FormationHistorie

Historien om byen Omsk: basen dato, geografisk placering, flag, gade

Omsk - er den ottende mest folkerige by i landet. Det er et stort transportcentrum hvorigennem navigation ruter på floden Irtysh og Transsiberian. Stor interesse er historien om byen Omsk, jo mere, at de første spor af menneskelig tilstedeværelse på sit område hører til det 6. årtusinde f.Kr..

geografiske placering

Omsk er beliggende i den sydlige del af Vesten sibiriske Plain, ved sammenløbet af floden Om og Irtysh. Afstanden til den lige Moskva er 2.242 km, mens grænsen til Kasakhstan - omkring 150 km. Byen er lokaliseret i 4 th tidszone og dækker et område på 572 kvadratmeter. km.

navn

Eksperter stadig skændes om, hvorvidt en forkortelse af ordet "Omsk" eller ej. Historien om navnet på byen ret vage. Der er en version, det er sammensat af de første bogstaver i ordene i sætningen "Distant sted eksil fanger." Men de fleste forskere se forbindelsen med navnet på den Om floden. Til fordel den anden version er, at dette sted navn optrådte længe før de dukkede op i Omsk fængsler for straffefanger.

Baggrunden for fremkomsten af Omsk

Som allerede nævnt, de første mennesker bosatte sig i dette område i stenalderen. Dette fremgår af en lang række artefakter fundet under arkæologiske udgravninger på det område af Omsk parkering. For at udskifte dem i den neolitiske kom repræsentanter for andre mere udviklede kultur, der ejer kunsten keramik, og senere det afgjort stammer, mistede voks bronze, den såkaldte Androns. Deres begravelser blev fundet på det sted, hvor der engang lå Omsk fæstning, og i hvad der nu er museum af gaden. Så på 12 km fra munden Omi irmentsami den var baseret løsning, varede cirka 10 til 8 århundrede f.Kr.. e. Efter indbyggerne i disse steder er blevet kulaytsy, og senere blev de erstattet af hunnerne, der udvandrede fra Baikal-regionen.

Bunden af Omsk fæstningen

I slutningen af det 16. århundrede Oirat lokale befolkning, med hvem Rusland diplomatiske forbindelser blev etableret, være baseret på Omi bedt byen for at beskytte det mod razziaer Hotogoytskogo Khanate. Men i 1620-1630-erne har situationen ændret sig. Især oyravy, der indgår i Jungar khanatet selv begyndte at forstyrre indbyggerne i Tarski County. Dette var grunden til, at den lokale guvernør i 1627 sendte Bud til hovedstaden med en anmodning til basen palisader ved mundingen af Om. Selvom alle forstår behovet for et sådant skridt, omstændighederne i lang tid forhindrede dens gennemførelse. Da Peter den Store ledet af oberst Ivana Buhgoltsa var udstyret ekspedition, der byggede en borg på søen Yamishevskay. Hendes udseende blev opfattet fjendtlige Dzhungars der belejrede den russiske Fort, og efter ekspeditionen forlod ham, jævnet. Ivan Buhgolts imidlertid ikke give op, og gå til udmundingen af Om, han grundlagde en ny fæstning. Forskerne mener, at denne begivenhed fandt sted 04-05 maj 1716 in den gamle stil, hvilket betyder, at datoen for Omsk base - den 16. maj. På trods af, at der for flere årtier City Day fejres den første søndag i august.

18. århundrede

Den vigtigste begivenhed af denne periode var opførelsen af en sten fæstning i 50 år. Oprindeligt denne bygning er også designet til at være de mest betydningsfulde fæstningsværker i den østlige del af det russiske imperium. På grund af de hyppige brande, der opstod omkring byen var rekonstruerede flere gange, ofte på bedste beskub. I 1785, blev dekretet af kejserinde Katarina II godkendt af våbenskjold i byen Omsk, som, med visse modifikationer anvendes i dag.

19. århundrede

Historien om byen Omsk fra bunden er tæt knyttet til landflygtige og fanger. Især blev der landflygtige Decembrists N. Basargin, N. Chizhov, V. Steingel og mange andre.

I det 19. århundrede blev Omsk det administrative centrum for den første Vesten sibiriske generalguvernør, og efter - Steppe. I 1850-1854 gg. arresthuset var i fængsel den store russiske forfatter F. M. Dostojevskij. Han efterlod en uvurderlig tegn på liv i byen i løbet af sin historie, som kan findes på siderne i bogen "House of the Dead".

I 1894-1895 gg. gennem byen passerede Transsiberian. Denne begivenhed havde en dybtgående indflydelse på udviklingen af Omsk. Han vendte det til en større transport hub i den sydlige del af Sibirien, og der begyndte at udvikle handel og industri.

Begyndelsen af det 20. århundrede

Fremkomsten af de industrielle virksomheder og større tog depot førte til dannelsen af de revolutionære kredse. I 1905, Omsk deltaget i massemøder for at støtte hovedstad proletariatet.

I slutningen af 1914 i de ungarske kræfter krigsfanger begyndte opførelsen af kontoret for jernbanen, og vand Omsk blev åbnet et par måneder senere.

De revolutionære begivenheder i Petrograd fundet hurtigt et ekko blandt arbejderne i byen. Så snart den nye regering og de røde garder blev dannet. På samme tid i flere forsøg til at gøre oprør, hvor gaderne i Omsk blev kæmper positioner. En af de vanskeligste perioder i byens historie var i anden halvdel af 1918. Allerede i midten af sommeren Omsk blev efterladt af bolsjevikkerne, og det afgjort den såkaldte overgangsregering, der trådte AV Kolchak. , Under borgerkrigen, byen var således hovedstad Hviderusland.

I den sovjetiske periode

I 1921 var der en hændelse, ikke den bedste måde påvirke udviklingen af byen: de funktioner sibiriske administrative center blev overført Novonikolayevsk, som senere blev omdøbt i Novosibirsk. Situationen ændrede først efter krigen. I 1947, Omsk identificeret i den administrative og økonomiske uafhængighed i centrum med sin egen specifikke budget og tilskrives den kategori af byer i republikansk underordning. Drej byen i en større industriel metropol hjulpet af det faktum, at under WWII var der evakueret, mange industrielle giganter i den europæiske del af landet. Som et resultat, vi bygger syntetisk gummi plante og olieraffinaderi. Over tid, gradvist udvidet til bygrænsen, ny gade Omsk. Herzen Bogdan Khmelnitsky og andre, samt områder som byen Oilers.

Historien om byen Omsk: det 21. århundrede

Begyndelsen af det nye årtusinde var præget af økonomiske vanskeligheder, hvis rødder var i de såkaldte dashing halvfemserne. Imidlertid har byen lykkedes at overvinde de fleste af dem viser i dag positive dynamik i udviklingen på mange områder.

I 2002 blev det godkendt af moderne våbenskjold byen Omsk. Som allerede nævnt, det ligner Catherine, men tilføjede til den gamle våbenskjold indramning i form af guld egetræ grene, der er forbundet Aleksandrov tape.

Nu kender du historien om byen Omsk. Sørg for at besøge den og se de mange attraktioner, blandt hvilke er de objekter, der er under beskyttelse af UNESCO.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.