SundhedMedicin

Symptomer på tuberkulose: ved at advare!

En af de forfærdelige sociale sygdomme er tuberkulose. Selv i begyndelsen af den sovjetiske æra udgjorde bolsjevikkerne det første spørgsmål - udryddelse af tuberkulose, hvilket ville indikere et sundt samfund. Desværre er tuberkulose uheldig i mange lande.

Tuberkulose er ikke kun vanskelig for den syge, men giver også en høj dødelighed. Samtidig er sygdommen meget smitsom - den kan "hentes" hvor som helst uden at vide det selv. Mest af alt er mennesker med lav levestandard, asociale elementer underkastet tuberkulose, men ret velstående indbyggere er ikke immune fra denne forfærdelige sygdom. I forbindelse med forekomsten af tuberkulose, mangfoldigheden af dens art og behovet for en særskilt omhyggelig undersøgelse, blev en særskilt retning i medicinfysiologi udpeget.

Det forårsagende middel til tuberkulose, Kochs stav, er meget variabel. Patogenet lever i fugtige steder, hvor solens stråler ikke får meget. Det er farligt, at Kochs stav er aktiv i nogen tid i udslippet af tuberkulose patienter. Det er svært at ødelægge af medicinske præparater, men det er endnu vanskeligere at opdage. Det er til en hurtig diagnose af tuberkulose i et tidligt stadium, at læger anbefaler, at der foretages en fluorografisk undersøgelse mindst en gang om året, hvilket giver stor sandsynlighed for at tale om fravær eller forekomst af tuberkulose.

Da du faktisk får tuberkulose fra fødslen, får børnene specielle vaccinationer i barselshospitalet, og derefter kontrollerer de niveauet af kroppens modstand mod tuberkulose (Mantoux test).

Symptomer på tuberkulose er ikke vanskelige at diagnosticere - de er ret typiske. De første tegn på tuberkulose er feber, feber. Patienten bliver modtagelig for forskellige sygdomme, især catarrhal, da immundefekt er meget alvorlig i tuberkulose. Psykologisk er patienten svært at bære sygdommen - sådanne patienter er enten for irriteret eller for apatisk over for hvad der sker. Stemningen kan ofte ændre sig, fra depression til eufori. Symptomer på tuberkulose hos voksne er mere mærkbare end hos børn. De, der bliver syge med tuberkulose, føler sig varm blinker, overdreven svedtendens og et hurtigt hjerterytme. Fase af exacerbation er som regel præget af fordøjelsesforstyrrelser - patienterne mister deres appetit, kvalme fremkommer. Når sygdommen passerer ind i en lettere fase, kan disse symptomer på tuberkulose forsvinde. Men en konstant følgesvend af en tuberkulosepatient er en hoste - med sputum eller tørt sputum. Sputum er normalt let, men hvis der er en infektion med udviklingen af en purulent udledning, vil sputumet være grønlig-gul. Da hosten er lang, så med hostende hostreflex, kan væggene i kapillærerne briste og blod fremstår i sputummet. Nogle gange er blodet til stede på grund af bruddet af kapillærerne i lungerne og bronkierne selv - dette sker med langvarig hoste. Sangledninger er tynde, patienter med tuberkulose lider af hede stemmer, raler i samtale, karakteristiske fløjter.

Da lungevævet ændres irreversibelt, smelter det, så ophører det med at opfylde sin umiddelbare funktion - for at deltage i åndedrætsprocessen. På grund af dette har patienter symptomer på tuberkulose, såsom: åndenød, manglende ilt ved vejrtrækning. Mangel på ilt påvirker også hjertemusklen - det svækker sit arbejde.

Hvis du kender symptomerne på tuberkulose, kan sygdommen mistænkes på et tidligt stadium og snarere søge lægehjælp. Dette vil hjælpe med at helbrede tuberkulose hurtigt og med minimale negative konsekvenser for kroppen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.