Selv-dyrkningPsykologi

Forsvarsmekanismer Freud med eksempler. Psykologi bøger, der er værd at læse

Forsvarsmekanismer Freud repræsenterer visse hjernens reaktion på eksterne stimuli, der opstår ubevidst. Forvrider virkeligheden og forfalske sin opfattelse, at de hjælper med at reducere risikoen for stress.

definitionen

Beskyttelsesmekanismer - det er en af de vigtigste begreber i psykoanalysen, som er en fremgangsmåde til selvforsvar (nemlig beskyttelsen af hans "I"), de negative styreimpulser, der stammer fra menneskelige bevidsthed. Dette sker under indflydelse af sociale regler og normer, som, alligevel, lægger pres på den enkelte. En forsvarsmekanisme designet til at beskytte folk fra de mulige følelser og bekymringer, som er forårsaget af forskellen af sociale overbevisninger og personlige synspunkter mand. Dette udtryk blev første gang fremsat i 1894 af den berømte psykolog Sigmund Freud.

Typer af beskyttende mekanismer

På grund af de individuelle egenskaber af mennesker reagerer forskelligt på stimuli, stress og indre impulser. I denne henseende kan identificeres følgende typer beskyttelsesmekanismer:

 • forskydning;
 • projektion;
 • substitution;
 • rationalisering;
 • dannelse reaktion;
 • regression;
 • sublimering;
 • benægtelse.

Grundlæggende egenskaber beskyttende mekanismer

En række funktioner har forsvarsmekanismer Freud. Med eksempler fra det virkelige liv er værd at læse for at forstå karakteren af dette fænomen. Således forsvarsmekanismer have følgende egenskaber:

 • er en form for selvbedrag, som manifesterer sig på det ubevidste plan;
 • fordreje opfattelsen af virkeligheden, som kan være endnu mere farligt for mennesker end den faktiske aktuelle trussel
 • repræsentere følelsesmæssige sidereaktioner for miljømæssige begivenheder;
 • kan opstå på baggrund af frygt for, at negative impulser vil bevæge sig ind i kategorien af bevidst.

forskydning

I betragtning af de forsvarsmekanismer Freud, først og fremmest er det værd at bemærke forskydningen. Det er slags grundlag af som efterfølgende kan dannes mere komplekse mekanismer. Undertrykkelse er en "glemmer" eller "slet" fra hovederne på disse følelser og tanker, der forårsager psykisk ubehag. I dette tilfælde kan hukommelsen falme de begivenheder, der gik forud for skaden.

Det skal bemærkes, at forskydningen er ikke absolut. Der er altid en risiko for, at minderne om ubehagelige begivenheder ville bryde ud, og derfor er nødt til at forbruge enorme mængder energi i deres undertrykkelse. Dette kan påvirke den personlige udvikling af mennesket. Men selv om forskydning mekanisme belastning, kan stimulus dukke op igen i en drøm eller glide i forbeholdene.

Forsvarsmekanismer Freud er afspejlet i det virkelige liv. For eksempel kan en anstændig mand, der i kraft af sine moralske principper, ikke giver mulighed for muligheden for forræderi til sin kone. Han fortrænger stærkt sådanne tanker og fantasier. Ikke desto mindre er det muligt, at han i en drøm deltager i glæden ved en fremmed kvinde.

fremspring

I stressede situationer næsten altid udløst beskyttelsesmekanismer. Freud på det andet er der et fremspring. Dens betydning ligger i, at den enkelte forsøger at flytte deres tanker, følelser og omstændigheder i livet til andre mennesker. Således er det ikke bære nogen skyld og ansvar for egne fejl og problemer.

Som et eksempel, en elev eller en studerende, der ikke er forberedt til eksamen. En dårlig mærke, han forsøger at retfærdiggøre skadelig behandling på den del af læreren. Hvis vi taler om atleter, i deres nederlag, de ofte skylden dårlige kvalitet af sportsudstyr, boldbane og illoyal refereeing.

udskiftning

I betragtning af de eksempler på psykologiske forsvar, kan ikke ignorere erstatningen. Dens mekanisme er at aflede opmærksomheden fra at true med at et andet objekt. Det mest slående eksempel på denne virkningsmekanisme - det er et barn, mine forældre straffet for en telefonfis. Ikke at kunne besvare dem, tager han sin vrede på en lillebror eller søster, sparke det eller bryde legetøj.

Den substitution reaktion er iboende ikke kun børn, men også mange voksne. For eksempel er medarbejderne ofte udsat for angreb og kritik på den del af ledelsen. Frygt for at miste et job stopper dem, før myndighederne til at reagere. Dog kommer hjem, kan de lufte angreb på deres familiemedlemmer.

Det er værd at bemærke, at nogle individer snarere ejendommelige gennemføre udskiftning mekanisme. At være svag i naturen, kan de ikke lufte deres angreb på den fremmede, og derfor begynder at undertrykke sig selv. Som et resultat, folk undertrykke emotionelle selv, engagere sig i selvkritik og selvpiskning.

rationalisering

Psykologisk beskyttelse som en måde at håndtere stress kan manifestere sig i form af rationalisering. Det er et bevidst forvrængning af virkeligheden for at opretholde et højt niveau af selvværd. Der er et komplekst ræsonnement-system, som er designet til at retfærdiggøre irrationel adfærd. Et af de mest slående eksempler på en sådan mekanisme kan findes selv i fabler af Æsop. Han beskriver en ræv, der ikke kan nå grenene fra vinstokkene. For som begrundelse for ikke, hun hedder, at frugten er stadig umoden.

Lignende eksempler kan findes i hverdagen. For eksempel er en kvinde ikke altid gengældt opmærksomhed og pleje af mænd. Uvillige til at acceptere dette faktum, kan manden overbevise sig selv om hendes unattractiveness, eller udbrede ærekrænkende rygter. En anden situation er relateret til den studerendes liv. For eksempel, hvis en ansøger har undladt at handle på en bestemt skole, begynder han at overbevise sig selv og andre, at det erhverv, han ikke er interessant.

dannelsesreaktionen

Dybdepsykologien Freud fremhæver også en mekanisme, såsom dannelse reaktion. Det realiseres på to niveauer:

 • en suppression eller uacceptabel negativ impuls;
 • ubevidst dannede impulser af det modsatte indhold.

Oftest er sådanne mekanismer, der finder sted i det offentlige liv. Således anses det forkert i samfundet udtrykt seksuel lyst. Således kan en kvinde med en lignende funktion, forsøger på alle måder at undertrykke det i sig selv. For at tjene et positivt image i offentligheden, kan det endda tjene en varm forkæmper for moral og etik. Det samme gælder for mænd, der er bittert imod homoseksuelle forhold, og selv hemmeligt har lignende tendenser.

regression

Regression - det er en anden forsvarsmekanisme. Psykologi beskriver det som en tilbagevenden til barndommen adfærd med det formål at beskytte sig selv mod stød og stress. Dette skyldes det faktum, at det er denne alder er den mest komfortable og sikker med hensyn til opfattelse af verden. For eksempel kan betragtes som den mest basale form for regressionen gråd.

sublimering

Psykologiske forsvarsmekanismer Freud omfatter også sublimering. Denne mekanisme gør det muligt for en person til at ændre sine impulser og holdninger, så de kan udtrykkes i en form, der er acceptabelt i samfundet. I psykologi, er sublimering betragtes som den mest sunde og korrekt forsvarsmekanisme. Dette skyldes det faktum, at mennesket ikke er behersket i manifestationen af deres impulser, men kun ændrer formen på deres underkastelse.

Freud, i betragtning af den særlige hans teori, var mærkelig at være særlig opmærksom på sublimering af den seksuelle instinkt. Det er dette fænomen, han forbinder den utrolige stigning af kultur og videnskab, som opstod i Vesteuropa. Hvis denne mekanisme er at designe et moderne virkelighed, kan vi nævne som et eksempel på teenagere, at deres urealiserede seksuelle behov er sublimerede i sportslige præstationer.

På trods af at mange skjule det, ganske ofte kan du møde folk med sadistiske. Således kan personer med en sådan afvigelse godt blive en succesfuld kirurg. Som sådanne fantasier kan sublimeres til at skrive kriminalromaner.

benægtelse

Beskyttende mekanismer af personlighed ifølge Freud omfatte et element, såsom en afslag. Det ligger i det faktum, at en person kategorisk nægter at anerkende den kendsgerning, at hændelsen bivirkninger. Det mest slående eksempel kan betragtes som barnets reaktion til døden af en elsket kæledyr. Han nægter at acceptere dette tab, der mener, at dyret er stadig et eller andet sted i nærheden. Et lignende eksempel kan skyldes tabet af en elsket. Nægte at modtage det indlysende kan udvikle sig til en religiøs tro på, at en relativ nu bor i himlen, eller hans ånd er stadig til stede i huset.

Ofte benægtelse mekanisme udløses, når det kommer til sundhed. Så føler symptomerne på en sygdom, en person kan bare ignorere dem, overbevise mig selv, at det ikke kan ske på denne måde. En lignende reaktion kan observeres på en allerede bekræftet diagnose.

Bøger om psykologi, som er værd at læse

Før eller senere, at alle, der starter være interesseret i disse eller andre mekanismer af bevidsthed og underbevidsthed. Den bedste måde at komme i nærkontakt med arbejdet i psykologen Sigmund Freud. Bøger, menneskelig psykologi, der er bedst repræsenteret, er:

 • "Doing Psykoanalysen" - dette er en af de mest berømte bøger, i virkeligheden er dette arbejde betragtes som den mest betydningsfulde i hele Freuds arbejde. Der er angivet de vigtigste bestemmelser, som har en afgørende indflydelse på den videre udvikling, ikke blot af psykologi og medicin, men også litteratur.
 • "Drømmetydning" - en monumental værk, som er blevet en af de mest fremtrædende i det tyvende århundrede. Her er resultatet af forskning af Freud den ubevidste del af sindet, der styrer de menneskelige instinkter, men svært at studere. Her betragtes symbolikken i drømme, det hjælper til at forstå de problemer, frygt og begær hos den enkelte.
 • "Psykopatologi of Everyday Life" - Dette er den anden monumentale studie af Freud. Bogen er relevant for nutiden, og derfor er nøglen til studiet af psykologi. Der er fokus på ubevidste motiver, som ikke kun kan fungere som et incitament, men også ofte forårsage psykiske lidelser.
 • "Jeg og It" - en slags samling af arbejdet i psykologer, der kan betragtes kulminationen på hans arbejde. Det er ikke let at beskrive de vigtigste bestemmelser i psykoanalyse, men også præsenterede deres kilder og begrunde.
 • "Totem og Tabu" - et arbejde, hvor Freud, stoler på sin egen forskning og teori, forsøger at afdække problemerne med tilblivelse. Således forfatteren fat på spørgsmålet om kultur, religion, moral, lov og andre aspekter af samfundet.
 • "Psykologi af masserne og kortlægningen af det humane" I "- er et arbejde, hvor Freud brugte en grundlæggende arbejde om opførslen af publikum også tydeliggjort behovet for masserne i hovedet ..
 • "Essays om psykologi seksualitet" - en samling, hvor psykologen hæver de mest følsomme emner. Herfra kan du lære om naturen og årsagerne til intim afvigelser tendens til perversion og sadisme, homoseksualitet, og så videre. N.

Det er værd at bemærke, at dette ikke er alle psykologi bøger, der er værd at læse. Det er også vigtigt at studere arbejdet i andre fagfolk, der har en lidt anden opfattelse af tingene end Freud.

fund

Forsvarsmekanismer Freud er slags en ubevidst reaktion, der er aktiveret i stressede situationer eller i ansigtet af trusler. Ligegyldigt hvilken form for barriere aktiveres i alle tilfælde, det henviser til de betydelige omkostninger til energi, som i overvældende grad påvirker ego. Derudover mere effektiv er en særlig mekanisme, de store energitilførsler det kræver, og jo mere fordrejet den objektive virkelighed.

I betragtning af arten af de ubevidste defensive reaktioner, kan ikke alle styre det. Men at mærke virkningen af en barriere, kan den enkelte have bevidst at ty til det i en stressende situation. For stor vægt på denne teknik er ikke nødvendig, fordi det kan være meget gavnligt jord for fremkomsten af psykiske problemer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.