Flegmatisk for stærk nervesystem, de er ganske brugbar, men indgår i den nye aktivitet vanskelig. Flegmatisk og vanskeligt at tilpasse sig de nye omgivelser. Stemningen i flegmatiske er normalt glat, han var altid rolig og selvsikker. Folk i denne temperament er også karakteriseret ved konstans i relationer.

Melankolsk - folk svag type nervesystem, de har et lavt niveau af mental aktivitet, de hurtigt bliver træt. For den melankolske er kendetegnet ved stor sensitivitet, følsomhed over for andre. På grund af disse kvaliteter med melankolsk let at komme sammen. Men de selv oplever et problem i sig selv, ofte er i dårligt humør, de er mistænksomme og tårevædet.

Kompatibilitet sikkerhedsstillelse - en optimal kombination af værdiorienteringer, genotype og altruisme ...

Opsummering, skal det bemærkes, at psykologisk kompatibilitet defineres som gensidig accept af andre mennesker, som er baseret på ligheden eller gensidig supplere deres værdi orienteringer og personlige egenskaber.

Ideel ville være kompatible mennesker om den samme alder, temperament, biologiske rytmer, sundhedstilstand, aktivitet i den seksuelle liv, det samme niveau af uddannelse, og som også har de samme mål og måder at nå dem, også adskilte sig ikke. Og alligevel helt kompatible folk er villige til at tage ansvar for hinanden og fælles løsninger. Men i livet i en sådan tilfældighed er næsten umuligt.

Ikke desto mindre har vi den psykologiske kompatibilitet med mennesker er forskellige fra os på mange måder. Og for at opnå i deres eget liv kompatibilitet med deres kære og kolleger vil nok ikke tid til at udføre psykologisk kompatibilitet test, og ønsket om at gøre andre var med os godt. Måske er det i dette er nøglen til psykologisk kompatibilitet?

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.