FormationHistorie

Ivan Fyodorov: biografi af sit liv, fotos

De første bogtrykkere i Rusland bar navnet Moskovitin. Men efterkommere blev kendt som Ivan Fedorov. Den biografi af denne bemærkelsesværdige mand fuld af begivenheder og rejser, især er det vigtigt at fremhæve de vigtigste detaljer. Disse korte resumeer af livet for den store mand blev grundlaget for oprettelsen af bøger om emnet "Ivan Fedorov biografi for børn." Biografi af denne mand bliver interessant for alle, der er interesseret i udviklingen af russisk litteratur, primært til unge læsere. Biografi Ivan Fedorov for børn bør henvise til de vigtigste punkter i hans aktiviteter som en associeret virksomhed og pioner. Faktisk udviklingen af det russiske sprog er det umuligt at forestille sig uden print. Og navnet på ophavsmanden til den russiske bog - Ivan Fedorov.

CV

pioner leveår - 1510-1583. Den nøjagtige dato for fødslen af Ivan Moskovitina ukendt. Hans navn er højst sandsynligt ikke forekomme på efternavn og fødested. På det tidspunkt var Russ kaldt en lille fyrstedømme, geografisk tildelt Rzeczpospolita. Langt nordlige område af moderne Rusland i det 16. århundrede var kendt til udlændinge Muscovy.

Det er kendt, at i en ung alder, Ivan rejste bredt og studerede på europæiske universiteter. Europæerne Literacy slog Ivan Moskvitina - fordi på det tidspunkt den trykte bog har været kendt i over et århundrede i Europa. Uddannelsesniveau til tider var forskellig fra, hvad han havde set hjemme Ivan Fedorov. Biografi ville ikke være komplet uden historier om, hvad Indtryk det har gjort Europa.

Den første trykkeri

En interessant biografi Ivana Fedorova til børn bør opføres på stedet af den første trykkeri, som var placeret på det område af vores land. Den første typografisk værksted blev åbnet i Moskva. Dens aktiviteter er stærkt forbundet med navnet på sin ejer, der kaldte sig Ivan Fedorov. Kort biografi af denne mand angiver, at dette er en god ting, han ikke startede en, og sammen med typograf og hans partner, som hed Petr Timofeevich Mstislavtsev. Ifølge dekretet af zar Ivan den Grusomme, i udskrivningen blev produceret religiøse bøger. Ansvarlig for den suveræne trykpresse blev udnævnt Ivan Fedorov. Kort biografi af børn kan indikere, at den første printer var en tusindkunstner - han skar en sofistikeret prints, hjælp træ bestyrelsen pære, kom han op med en samling af skrifter, han dekoreret sine første bøger.

"Apostlen"

Først udgivet deres bog kaldet "Apostlen." Biografi Ivan Fedorov for børn kan ikke ignorere denne farverige bog. Fantastiske vignetter, klare udskrivning skrifttyper og gode illustrationer gør denne bog et kunstværk.

Mange af de "Apostle" udgaver indeholder bemærkningerne fra printeren. De kommentator viser sig en højtuddannet mand, flydende i litterære normer i russisk sprog på det tidspunkt. De fleste af kommentarerne blev underskrevet simpelthen, "Ivan Fedorov". Kort biografi af denne mand må nødvendigvis, at de bøger, han udgivet ikke kun på foranledning af kejseren. Hovedformålet med forfatteren var at udgive en bog "i nydelsen af det russiske folk." Den første "apostel" har opnået den fulde godkendelse af Kirken, og blev udgivet i et oplag på 2.000 eksemplarer. Den har overlevet ikke mere end 60 sjældenheder.

"Breviar"

Den anden bog, udgivet i Moskva typografisk værksted var "Breviar." Dens forfattere fortsatte med at være Peter Mstislavets og Ivan Fedorov. Biografi russisk bog-printer par stop på sin anden bog. Det er kendt, at hun var også en religiøs publikationer, og er blevet optaget til pressen med fuld godkendelse af den ortodokse kirke.

passage

Biografi Ivan Fedorov for børn bør ikke være baseret på de triste episoder af sit liv. For en række årsager, han trykkeri virksomhed i Moskva havde til at slå. Måske er årsagen til deres afrejse var overhængende fare, som de nye krigere Ivana Groznogo - garderne. Den første printer flygtede storhertugdømmet Moskva og bosatte sig i storhertugdømmet Litauen, i byen Zabłudów, som i øjeblikket befinder sig på det område i Polen. Glory første printere og nåede disse fjerntliggende steder - Fedorov og Mstislavets varmt modtaget i gården af Hetman Grigoriya Aleksandrovicha Hotkevicha. Store tilhængere af Ortodoksi og en tilhænger af uafhængighed hertugdømmet Litauen, han tilbød sin beskyttelse første printer. Snart en lille typografisk værksted blev grundlagt under hans protektion, hvor forbereder udgivelsen af bøger i kirkeslavisk.

"At undervise i evangeliet"

Zabludovskii den første udgave var "at undervise i evangeliet," udgivet i 1569. Efter hans exit stier afveg første printere - Mstislavets gik til byen Vilna, og alle de bekymringer om skæbnen for trykning overtog Ivan Fedorov. Biografi af perioden for livet viser, at sagen er blevet lagt på et solidt grundlag, og de nye bøger fundet deres læsere. Det er vigtigt at vide, at på tidspunktet for bogen er ikke så meget en kilde til viden, som et middel til kapital faciliteter. Trykte produkter var meget dyrt, og initiativrige de rige foretrækker at investere det i bogen, ikke at bekymre sig om, hvad der blev skrevet i dem. Uanset hvad det var, "at undervise i evangeliet" har vist succes i denne bestræbelse, og Ivan Fyodorov begyndte at tænke på en ny udgave af bogen.

"Salmernes"

1570 var det bedste af det hele den periode, der bor i Zdolbunov. I dette år kom ud i stort tal den berømte "Salmernes", dekoreret frontispisnoy gravering forestiller Kong David af Israel. Dette er en af de mest luksuriøse publikationer Fedorova, som han dedikerede til sin mæcen - på en af siderne Emblem of Khotkevych. Desværre, vores tid overlevede kun fire eksemplarer af bogen - to af dem er i Vesteuropa - en i Rusland og en - i Ukraine.

Den lublinunionen sætte Hetman Khotkevych i en vanskelig situation. Han kunne ikke støtte de vitale funktioner for trykning, og blev tvunget til at benægte Fedorov støtte og formynderi. Bestil printer venlig Zabłudów venstre og flyttede til byen. Således begyndte den periode af hans arbejde i Lviv.

I 1574 blev den første i Ukraine typografisk værksted grundlagt i Lviv. Og igen den eneste forfatter, korrekturlæser og redaktør det er Ivan Fedorov. Biografi for børn ville være sikker på at medtage en tilbagevenden til hans første bog-printer skabelse - Lviv sin første bog "Apostlen" begyndte igen. I Lviv Fedorov havde jeg ikke nogen penge eller position, så Lviv "apostel" - dette er den første af bøgerne Fedorova, som har sin egen udgivelse mærke. Her blev den første grammatik bog udgivet på russisk, som blev kaldt "ABC".

Jobs i Konstantina Ostrozhskogo

Over tid, held forlod pioner, og i Lviv, begyndte han at forfølge en økonomisk tilbageslag. Han blev tvunget til at begrænse sine aktiviteter og til at acceptere invitationen af en rig og indflydelsesrig tycoon - Prins Konstantina Ostrozhskogo. Prins tilfredshed med de uddannede mennesker og værdsat deres samfund, så det er omgivet af alliancen mellem mennesker af forskere under ledelse af Gerasim Smotritskaya. Der fungerede Ostroh Academy, som virkelig havde brug for sin egen "Drukarnya" - fordi i de dage blev kaldt typografisk værksted. Her engageret Ivan Fedorov i udarbejdelsen af offentliggørelsen af unikke Bibel, som var til at overskygge alle tilgængelige på tidspunktet for Guds Ord udskrifter.

I 1580 udgivet Ostroh trykkeri Det Nye Testamente med Salmernes. Så der var en "bog-en samling af ting nainuzhnyh", forfattet af Timothy M. Ivan Fedorov. Biografi for børn skal pege på indholdet af denne udgivelse. Den "bog .." var en kort liste over nogle sætninger fra Det Nye Testamente, med angivelse af deres placering på siderne i evangelierne. Interessant design "bog" - en forside publikation dekoreret kæmpe port, inviterer læseren til at opdage verden af bøger.

Ostrog Bibel

Selvfølgelig, den mest berømte udgave af Ivan Fedorov i denne periode var Ostroh Bibelen. Denne bemærkelsesværdige arbejde er den kulturelle arv i alle slaviske folkeslag, og prøve udskrivningen kunst. Hvis man skulle udgive bogen "Ivan Fedorov. Kort biografi for børn "- foto Ostrog Bibelen med rette har prydet sin frontispice. I alt fem udgaver af denne store bog. Ivan Fedorov justeret sine økonomiske anliggender, og vendte tilbage til byen på toppen af verden. Her forsøgte han at genåbne den typografiske værksted, men døde uden at se resultaterne af deres bestræbelser. Lviv for at åbne et trykkeri børnene havde en chance for at Pioneer og hans disciple. Fedorov blev begravet i Onufrievskom kirkegård nær templet. Søn og disciple værdig pioner Ivan Fedorov fortsatte virksomhed, men har ikke nået berømmelse sin lærer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.