Selv-dyrkningPsykologi

Konflikter i uddannelse

Begrebet "situation" viser, at konflikten er stadig i den fase af modningen, og oprindelsen og tog ikke lang skarp form, men et sammenstød mellem interesser deltagerne i den pædagogiske proces er tilgængelig. Psykologiske og pædagogiske konflikter kan udfolde sig i samspillet mellem lærere og elever, mellem lærere og lærere i forbindelse med behandlingen elevernes forældre eller med ledelsen af uddannelsesinstitutionen.

Klassificering af konfliktsituationer på varigheden og graden af spænding:

1) Stormy. De er baseret på personlige egenskaber og nerve modstridende mennesker. Swift-konflikt situationer, så identifikation af årsagerne til en kollision eller ud af situationen hurtigt. Oftest en outsider blande sig i dem, fordi temperamentsfuld og følelsesmæssige samspil af deltagerne tillod dem ikke at logisk komplet besvær. Konflikter opstår mellem elever og lærere, og "voldgiftsmand" kan være administrative eller andre institutioner lærere.

2) Akut. Opstå lang tid, og modsætningerne kan være dyb, vedvarende og trudnoprimirimymi. Sådanne konflikter opstår ofte i forbindelse med lærerne af teenagere, der, ved deres personlige egenskaber var taktløs kommunikation, vi ikke formår at finde en vej ud af situationen.

3) slabovyrazhennymi træg. Analyse af konflikten viser , at denne type situation opstår, når aktiv, kun den ene part i konflikten, mens den anden side forsøger at undgå konflikter, ikke går til hans forværring. De kan strammes i lang tid, fordi det afhænger af initiativtager til de konfliktramte krav.

4) hurtigt strømmende mild. Gunstige prognose at løse situationen er kun muligt, hvis de hurtigt strømmende konflikter manifesterer sig i en enkelt episode, og er ikke gentaget i andre tilfælde. Sådanne konflikter er mulige mellem pædagoger, der finder styrke og takt ikke at gå i gang med gennemførelsen af konflikten. Hvis der er en kæde flygtig konflikt, dvs., at sandsynligheden for overgang til en anden type situation: akut eller træg.

Forebyggelse af psykologiske og pædagogiske konflikter

Adfærdsmæssige strategier i konfliktsituationer afhænger den fase af konflikten. På det tidspunkt i prædisponerende en lærer er det vigtigt at udelukke en række betingelser, der kan være en disponerende faktor for indtræden af konflikten:

1) undgåelse af eventuelle konflikter og skænderier mellem lærere og andre genstande af den pædagogiske proces. Langsigtet inddæmning af utilfredshed, irritation kan som en vulkan, en pludselig pause på det mest ubelejlige tidspunkt.

2) Konstant træthed af elever og lærere. For lærere forventes at give et behageligt arbejdsmiljø, at have en fuld personale for at undgå behandling og træthed. For studerende planlægge lektioner og læring betingelser skal være således, at forhindre alle mulige afvigelser fra de normer for organiseringen af børns aktiviteter

3) mangel på information. Hvis holdet oplysninger har ingen direkte adgang til de studerende eller lærere, så er der rygter, spekulationer, fantasi, forvrængning af den sande betydning af det provokerer konflikter i organiseringen af læreprocessen.

Opret forskellige betingelser for selv-undervisningen deltagere, autoritær eller eftergivende ledelsesstil kollektiv af uddannelsesinstitution - det kan alle føre til, at der er konflikter. I forbindelse med en uddannelsesinstitution er pædagoger skal finde måder at forebygge konflikter, at løse dem i sin vorden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.