Selv-dyrkningPsykologi

Stressfaktorer - det er de faktorer, der forårsager stress. Virkningerne af stress på menneskers sundhed

Folk siger, at alle sygdomme i nerver. Og dette udsagn er delvist sandt. Virkningerne af stress på menneskers sundhed - en af de mest alvorlige og presserende problemer i dag. Hurtig tempo i livet, psykisk stress, og ønsket om at gøre alt, hvad gøre sig gældende. Folk får ofte syge, med henvisning til træthed eller stress. Hvad er det og hvad er årsagerne til stress?

Hvad ved vi om stress?

Stress har længe været en integreret del af livet, måske, for hver person. Psykologer det ord indebærer særlige status, fysisk og psykisk stress. I moderne forhold er det næsten umuligt at undgå. I dette tilfælde, forskellige mennesker har forskellige reaktioner på den samme belastning. For eksempel er en gruppe reagerer aktivt, det vil sige, fortsætter deres driftsresultater at stige til i videst muligt omfang (psykologer kalder denne form for "stress løve"). En anden gruppe af mennesker udviser passiv reaktion, dvs. deres arbejder ydeevne straks dråber (dette er "stress kanin").

Desuden kan stress have en akutte form. Det vil sige, der er en tid og er karakteriseret ved alvorlig fysisk og psykisk chok. Et eksempel på sådanne former kan være ulykker. En mand engang kommer i ekstreme forhold, så kommer rehabilitering. Men der er en lang form, når stress opbygger gradvist, undertrykke menneske. Den kan forlænges konflikter i familien eller en typisk arbejdsbyrde.

Stress og sundhed - relaterede komponenter. For at finde nøglen til helbredelse af sygdomme, er det nødvendigt at forstå de grunde, der forårsager stress.

grunde

stress årsager er eksterne stimuli eller stressfaktorer. Denne ubehagelig situation, som får folk på arbejde, hjemme, i skolen og så videre. N. De er af forskellig karakter, indvirkningen af konsekvenserne.

Ved stressfaktorer er nogen ændringer i personens liv. Men ikke alle situationer kan betragtes som negativ, presning, begrænsende. Sværhedsgraden af stress er dybt individ. Og roden af det ligger i den usikkerhed og tab af kontrol over situationen. I vid udstrækning virkningen af stressfaktorer afhænger menneskets bevidsthed om personligt ansvar og indstilling af personlig involvering i løbende opgørelse af anliggender.

klassifikation

Eksperter deler de faktorer der forårsager stress, i to hovedgrupper: fysiologiske og psykologiske. Denne klassifikation er baseret på arten af stressfaktorer. Ifølge graden af manifestation af stressfaktorer - en slags begrænsning. De kan være virkelig effektiv og mulig (eller potentielle).

Typer af stressfaktorer anden kategori, afhænger af individuelle holdninger og evner. Kort sagt, hvis han er i stand til i tilstrækkelig grad vurdere graden af belastning og distribuere det ordentligt uden at skade dit helbred.

Men ikke alle stressfaktorer - er eksterne stimuli. Undertiden opstår stress på grund af en uoverensstemmelse med den faktiske ønsket. Det vil sige, stress faktor fokuserer på sammenstød mellem indre og ydre verden af mennesket. Fra denne position stressfaktorer er opdelt i subjektive og objektive. Den første kamp i genetisk uforenelighed software med moderne forhold, ukorrekt gennemførelse af betingede reflekser, dårlig kommunikation og installation af den enkelte og andre. De objektive stressfaktorer omfatter leve- og arbejdsvilkår, nødsituationer, interaktion med mennesker.

Som det fremgår, kan grænserne mellem alle kategorierne kaldes konventionelle. Af størst interesse til at overveje de stressfaktorer er den første kategori.

fysiologisk

Fysiologiske stressfaktorer omfatter:

 • Ugyldig fysisk aktivitet
 • smertefulde virkninger
 • Ekstreme temperaturer, støj og lyseffekter
 • Modtager store mængder af visse lægemidler (fx amfetaminer eller koffein), og andre.

Gruppen af fysiologiske stressfaktorer kan tilskrives sult, tørst, isolation. Afhængig af graden og varigheden af eksponering for disse stressfaktorer kan forårsage både betydelige og ubetydelige skader.

En typisk reaktion på fysiologisk stress kan være hjertebanken, muskelspændinger, tremor (tremor) af lemmerne, forhøjet blodtryk.

psykologisk

Ifølge eksperter, den mest ødelæggende for den menneskelige krop er psykologiske stressfaktorer. De er opdelt i oplysninger og følelsesmæssige:

 • Information belastning (konkurrence).
 • Truslen om selvværd eller inderkreds.
 • Det presserende behov for at træffe en beslutning.
 • For meget ansvar for nogen eller noget.
 • Konfliktsituationer (forskellige motiver).
 • Faresignalet osv

Det er kendt, at følelsesmæssige stressfaktorer i deres virkning er den mest dybtgående. De danner i skikkelse af vrede og frygter, at over tid uden en tilstrækkelig vurdering af situationen, som ukrudt, vil kun vokse. Således vil stress og sundhed bliver en enkelt enhed, en destruktiv mekanisme.

professionel

Erhvervsmæssige faktorer, der forårsager stress er en blandet gruppe. De forbinder de psykologiske og fysiologiske stressfaktorer. Denne eksterne stimuli og understreger, at enhver person oplever på arbejdspladsen. Overvej eksempel på en medarbejder redning. Han tydeligst akkumulerer det højeste niveau af stressfaktorer. Nemlig ekstreme situationer med høj ansvarlighed, psykisk belastning parathed, negative miljømæssige faktorer, information usikkerhed, mangel på tid til at træffe beslutninger og livstruende.

Det er bemærkelsesværdigt, at de stressfaktorer har tendens til at "inficere" masserne selv. På samme eksempel redning arbejdstager kan se, at stress er eksponeret ikke blot ved at udføre jobbet, men også holdet og familien personale. Dette skyldes psykologiske faktorer interaktion, tillid og solidaritet i samfundet. Således kan en person i fordelingen af interne stress og reserver slippe af ophobet stress.

Konsekvenserne af stress

Virkningerne af stress på menneskers sundhed, uanset graden af påvirkning er et negativt fænomen, og har en forholdsvis bred vifte af psykologiske, fysiske og sociale konsekvenser. Alle af dem kan opdeles i:

 • Primær - manifesteret på det psykologiske og intellektuelle niveau, i forbindelse med forekomsten af ekstreme hændelser (tab af opmærksomhed, træthed, psykoneurotiske state).
 • Sekundær - er resultatet af mislykkede forsøg på at overvinde utilpasset tilstand. Blandt disse virkninger observeres følelsesmæssige "udbrændthed", misbrug af nikotin, alkohol eller beroligende midler, nedsat ydeevne, aggressive eller depressive tilstande.
 • Tertiær - kombinere de psykologiske, sociale, fysiske og intellektuelle side. De kan udtrykkes i den enkelte belastning, hyppige konflikter med andre mennesker på grund af intern lidelse, en pause på familie og arbejdsrelationer, tab af beskæftigelse, uddannelse, social apati og pessimisme. På den tertiære niveau af selvmord er konsekvenserne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.