Selv-dyrkningPsykologi

Hvordan man opfører sig i konfliktsituationer? Metoderne til konfliktløsning

Konflikt - noget, der kan opstå i familien og venskaber, samt på arbejdspladsen. Opførslen af mennesker i konfliktsituationer vil bestemme udfaldet ikke blot af argumentet, men også relationer generelt. Det er derfor, det er meget vigtigt at vide, hvordan man kan løse de forskellige forskelle, eller, endnu bedre, at være i stand til at omgå dem. Så hvordan man opfører sig i konfliktsituationer, ikke? Vi lærer!

Hvad er konflikten?

Typer af tvister og skænderier er forskellige, men de har alle et point.

Først og fremmest, at konflikten - en situation, skabt til at løse modsætningen mellem to mennesker i form af aktiviteten af begge parter er nødvendig for at opnå retfærdighed. Undgå konflikter er ekstremt uønsket, da det i de fleste tilfælde sker misforståelser på grund af fremkomsten af underdrivelse, og det gavner ikke nogen af parterne i konflikten. Undertrykkelse af skænderier og uenigheder er farligt, fordi det kan bidrage til vedtagelsen af forhastede beslutninger.

Stadier af konflikt :

 • Den første fase - den fase af dannelsen af en potentiel modstridende værdier, interesser, holdninger, normer for adfærd.
 • Den anden fase - på dette tidspunkt den potentielle uenighed omdannes til en reel eller parter i en konflikt er bevidste om deres sande og falske interesser.
 • Den tredje fase - direkte skændes.
 • Den fjerde fase - fjernelse eller løsning af konflikter.

Hvad er de vigtigste årsager til forskellene?

Konfliktløsning er baseret på en forståelse af deres årsager. Ofte er årsagen til tvisten er den manglende forståelse mellem mennesker, samt tilstedeværelsen af modsatte interesser og tilgange til problemløsning. Måske er årsagen til forskellene er hævn, misundelse, vrede, eller lav kultur for kommunikation. I hjertet af det skænderi kan ligge til grund sådanne ting som sædvanlig uforenelighed tegn, eller den manglende evne til at finde et fælles sprog. Årsagerne kan være adfærd "vanskelige" ansatte eller simpel uro i organisationen af arbejdet, såsom hasteopgaver.

Hvad er forskellene mellem mennesker er i stand til at give anledning til en konflikt?

En af de førende årsager til forskelle - forskelle mellem stridende. På trods af at mennesker er født lige i rettigheder og fri i værdighed, ofte i virkeligheden viser sig at være mere end forskellige. Mange faktorer påvirker kompatibilitet, til andet end modstanderen eksempel forståelsen af betydningen af jobbet, forskellene i opfattelsen af verden, ikke-identitet interesser, uforenelige karakterer, ulig det arbejde og ansvar, samt de forskellige beredskabet til at udføre arbejde og, vigtigst af alt, overkommelig deres måder at konfliktløsning.

typer af konflikt

I de fleste klassifikationer af konflikt er opdelt i konstruktiv og destruktiv.

For konstruktiv konflikt funktion er at røre på de grundlæggende aspekter af livet og problemerne i de stridende. Opløsning af denne type af uenighed skænderi tager deltagerne på en ny fase af udviklingen af den enkelte, mens destruktive konflikter ofte har negative konsekvenser. Destruktive handlinger i konfliktsituationer, såsom skænderier, sladder eller andre negative fænomener, i de fleste tilfælde, reducere effektiviteten af gruppen.

Hvad er de forskellige typer af modstridende personligheder?

Først og fremmest skal det bemærkes, at der er flere klassifikationer af de der er involveret i stridigheder mennesker. din personlighed type vil hjælpe med at bestemme testen. Adfærd i konfliktsituationer i høj grad afhænger dette. Nedenfor er en liste over mulige linjer for adfærd.

Pedant. Denne personlighed type er meget præcis: han er punktlig, nørder, kræsne, selvom den udøvende kunstner. Han er fremmedgøre folk.

Demonstrative personlighed type. Som regel er disse mennesker - kolerisk. De er karakteriseret ved en konstant byge af aktivitet, der udføres i en række forskellige retninger. For den demonstrative type personlighed konflikter er afgørende. Disse mennesker elsker at være konstant på sindet og ofte har en oppustet selvværd.

Konflikt-fri. Denne personlighedstype tendens til bevidst at bevæge sig væk fra konfliktsituationer. Hertil kommer, han er i stand til at flytte løsningen af problemerne på den anden. Ofte skrupelløse. En konflikt, til gengæld vokser som en snebold, og dumpning denne type person i hovedet, efterlader de ubehagelige konsekvenser.

Leech. Denne mand vil ikke få grim, siger ikke dårlige ting, gør ikke blive fornærmet. Men forværrede stemning og efter at have talt med dem, og humør, vises træthed,.

Tryk eller stiv personlighed type. Folk, der ikke kan rekonstrueres, eller, med andre ord, ikke tage hensyn til skiftende omstændigheder og situationer, og tage de synspunkter og udtalelser fra andre. Denne type er stand til at udvise en morbid touchiness. De er ambitiøse og mistænksom.

Tank. Denne type personlighed karakteriseret ved kvaliteter som uhøflighed, trykket og uden videre. Stil for adfærd: gå videre til det sidste. Disse mennesker i de fleste tilfælde har en tendens til at foragte alle de finesser af relationer, folks meninger og følelser.

Vata. Ved første øjekast, denne type person indtrykket af ærlig og imødekommende mand. Ofte er bøjelig og klar til at gøre indrømmelser. I begyndelsen af kommunikation er ikke noget problem. Men i fremtiden, vil du bemærke, at løfterne om denne type person ikke udføre.

Anklageren. En mand, der tilhører denne type person, ganske kritisk over for bestemte personer: naboer, bilejere, sælgere og vejledere. Når han fortæller dig, hvem og hvordan skal arbejde, vil gøre de argumenter og konklusioner, det vil helt sikkert være nemmere. Denne type person dirigerer ønske om at tale og blive hørt.

Det vil bidrage til at afslutte uenighed?

Enhver form for konflikt kan løses med succes, hvis følgende to forhold.

Den første faktor: deltagerne skænderi forstå deres forskelle og anerkende hinandens ret til deres mening.

Den anden faktor: begge parter er enige om at overholde visse spilleregler. Dette gør kommunikationen mellem dem mere effektive.

Mulige stilarter adfærd, når der beskæftiger sig med "dårlige" mennesker

adfærd ledelse i konfliktsituationer er vigtigt for ikke at forværre striden.

En af de stilarter for adfærd er at tjene kærligheden til modstanderen og simpelthen forebygge konflikter.

Den anden kommunikation stil - afstresning. Du åbenlyst provokere? Tag en dyb indånding gennem næsen, skriv i lyset af frisk luft, forestille al den vrede og irritation, som er i jer, og indånde det hele. Denne teknik vil tillade dig at styre mig selv og ikke at handle "på følelserne."

For at gøre det lettere at finde fælles sprog med mennesker, der indsamler vittigheder, sjove billeder og historier. Når vi beskæftiger os med den "dårlige" person, vil de hjælpe dig.

Blandt andet kan åbenlyst protestere mod vulgaritet.

Hvis "skadelige" mennesker stadig rodet dig op, så bare ikke huske det. Eller tænk på noget godt, eller om, hvem du uinteressante. Valget er dit.

Hvordan man opfører sig i konfliktsituationer?

Under et argument, kan hver part vælge en af tre strategier: 1) over alle de midler til rådighed i øjeblikket at opnå sejr; 2) flygte fra rækken, ikke komme i opposition; 3) at føre forhandlinger med henblik på at overvinde deres uoverensstemmelser med fredelige midler eller kompromis. Så hvordan man opfører sig i konfliktsituationer? Hvilken strategi skal man vælge?

Omgå eller undgå skænderier

Når injiceres i en konfliktsituation skal du bare ignorere modstanderen og ikke at bukke under for provokationer. Denne opførsel af essensen af en strategi: Jeg er ligeglad med hvad beslutning vil blive truffet, og hvilke handlinger vil følge senere. Naturligvis dette du viser foragt og egeninteresse.

tvang

Der er situationer, hvor man ikke holder af at komme ud af konflikten, men det er vigtigt at forsvare deres synspunkter. Taktikken af "Tvang" er at overtale, tvinge din modstander at være enig med dit synspunkt. Denne strategi bruges, når du tror, at din mening - den vigtigste og højre, og andres mening du absolut ligegyldige. Det tvinger folk til at gøre, som du ønsker, og i fuld overensstemmelse med dine hensigter.

overholdelse

Det bruges, når vi har en stor interesse i andres meninger, og lave i forhold til hans. Du skal helt enig med de synspunkter, modstanderen, mens ikke udtrykke nogen af deres ønsker og bekymringer. Denne taktik hjælper skaber ikke nogen konflikt hurtigt at løse det.

kompromis

Strategien bruges, når du har en gennemsnitlig interesse i relation til udtalelse fra Det korrekturlæser og har et ønske om at løse tvisten eller forhindre den helt. Taktik baseret på det faktum, at både du og din modstander til at opgive en del af deres ønske om at løse konflikter, forsøger at finde en løsning, der vil tilfredsstille begge.

Denne strategi er meget effektiv, meget nyttigt, men dens største ulempe er, at du skal opgive en del af deres krav. Resultatet er, at konflikten ikke bringer en løsning til at opfylde alle behov.

samarbejde

Vi starten, at dette er den mest effektive strategi for adfærd. Det er effektivt, når du oplever en stor interesse på modstanderens opfattelse, og at deres interesser. Strategien med "samarbejde" er fuldt ud at opfylde begge parters interesse.

Mulige hindringer for indgåelse af uoverensstemmelser

Ud over det grundlæggende spørgsmål om, hvordan man opfører sig i konfliktsituationer er det også vigtigt at vide, at det kan betale sig at forhindre skænderi:

 1. Hvis parterne i tvisten se en vej ud af udelukkende konflikten i deres sejr.
 2. Hvis oddsene er stedet at være følelsesmæssige aspekter, der hindrer indrømmelser eller kompromisser.
 3. Hvis parterne i konflikten mangler kompetenceudvikling af kompromis og forhandling.
 4. Hvis parterne bruger ineffektive strategier i forvaltningen af tvisten.

Hvad forhindrer konflikthåndtering?

 1. En eller begge parter er villige til at fortsætte med at skændes.
 2. Parter i konflikten til at føle, at deres interesser er gensidigt udelukkende, på grund af, hvad de opfatter som en kamp tvist.
 3. Følelsesmæssige forhold mellem bestride sådan at interagere konstruktivt, kan de ikke.
 4. Hvis parterne har en forskellig opfattelse af essensen af et argument. Dette kan ske, hvis deltagerne en konfliktsituation indledende divergens i værdier, eller de har forskellige fortolkninger af, hvad der sker.
 5. Det faktum, at forskelle og konflikter - er kun toppen af isbjerget, og sin beslutning ikke så meget.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.