Selv-dyrkningPsykologi

Anomi - en særlig tilstand af samfundet

Fra det faktum, at i overgangsperioden øget antallet af personer med samfundets afvigende adfærd, vil ingen argumentere. Mange forskere har diskuteret for sådanne adfærd motiver. Hvad motiverer folk overtræde lovgivningen i en linje? Hvad er det vigtigste motiv af afvigende adfærd i samfundet? En af de forklarende tilgang går ind for begrebet anomi. Oversat fra det græske sprog anomi - en tilstand af manglende rettigheder samfund og lovløshed. For første gang dette begreb blev indført af sociologen Emil Dyurkgeym, der understreger, at afvigende adfærd af nogle medlemmer af samfundet - det er et normalt fænomen.

Egnet Emilya Dyurkgeyma

Som allerede nævnt, begrebet anomi tilhører Durkheim, der mente, at fraværet af overtrædelser af de love og regler i samfundet afspejler hans smertefuld tilstand. Samfundet skal udvikle sig, og enhver social forandring er altid ledsaget af overtrædelser af etablerede normer. Men den blotte tilstedeværelse af afvigende elementer i samfundet - er ikke anomi. Anomi - er en tilstand i et samfund, hvor kriminalitet og manglende respekt for normer for adfærd kulminerer. Et sådant samfund er kendetegnet ved overdreven fragmentering af dens elementer. De enkelte komponenter i samfundet mere og mere isoleret, simpelthen ophører den offentlige orden med at eksistere, og pauser. Dette mønster kan observeres i overgangen øjeblikke af samfundets udvikling, når gamle værdier er forældede og kasseres, og nye har ikke tid til at få fodfæste. Teorien om anomi Durkheim tydeligt afspejlet i livet i det franske samfund i slutningen af XIX århundrede, da tabet af Kirkens autoritet og regeringens politik om ikke-indblanding i økonomien resulterede i en bølge af selvmord og, som et resultat, en dyb tilstand af anomi.

Selvmord som en indikator for anomi

Hvorfor Durkheim lagt særlig vægt på det stigende antal selvmord i Split samfund? Alle på grund anomi - er først og fremmest et tab af offentlig støtte. I overgangen fra det ene sæt af idealer for andre ved at ændre den myndighed, magt mennesker simpelthen desorienteret. Mennesker - snarere stiv enhed. Når vant til en bestemt måde at leve på, så den person er meget svært at ændre deres holdninger, tro. Og med alderen, bliver det stadig vanskeligere at gøre. Og pludselig er der en revolution, en radikal ændring i samfundet! Gamle idealer trampet på, at uafgjort? Hvad er rigtigt, hvad der er galt? Folk bliver forvirrede, fordi de trækker støtte fra under hans fødder. Folk i desperation begår selvmord. Når dette sker overalt, er det anført anomi. Dette er en af de mest markante indikatorer for krise i samfundet.

Egenskaber anomichnogo samfund

Der er tre vigtigste egenskaber, der har et samfund i en tilstand af anomi:

1) Sociale normer og værdier begynder at modsige hinanden, bliver sløret.

2) adfærd medlemmer af samfundet ikke længere kan effektivt reguleret af de eksisterende regler og forskrifter.

3) Den kritiske tilstand af samfundet, når det gamle værdisystem er brudt, og den nye er endnu ikke er mødt, eller der ikke er etableret i samfundet. I denne situation, delvist eller helt mangler myndighedskontrol adfærd.

Så, som det er blevet sagt, er anomi kendetegnet ved en øget antallet af selvmord, den generelle tilstand af frustration og apati, en kraftig stigning i antallet af forbrydelser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.