Nyheder og SamfundØkonomi

Lønfunktionen

Løn - det er den del af de penge, der går til forbrug. Denne andel af årets resultat afhænger af resultaterne af teamwork. Mellem medarbejdere løn fordelt i overensstemmelse med kvaliteten og mængden af arbejdskraft, som er blevet brugt, og også afhænger af mængden af kapital investeret i første omgang. Med udgangspunkt i den definition af udtrykket i arbejdskraft kode kan identificere hovedkomponenterne heraf. Således lønstrukturen består af:

- den konstante del;

- godtgørelser;

- incitamentsaflønning.

Det er af to typer: reale og nominelle. Sidstnævnte repræsenterer det samlede beløb af de penge, som medarbejderen modtager for arbejde, der sætter. En reallønnen - det er mængden af varer og tjenester, der kan købes, med en nominel løn.

Uden den kan der ikke være tale om at øge trivsel og ethvert menneske, og staten som helhed. Uden væsentlig incitament kan ikke være udvikling og forbedring af produktionen. Følgende grundlæggende funktioner af løn:

1. stimulerende. Der skal først og fremmest Gennemførelsen af denne funktion af løn, til selskabets ledelse. Det er interesseret i at tilskynde underordnede til aktiv og effektivt arbejde, for at skænke det maksimale. Til dette formål, størrelsen af lønnen justeres afhængigt af resultaterne af hver for sig. Jo større kløft mellem det personlige bidrag medarbejderen og hans løn, jo hurtigere det går ud initiativ og indsats.

2. Reproduktion. Betydningen af denne funktion af løn er at understøtte og endog forbedre levevilkårene for den ansatte. Det skyldes det faktum, at alle skal have mulighed for at erhverve de mest nødvendige ting, opdrage deres børn, for at give dem en uddannelse, der er at forberede de menneskelige ressourcer i fremtiden. Han må fra tid til tid til at hvile, for at opretholde langsigtede resultater. Desuden bør den underordnede kunne hæve niveauet for deres kultur.

3. status. Gennemførelsen af denne funktion af løn er at hæve status for den person i overensstemmelse med stigningen i vurderingen af hans arbejde i penge. Den vigtigste indikator for status - mængden af materiale belønning. Om gyldigheden af en person betaling kan bedømmes ved at sammenligne det med antallet af sine styrker indlejret.

4. Kontrol. Denne funktion påvirker forholdet mellem udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet. Det hjælper til at skabe balance mellem individer, stræben efter en meget stor betaling, og arbejdsgivere, der stadig ikke kan betale en masse, da deres venture vil være helt urentabelt. Med henblik herpå og gjort løndifferentiering af medarbejdergrupper.

5. Social. Denne funktion normalt fortsætter og supplerer det reproduktive. Det betyder, at lønningerne ikke kun skal bidrage til genoprettelsen af arbejdsstyrken, men også gøre det muligt for medarbejderne at bruge de grundlæggende sociale ydelser: børneopdragelse, uddannelse, fritid, lægebehandling, kontanter sikkerhedsstillelse efter pensionering.

6. Produktion og lobær. Denne funktion påvirker i hvilken grad menneskelig arbejdskraft er involveret i dannelsen af priserne på varer og tjenesteydelser, og hvad er dens andel af omkostninger og produktion og arbejdskraft. Det er vigtigt. Det påvirker de lave omkostninger til arbejdskraft eller de høje udgifter til arbejdsmarkedet, at dens evne til at konkurrere. Samtidig overholdes nøje nedre og øvre grænser for den etablerede værdi. I produktionen-share funktioner gennem et system af lønninger, bonus, tillæg, ved kendelse af deres periodisering implementeret alle de tidligere funktioner løn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.