Selv-dyrkningPsykologi

Kognitiv dissonans

Kognitiv dissonans - det er en følelse af psykisk ubehag. Går gennem hans person, når de konfronteres i hans sind to modstridende viden om den samme begivenhed eller emne.

Folk er i stand til at gøre deres tanker er ikke ens handlinger. Når denne adfærd i strid med overbevisninger, der er inkluderet i systemet af værdier. Derudover er der situationer, hvor en person bliver øjenvidne til eventuelle uforudsete hændelser. I dette tilfælde en person begår handlinger i strid med hans planer. Alle fejl - kognitiv dissonans.

Følgende eksempler kan medføre situationer.

For eksempel folk planlagt en tur ud af byen, og jeg er sikker på, at vejret vil være fint. lige før sin afrejse, begynder det dog at regne. Som et resultat, en person begår en handling, der strider mod hans planer - ikke går ud af byen.

I et andet tilfælde, et emne helt sikker på ubrugelighed af anvendelsen af den automatiske transmission, er meget overbevisende artikel om sine fordele. I dette tilfælde, kognitiv dissonans, selvom kort, der dannes på baggrund af ny viden om ethvert emne.

Det skal bemærkes, at selv i værker af gamle filosoffer begyndte at dukke mange motiverende teori. I dag er der snesevis af dem. Ifølge de seneste koncepter, foretrækkes af mange forfattere som kognitive (kognitive) tilgang. I tråd med denne teori lægger stor vægt på den menneskelige bevidsthed og viden.

Blandt alle de specialer fremført af forfatterne, anses generelt for den overbevisning, at den vejledende værdi i adfærd individer har ingen idé, viden og meninger om de begivenheder, der forekommer i verden, årsag og virkning. Når denne viden ikke anses for at være et simpelt sæt af data. Menneskelig repræsentation, information, som han ejer, design, program dets adfærd i fremtiden. Således handlinger og deres karakter afhænger ikke kun af faste menneskelige behov. Er meget vigtigt og relativt volatil repræsentation af den virkelige verden.

Begrebet "kognitiv dissonans" foreslog Leon Festinger. I henhold til denne definition, er det klart en vis modsætning mellem kognition (to eller flere). Udtrykket "kognition" Festinger forklares således: det er nogen mening, viden eller tro, der kommer til miljøet, deres egen adfærd selv.

Kognitiv dissonans i form af en person, der oplever ubehag. Man søger at slippe af med denne følelse, for at genoprette den interne harmoni.

Kognitiv dissonans er også typisk for situationer, hvor personen har gjort en vanskelig beslutning. I sådanne tilfælde er der behov for at vælge mellem alternative udførelsesformer, der er tæt på hinanden i tiltrækning. Efter et valg foretages, en person føler ubehag, der er forbundet med modsætninger. Især man mener, at i hans valgte variant nuværende negative træk, og dermed, at tilsidesætte beslutningen var noget positivt. Således taget dels bliver dårligt, men taget. Afvist samme er delvist positivt. Men det er ikke accepteret.

Undersøgelser viser, at virkningerne af de vanskelige beslutninger, der træffes efter vedtagelsen, efter et stykke tid, er der en stigning på subjektive tiltrækningskraft den valgte indstilling. Samtidig afviste formindsker appel af subjektive beslutninger. Således individet frigør sig fra den kognitive dissonans ved at overbevise sig om, at hans valgte mulighed er ikke lille, men meget bedre alternativer, der blev afvist af ham.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.