Selv-dyrkningPsykologi

Mobning: Hvad er det? Mobning som socialt fænomen

Udtrykket "mobning" - hvad er det? På engelsk betyder det hooliganisme. Mobning - en multiple negativ psykologisk pres på folk. Dette sker ikke kun i skolen, men også på arbejdet. Som et resultat, folk, som har sendt en negativ indvirkning, begynder at opleve konstant stress. Og som et resultat - er tvunget til at ændre deres studiested eller arbejde. Skole mobning er kendetegnet ved sin grusomhed, uforsonlighed. Og det skal behandles særskilt.

Den eksterne manifestation af mobning

Udadtil manifesteret i mobning uberettiget foragtende og arrogante holdning til mennesker (medarbejdere, studerende). Hele hans initiativ bliver afhørt og alvorligt latterliggjort. Samt udtalelser og handlinger. Alt dette hører under sønderlemmende kritik.

Mobning som socialt fænomen: baiting en kollega, chef

En person, der udøver mobning, forsøger at bevise, at han var offer for dum og ubrugelig til holdet. Det kan nå de offentlige ydmygelser, sårende beskyldninger og fornærmelser. Fremad er ikke altid en kollega, kan han være leder af offeret.

Fra siden af hovedet af manifestation af mobning viser kun hans inkompetence og manglende evne til at engagere sig i management aktiviteter. De gemmer sig bag angrebet inkompetente og ringere, som er bestemt af graden af forfølgelse. Hvis mobning normalt tager medarbejderen - det er selvbekræftelse for andre.

En sådan forfølgelse konfrontere meget vanskeligt. Kolleger ofte tage en neutral position, og næppe nogen begynder at stå op for ofret, ikke ønsker at blande sig i andre folks relationer. Sommetider medarbejdere støtter angriber, forenet med hans ydmygelse. Især hvis det involveret i mobning boss.

Hvorfor gør folk engagere sig i mobning?

Mobning - er et socialt fænomen, som hjælper med at skjule uoverensstemmelse ved at dirigere aggression til en anden person. Vis frygt for værdiløshed. Frem forsøger at skjule deres svagheder. Oftest er dette den forbitrede person, inkompetente til at arbejde.

Sommetider han følgeskab af andre medarbejdere. Det betyder, at en del af disse kvaliteter findes, og de har. Men hvis angriber - hoved, kan støtte hans handlinger være en manifestation af frygt for at miste deres job.

konfrontation mobbet

Rettet mod menneskelig udendørs negativ psykologisk presse, forfølgelse - det er mobning. Konceptet af grundene til den modtager et enkelt individ eller en gruppe af mennesker vil vælge den rigtige måde for konfrontation.

For det første kan offeret ikke bukke under for dette pres, panik - skal forsøge at bevare roen. Og for at forstå årsagen til mobning. Der kan være mange - personlig modvilje, langvarige konflikt, ønsket om at få ofrets stilling osv Afhængigt dette, så prøv at finde ud taktik adfærd i forhold til angriberen ...

Hvis det er umuligt at klare på egen hånd, kan du ønsker at konsultere manualen. Bed om en overførsel til en anden afdeling eller filial. Hvis der ikke er nogen muligheder, og styrke til at modstå angreb af angriberen blev efterladt - det er lettere at skifte job. Dine nerver og helbred er langt vigtigere.

Hvordan at konfrontere offeret mobbet

Mobning - hvad er det? Med andre ord, - konstant psykisk chikane, der tager sigte på en person eller gruppe af mennesker. Modstå kan blive mobbet. Psykologer tilbyder flere løsninger på dette problem:

 • til at arbejde, så det var umuligt at blive beskyldt for professionalisme;
 • ikke svare angriberen det samme og forsøge ikke at reagere på de sarkastiske bemærkninger og fornærmelser;
 • for at forhindre forstyrrelser i form af råben, åben verbal konflikt, skandale og vulgaritet (det viser kun den afmagt af offeret);
 • finde ligesindede (måske nogle tidligere været udsat for en sådan chikane);
 • beregne kolleger, der føler antipati mod aggressoren og forsøge at finde et fælles sprog med dem;
 • beregne enhver bevægelse og handling.

Hvorfor vises på mobning?

Mobning - hvad er det? Kort sagt - en negativ psykologisk indvirkning på den person, hvor han åbent ydmyge, fornærmelse, kritisere, og det hele foregår i en kaustisk tone.

Mobning oftest optræder blandt de menige medarbejdere. Selv om det kan være rettet mod den enkelte og virksomhedens kunder. Ledere til tider misbruger deres positioner, og der er tilfælde, hvor de er i denne støtte, selv kontrol.

Ifølge undersøgelser, blev det konstateret, at ofre for mobning ofte bliver lydige, fattige og ydmyge arbejdere. Disse kvaliteter kan få dem til at lide kolleger eller overordnede. Men også energiske og succesfulde medarbejdere kan også være genstand for psykisk chikane, vække misundelse af andre.

Ledere, der er i stand til mobning - de dårlige ledere, manglende kompetence til højere stillinger, som ikke ved, hvordan man skal håndtere vrede, manglende kommunikation og sociale færdigheder. En sådan psykisk chikane, de forsøger blot at bevare deres magt. For at gøre dette, skal du ikke foragter de fornærmelser og ydmygelser for at løse medarbejdere.

Mobning på arbejdet kan opstå på grund af uegnede job, trange værelser, dårlig udstyr og arbejdsforhold. Presset på medarbejderne for at forbedre ydeevnen i disse tilfælde for det meste forårsage skænderier på holdet. Og dette kunne være begyndelsen på manifestation af mobning.

Mobning - er en konsekvens af psykiske lidelser

Psykologer har gennemført undersøgelser, hvilket resulterede i den etablerede forbindelse mellem mobning og personlighedsforstyrrelse. I alt er der 11 typer af psykiske lidelser. 3 af dem er ikke ofte findes i kriminelle, mens lederne af de organisationer:

 • Teater disorder - kendetegnet ved Uoprigtighed og manipulation, selv-absorption og et øget behov for opmærksomhed;
 • narcissistisk - kendetegnet ved storhedsvanvid, mangel på empati og forståelse, overlegenhed over andre;
 • obsessiv-kompulsiv - er karakteriseret ved perfektionisme, stædighed, diktatur, vold og overdreven hengivenhed til at arbejde.

Humane lokkemad, der anvendes i mobning

Der er flere vigtige former for mobning. De vises aggressiv, urimeligt, overdreven og konstant udholdenhed. Mobning på arbejdspladsen kan være i form af:

 • konsumption af ansatte (arbejder over normal);
 • afpresning, trusler;
 • tilrane andre folks succes;
 • skjule oplysninger er nødvendige for at arbejde (eller unøjagtighed);
 • isolation fra resten af holdet personale;
 • manglende anerkendelse af det gode arbejde;
 • en konstant påmindelse om den tidligere medarbejder fejl.

Virkningen af mobning på medarbejdernes produktivitet og virksomhedens resultater

Mobning - en langsigtet aggressiv psykologisk (undertiden fysisk) pres på den anden person. Det påvirker negativt arbejdet i teamet som helhed og kvaliteten af arbejdskraft officer, der instruerede denne forfølgelse, i særdeleshed. En af de negative konsekvenser vil være stressende for ham. Ved hjælp af den menneskelige mobning undertiden føre til selvmord.

mobning vidner får deres dosis af negativitet. Arbejdsmiljø bliver anspændt, og de forsøger at gå til et andet sted. Som et resultat, kan en organisation miste en højt kvalificeret personale. Vises omsætning, retssager, pjækkeri, fejl i drift og så videre. D.

Mobning i skolen

Skole mobning - hvad er dette fænomen? Med andre ord - den aggressive fysiske og psykiske baiting hinanden barn (eller gruppe af personer). Dybest set, er dette fænomen begyndt at dukke op fra 11 år. Ofte er der ikke kun et psykisk pres, men også prygl. Gossip, øgenavne og stikkende vittigheder kaldes mobning.

Næsten 50% af børnene i Rusland blevet mål for mobning. I folkeskolen, kan han manifestere sig i form af skolens ketcher (subtraktion fra mobiltelefoner ofrene, penge og så videre. D.). I en alder af 11 til 15 år begynder stikkende latterliggørelse, ydmygelse, boykot. Som et resultat, er barnet offeret oplever følelser af håbløshed, ensomhed og smerte.

Mobning starter altid et barn. Så han får selskab af andre. Hvis offeret ikke modstå, og læreren forsøger ikke at stoppe mobning, ingen står op for den lidende barn. Sommetider medfølelse for sine ændringer til ligegyldighed og irritation.

På skoler, hvor der lægges vægt på uddannelse for den menneskelige værdighed, mobning er sjældne. I modsætning til skoler, hvor alt startede op til tilfældighederne.

Gennemgå mobbet måske endda stærke elever, hvis de er at trykke på en gruppe af klassekammerater eller andre børn. ofrene selv ofte ubevidst provokere angriberne. For eksempel er de rodet udseende, overfølsomhed og sårbarhed, og det kan være kæledyr lærere. Samt børn, dramatisk forskellige end nogle af de klassekammerater.

Mobning - hvad det er, og hvordan man kan manifestere? Udtrykket kan beskrives som langsigtet aggression, rettet mod en anden person. Buller er studerende, der ikke har respekt for forældre eller voksne. Så aggressive børn mangler ofte den opmærksomhed og forståelse. Ved deres handlinger, forsøger de at opnå, at få bemærket. Nogle stænk længsel efter forældrenes kærlighed, som ikke er, om de andre børn.

De fleste Buller domineret af narcissistiske træk. Disse børn har ikke selvværd og til at hævde sig selv på bekostning af andre. tidlige advarselstegn, at et barn kan blive Buller - det er en oplagt egoisme, aggression og psykisk lidelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.