HjemlighedVærktøj og udstyr

Lampe olie: Gæster bruge. Petroleumslampe, "Flagermusen"

Petroleum - eller transparent væske med en gullig nuance, som er resultatet af olieraffinering. Forskellige specifikke lugt og en olieagtig konsistens. Der findes flere typer af tilslutninger. Det bruges i industrien og hverdagen. Det tjener som flybrændstof petroleum. Prisen på det er betydeligt lavere end for eksempel benzin eller dieselolie.

Blandt de typer af kulbrinte produceret en betydelig andel tager belysning petroleum. Om ham, og vil blive diskuteret yderligere i artiklen.

Kom petroleum

Fantastiske egenskaber af olie til at ændre deres egenskaber som følge af destillation set mange århundreder siden. Men kun i det XVIII århundrede begyndte vi at bruge de produkter, der modtages som følge af denne proces. Selv da forskerne skrev, at som følge af destillation af olien skifter farve fra mørk til lys gul. Det blev bemærket, at i modsætning til udgangsmaterialet, den lyser stoffet meget nemt. Disse observationer dannede grundlag for videre anvendelse opnå olie og petroleum.

Petroleum opnået fra råolie ved destillation, det (eller berigtigelse). Den anden mulighed - genbrug af det samme "sorte guld". I nogle tilfælde er sammensætningen underkastes yderligere hydrobehandling. Denne fremgangsmåde forbedrer kvaliteten af stoffet. Som resultat af disse processer aromatindhold i materialet er lig med 14-30%.

Lysende petroleum opnået fra simpel petroleum. For den sidstnævnte underkastes hydrobehandling. Hvis vi betragter denne proces fra et kemisk synspunkt, hydrogenatomerne bundet til carbonhydridmolekyler, der udgør petroleum. Som et resultat er molekylerne brydes aromatiske carbonhydrider med svovl og andre kemiske elementer. Således unødvendige komponenter fjernes.

struktur

Sammensætningen af petroleum har ingen klare "opskrifter". Det kan variere afhængigt af typen af råolie, hvorfra den er fremstillet, samt fra fremgangsmåden til dens behandling. De stoffer, der indgår i sammensætningen, forbliver uændrede. Ændringer kun deres procentdel. Den væsentligste del er besat af forskellige former for kulbrinter. Afhængig af sammensætningen og egenskaberne ved ændringen af selve stoffet.

Komponenter af petroleum er følgende typer af carbonatomer:

  • Begrænse alifatiske, hvis indhold kan variere fra 20 til 60% af det totale volumen.
  • Naphtheniske (20 til 50%).
  • Bicyklisk aromatisk - fra 20 til 30%.
  • Indholdet af umættede carbonhydrider kan være op til 2%.

Idet resten er urenheder af oxygen-, svovl- og nitrogenforbindelser. Indholdet af belysning petroleum svovl ikke overstiger 0,1 procent på bekostning af hydrogeneringsprocessen.

Omfanget af brug

Lampe olie bruges i lamper. Uanset navnet, dette er hans vigtigste, men ikke det eneste område af brug.

Det gælder også for husholdningsapparater til opvarmning eller madlavning. Disse omfatter:

  • Petroleum komfur - opvarmningsindretning, der bruges til at være udbredt. Da hans arbejde er ingen direkte forbrænding af petroleum, det bare fordamper. På grund af dette, er der ingen dannelse af sod.
  • Petroleum komfur, som adskiller sig fra de foregående arter ved det faktum, at det allerede brænder petroleum. Derfor bruge andre Vedas petroleum kan ikke skyldes den mulige dannelse af sod.
  • Primus, som svarer til gasbrænderen. Den adskiller sig kun anden type brændstof. Det er ofte taget med turister og fiskere.

Et andet område af brug - de maskiner, der skærer metallet. Forekomst i disse områder hovedsagelig som følge af, at flammen i forbrændingen ryger petroleum.

Desuden er denne type petroleum anvendes som opløsningsmiddel. Han ansøgte i produktionen af lim, maling, gummi, i hjemmet (til rengøring tøj, lædervarer og så videre).

"Flagermusen"

Petroleumslamper blev for mange hilsner fra fortiden, som jeg ønsker at huske nogle gange. Få mennesker nyde dem derhjemme nu. Men vidste du glemme dette? For eksempel kan en petroleumslampe, "Flagermusen". Hvem husker ikke hende? Det er noget indfødte, der minder os om barndommen. Dette er naturligvis ikke det officielle navn. Men det er, hvordan det blev kaldt i folket. Og dette var forbundet med en skælvende flamme. Han flimrede, omslutter vægen, som normalt skåret ud af filt. Disse er de minder, som du ikke ønsker at glemme. Mange kalder dem tekster. Lad os derfor vende tilbage til det presserende.

Petroleumslampe "Flagermusen" og sælges i øjeblikket. Det kan være en flot dekoration af huset eller veranda. Dens værdi i dag er omkring otte og en halv tusind rubler.

karakteristika stof

klart system af standarder, som definerer de grundlæggende egenskaber ved materialer og stoffer er udviklet i Rusland. Det er ingen undtagelse og lampeolie. GOST 11.128-65 og GOST 4753-68 indstille de grundlæggende parametre, der skal opfyldes, denne brændbar væske.

Hvis du bruger petroleum til belysning, er det vigtigt at tage hensyn til højden af røg punkt, svovlindhold, flammepunkt, og uklarhed. Sidste indeks karakteriserer evne kulbrinte at brænde ved lave temperaturer. Derudover bør lampe petroleum indeholde den maksimale lette ender (dvs. grænsen for alifatiske carbonhydrider).

Typer af belysning petroleum

Denne forbindelse kan have flere typer, som hver har sine egne karakteristika. Den mest almindelige er lampeolie KO-25. Når det dannede en klar flamme forbrænding, hvor der ikke soddannelse og andre skadelige stoffer. Derudover der er sådanne former for belysning petroleum som DA-20, DA-22, DA-30.

Alle arter har samme indhold af svovl er ikke mere end 0,003 procent af det samlede beløb. Det er det samme og et syretal på ikke over tallene for 1,3%.

Petroleum belysning KO-30 har den laveste densitet, som er 0,790 g pr cm3 ved en temperatur på 20 grader. Den samme figur, men med et minimum på 0,830 gram per cm3, angår en KO-20.

Flammepunkt til DA-30 er 48 grader. For andre typer af petroleum, er denne værdi ikke falde til under fyrre grader. Samtidig, cloud punkt for alle former for -15 grader. Kun lysende petroleum klasse KO-20 har et uklarhedspunkt temperatur på minus tolv grader.

Omkostningerne til materialet

Lad os se, hvor meget du skal bruge penge til at købe petroleum. Dens pris vil afhænge af mange faktorer, herunder om dens karakteristika.

Således er prisen for lampeolie KO-25 starter ved 35 rubler per kilogram eller 50 cents per liter, hvis købe det i løs vægt. I beholderen af en lille mængde brændstof, vil være dyrere (omkring 70-100 rubler per liter).

Lampe olie er en populær vare på dette tidspunkt. Universal kvaliteter tillade ham at forblive i efterspørgslen i visse områder af industri og transport.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.