Selv-dyrkningPsykologi

Narcissisme - hvad er det? Negative menneskelige egenskaber. narcissisme

Hver person på den ene eller anden måde elsker sig selv. Og det med rette, fint. Men sådanne fænomener ofte går en vis rammer og den enkelte siger "påskelilje." Hvad er det i denne erklæring omfatter udtrykket "narcissisme" - hvad er det og hvornår du skal bruge det ordentligt - alt dette og ønsker at tale i detaljer i denne artikel.

Udpegningen af udtrykket

Den første ting at forstå konceptet. Således narcissisme - hvad er det? I starten vil jeg sige, at udtrykket stammer fra det græske drenge - Narcissus (ifølge mytologien), som altid beundret er at fuldføre ecstasy og døde af denne kærlighed (som et tegn på straf for at have afvist kærlighed en smuk nymfe). Hvis du går videre til den videnskabelige sprog, så er denne tilstand - det er en vis funktion af den menneskelige natur (det henviser til den negative), som er fuld af narcissisme. Det skal siges, at i psykiatri der ingen enkelt præcis, korrekt betegnelse af denne tilstand, fordi der ofte er det set i to forskellige varianter:

 1. Som en defensiv reaktion mod de relationer ugunstige for mennesket.
 2. Som en manifestation af fjendtlighed over de mennesker omkring dem.

akademikere

Hvilke forskere har studeret fænomenet narcissisme? Freud og Abraham - det er de mennesker i de værker, som dette begreb er nævnt mere end én gang. Det siges, at de studerede det parallelt, ved at intensivere den korrespondance, og senere tættere kommunikerer med hinanden om det. Således Freud (der lånt udtrykket fra Paul Nakka og Heveloka Ellisa, behandle det som en persons opfattelse af sin egen krop som en seksuel objekt) sagde, at enhver manifestation af narcissisme - er den kompensation utilstrækkelig for den enkelte mors kærlighed (mor-kærlighed), som er vist her i sådanne forunderlige narcissistiske tegn.

Hvad gjorde Abraham om et sådant koncept som "narcissisme"? Hvad er det fra hans synspunkt? Således betragtes han denne betingelse hos patienter med skizofreni, der vendte væk fra enhver anden kærlighed og helt fokuseret på sig selv. Denne tilstand endnu ikke havde navn autoerotism, som er meget behageligt at Freud. Han besluttede at udvikle det yderligere, der beskriver alle hans tanker i artiklen "On Narcissisme," arbejde "Introduktion til narcissisme" og så videre. D.

Lidt mere om Freud

Det er værd at sige mere om, hvad Freud udpeget primær narcissisme og sekundær. Hvad betyder det? Kort sagt, den primære form for staten - er en naturlig fase i udviklingen af hver enkelt, som opstår i den tidlige barndom og er en normal måde at udvikle objekt relationer (i Freuds opfattelse). Sekundær narcissistisk samme (i henhold til erklæringerne fra denne videnskabelige tal) regressive, t. E. Man som kærlighed vælger selv.

På de formularer

Analyse af begrebet "narcissisme" (hvad det er, og hvordan man bruger det), bør du være opmærksom på, at der findes flere typer af dette fænomen. Derudover er der flere klassifikationer indsendt af forskellige forskere på dette område. Den første af disse består af gestaltterapeut Elinor Greenberg:

 1. Sund narcissisme. Når en person er tilstrækkeligt elsker sig selv, er denne tilstand ikke passere en bestemt linje, og er ikke narcissisme. Denne form for selvtillid, begær efter magt, glæde. I dette tilfælde, grundlaget er en normal sund barndom med velformede værdidomme om sig selv og andre.
 2. Beskyttende narcissisme. Vi kan sige, at denne følelse af overlegenhed, der ikke svarer til virkeligheden. Som et eksempel: ønsket om magt for enhver pris, hyppige ændringer af mål, substitution af idealer. I hjertet ofte er "usunde" traumatisk barndom fra et psykologisk synspunkt.
 3. Patologisk narcissisme. Ofte findes i mennesker med forskellige psykiske sygdomme eller lidelser, for eksempel, såsom skizofreni.

Former: anden klassificering

Men det skal siges, at der ofte i dette nummer spiller en afgørende rolle det ubevidste, der er. E. der kommer fra barndommen. Og dybest set narcissisme er en destruktiv fænomen, der blokerer for udviklingen af "self-identitet" af mennesket.

 1. Konstruktiv narcissisme. Vi kan sige, at det er anerkendelsen af selvværd som en person, der er baseret på sunde mellemmenneskelige relationer. Hvis vi tager den ovenstående klassifikation, den såkaldte normal eller sund narcissisme.
 2. Destruktive. Denne patologiske forvrængning konstruktiv narcissisme, der fører til det faktum, at personen er simpelthen forkert eller tilstrækkelig vurdering sig i forhold til andre.
 3. Underskud. Det er værd at sige, at dette er et underudviklet tilstand konstruktiv narcissisme. Det er en vis manglende evne til fuldt ud at nyde selvforsyning, autonomi, manglende evne til at danne en komplet, holistisk syn på deres personlighed. Årsagen til denne betingelse er ofte koldt eller ligegyldig atmosfære i familien i løbet af dannelsen af den person , og de første skridt til at tilpasse sig i samfundet.

komponenter af påskeliljer

Det er værd at sige, at gennemgangen af diverse litteratur om temaet "narcissisme" blev produceret i 2007 af forskere Foster og Campbell. Symptomer på narcissistisk personlighed - det er en meget interessant klassifikation forudsat i deres konklusioner:

 1. Mennesker med denne psykisk lidelse tror, at de er bedre end andre.
 2. Disse personer ikke i tilstrækkelig grad vurdere sig selv i forhold til andre, betyder deres vision ikke svarer til virkeligheden.
 3. Påskeliljer har en tendens til i høj grad overvurderer deres viden på et bestemt område.
 4. Personer med denne lidelse ser sig selv udelukkende som en unik og særlige mennesker.
 5. Hvis der er et valg mellem de interesser, Narcissus sørge for at vælge deres egen, sætte dem frem for andre.
 6. Ofte er et mål i sig selv er en succes påskeliljer.
 7. Påskeliljer tendens til at demonstrere deres overlegenhed over andre.

Sådanne negative egenskaber

Det er værd at sige, at narcissisme i naturen - det er en sygdom, en afvigelse i den menneskelige psyke. Men der er sådanne stater, der ligger i de mennesker, der er på vej til uorden. Så hvad er de negative kvaliteter ligner denne lidelse? Så først og fremmest er det en ære. En af de dødelige synder religiøs udgave, når en person er i stand til at ophøje sig selv også, deres succeser og resultater. En anden lignende kvalitet - narcissisme. Dette er det første skridt mod narcissisme, som dog kan forblive den eneste. Mennesket elsker sig selv så meget, at blot utilstrækkeligt korrelere din identitet med andre, effektivt tildele kun sig selv.

Hvilke andre negative kvaliteter kan overvejes? Så det er selvtillid. I normale mængder er det godt, men den patologiske selvtillid - det er en tilstand, tæt på forstyrrelse af psyken. I dagligdagen, ofte begrebet narcissisme korrelerer netop med disse negative kvaliteter, der ligger i en bestemt person.

Indvirkning på livet

Det skal siges, at narcissisme (som første etape af sin eksistens og nyere) til den fulde indvirkning på menneskers liv. Det er værd at sige, at denne personlighedsforstyrrelse (som, ja, og andre lignende lidelser) karakteriseret ved tre funktioner:

 1. Det påvirker fuldt alle områder og områder af menneskelig aktivitet.
 2. Denne lidelse er ikke uhodyasche-coming, det forbliver stabile over tid.
 3. Narcissisme i den obligatoriske foranstaltning er ledsaget af sociale tilpasningsproblemer.

Årsagerne til

Samt der er narcissisme? Psykologer, psykiatere siger, at årsagerne ligger i den tidlige barndom af mand, nemlig hans forhold til sin mor. Disposition, selvfølgelig, kan være genetisk, men stadig det vigtigste er de første måneder af livet. Forskellige strabadser, forsøg, uden tvivl efterladt et meget dybt præg på barnets hjerte og føre til deformation af kerne "selv-identitet". Som et resultat, selvværd af barnet forbliver i opløbet, det hele fører til dannelsen af pessimistiske installation, og menneskelige formål i fremtiden er den konstante vedligeholdelse af selvværd (personligheden er ikke dannet). Dog skal det siges, at den tidligste kommunikation af mor og barn - selv i livmoderen - det er en af de første faser af dannelsen af barnets narcissisme kompleks (om barnet ønsker, som mor til temmelig gravid, etc ...). Hvis mor og barn er forenet i deres kærlighed, forældre giver krummer nok tid og omsorg, hjælpe med at tilpasse sig den "store verden", kan vi med sikkerhed sige, at en person er usandsynligt, at have nogen problemer med "selv-identifikation".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.