FormationHistorie

Begyndelsen af Romanov-dynastiet. History of the Romanov dynastiet

Romanov dynastiet, hvis historie går tilbage til det sekstende århundrede, lige var kommet fra en gammel adelig. Men efter ægteskabet er indgået mellem Ivanom Groznym og repræsentanten for Romanov - Anastasiey Zaharinoy, blev de tæt på det kongelige hof. Efter etablering af forholdet til Moskva Ruric på tronen begyndte at anvende selv Romanov.

Historien om de russiske kejsere af dynastiet begyndte efter regere landet blev valgt grandnephew af konen Ivana Groznogo - Mikhail Fedorovich. Hans afkom stod i spidsen for Rusland indtil 1917.

forhistorie

Den forfader nogle adelige familier, herunder Romanov, kaldet Andrei Ivanovich hoppe, hvis far, som det fremgår af den rekord Divonovich kirtel-Kamba, modtaget i dåben navnet på Ivan, dukkede op i Rusland i det sidste årti af det fjortende århundrede. Han kom fra Litauen.

På trods af dette, en bestemt kategori af historikere antyder, at begyndelsen af Romanov dynastiet (kortvarigt - det Romanov) kommer fra Novgorod. Andrei Ivanovich havde så mange som fem sønner. De blev kaldt Simon og hingst Alexander træ, Vasily Ivantay og Gabriel Gavsha og Fedor kat. De var forfædrene til mange som sytten ædle huse i Rusland. I det første knæ Andrei Ivanovich og hans første fire sønner tilnavnet Kobylin, Fedor Andreevich og hans søn Ivan - Koshkin, og søn af den sidste - Zachary - Koshkin-Zakhar'in.

Fremkomsten af efternavne

Efterkommere afviste snart den første del - Kat. Og i nogen tid begyndte de at skrive kun under navnet Zakharins. Fra den sjette knæ dertil blev tilsat den anden halvdel - Yuriev.

Derfor afkom Peter og Vasiliya Yakovlevichey tilnavnet Yakovlev, Romana - okolnichy og guvernører - Zakharins-Romanov. Det er med børn af sidstnævnte og stammer den berømte Romanov dynastiet. Under regeringstid af denne art begyndte i 1613th.

konger

Romanov dynastiet var i stand til at bygge videre på den kongelige trone fem repræsentanter. Den første af disse var den store-nevø af Anastasia - konen Ivana Groznogo. Mikhail Fedorovich - den første konge af Romanov dynastiet, blev han rejst til tronen Zemsky Sobor. Men da han var ung og uerfaren, faktisk regerede landet Bayou Martha med pårørende. Efter ham, Romanov dynastiet konger var få. Det er hans søn Alex og tre børnebørn - Fjodor, Ivan V og Peter I. Det var den sidste i 1721, det år, der sluttede med Romanov-dynastiet.

kejsere

Da Peter A. kom til tronen, for den slags startede en helt anden tidsalder. De Romanov, hvis historie som kejsere af dynastiet begyndte i 1721-meter, gav tretten russiske herskere. Af disse er kun tre var fra blod.

Efter Peter den Store - den første kejser af Romanov - som autokratisk kejserinde trone blev arvet af hans juridiske hustru Catherine I, hvis oprindelse er stadig genstand for heftig debat af historikere bly. Efter hendes død, magt overgik til hans barnebarn Peter I af hans første ægteskab - Peter II.

På grund af interne magtkampe og intriger række af sin bedstefars linje var frosset. Og efter den kejserlige magt og regalier blev overdraget datter storebror af kejser Petra Velikogo - Ivan V, hvorimod efter Anny Ioannovny steg op til den russiske trone fra hendes søn hertugen af Brunswick. Hans navn var Johannes VI Antonovich. Han var den eneste repræsentant for Mecklenburg-Romanov, der tog tronen. Det væltede sin egen tante - "Datter Petrov" kejserinde Elisabeth. Hun var ugift og barnløs. Det er derfor, den Romanov dynastiet, bordet for bestyrelsen, som er ganske imponerende, i direkte mandlig linje det er på den og over.

Kendskab til historien

Tronbestigelse af denne art skete under mærkelige omstændigheder, omgivet af mange mærkelige dødsfald. Romanov dynastiet, hvis repræsentanter har et foto i en hvilken som helst historie bog, er direkte forbundet med de russiske annaler. Det udmærker sig ved sin konstante patriotisme. Sammen med de mennesker går gennem hårde tider, langsomt løfte landet ud af fattigdom og fattigdom - resultaterne af de konstante krige, at Romanov. Historien om den russiske dynasti bogstaveligt mættede de blodige begivenheder og mysterier. Hver af dens repræsentant, selvom hædret af borgernes interesser, samtidig udmærker sig ved sin grusomhed.

første hersker

År for begyndelsen af Romanov dynastiet var helt urolig. Staten havde nogen legitim hersker. Primært takket være det fremragende ry Anastasii Zaharinoy og hendes bror Nikita Romanov familie var respekteret af alle.

Rusland plagede krig med Sverige og praktisk stopper de internecine fejder. I begyndelsen af februar, det 1613th år i Grand Kremlin Palace, forladt af fremmede magter, sammen med en bunke af snavs og affald, blev udråbt den første konge af Romanov-dynastiet - en ung og uerfaren prins Mikhail Fedorovich. Og det er denne seksten år gamle søn af Patriarch Filaret markerede begyndelsen på regeringstid af Romanov-dynastiet. Han blev fikseret på at regere i toogtredive år.

Det var med ham begynder den Romanov dynastiet, slægtsforskning tabel, som er undersøgt i skolen. I 1645-m blev Michael efterfulgt af sin søn Alex. Sidstnævnte er også reglerne for lang tid - mere end tre årtier. Efter ham, i arvefølgen det har været forbundet med visse vanskeligheder.

Siden 1676, de første seks år af russisk herredømme barnebarn Michael - Fedor, opkaldt efter sin oldefar. Efter hans død, regeringstid af Romanov dynastiet værdig fortsatte Peter I og Ivan V - hans brødre. De er i næsten femten år udført en dobbelt effekt, selvom stort set alle landets administration overtog deres søster Sophia, der havde ry for at være meget power-elskende kvinde. Historikere fortæller os, at en særlig dobbelt trone, har et hul er blevet beordret til at skjule denne omstændighed. Og det er gennem ham hviske Sophia gav sine instruktioner brødre.

Petr Veliky

Og selvom begyndelsen af regeringstid af Romanov dynastiet er forbundet med navnet Mikhail Fedorovich, det i det mindste en af dens repræsentanter ved næsten alt. Dette er en mand, der kan være stolte af, og hele russiske folk, selv Romanov. Historien om de russiske kejsere af dynastiet, er historien om det russiske folk og Ruslands historie uløseligt forbundet med navnet Petra Velikogo - grundlægger og leder af den regulære hær og flåde, og generelt - en mand med en meget progressiv syn på livet.

Med engagement, en stærk vilje og en stor arbejdsevne, Peter I, som, ja, og alle, med få undtagelser, Romanov dynastiet, der har et foto af repræsentanter for alle historiebøgerne, for livet lært en masse. Men han lagde særlig vægt på militær og sømandskab. Under den første tur i udlandet i 1697-1698 år, Peter tog et kursus af Artillery Sciences i Konigsberg, derefter et halvt år arbejder for Amsterdam skibsværfter en simpel tømrer, studerede teorien om skibsbygning i England.

Det var ikke kun de mest bemærkelsesværdige personlighed af hans æra, han kunne være stolt af Romanov: historien om den russiske dynasti vidste ikke en mere intelligent og nysgerrigt menneske. Alt om ham, efter hans samtidige, vidnede til dette.

Peter altid interesseret i alt, hvad der er en eller anden måde påvirket hans planer: og på den del af ledelsen eller handel, og uddannelse. Hans nysgerrighed blev distribueret til næsten alle. Han havde ikke forsømme selv de mindste detaljer, hvis de efterfølgende kunne være noget nyttigt.

Et spørgsmål om liv Petra Romanova var stigningen af staten og styrke sin militære magt. Det var ham, der blev grundlægger af den regulære hær og flåde, fortsatte sin fars reformer - Alexei Mikhailovich.

Statens transformation af Peters regeringstid forvandlet Rusland til en kraftfuld tilstand, som erhvervede porte, udvikling af udenrigshandel, og god administrativ praksis.

Og selvom begyndelsen af regeringstid af Romanov dynastiet blev lagt næsten seks årtier, før nogen af dens repræsentanter kunne ikke opnå, hvad der gjorde Petr Veliky. Han ikke kun etableret sig som en stor diplomat, men også skabt anti-svensk Nordlige Alliance. I historien om navnet på den første kejser tilsluttet den vigtigste etape af Ruslands udvikling og dens opståen som stormagt.

Samtidig var Peter en meget hård mand. Når en alder af sytten overtog han magten, var det ikke undlade at skjule deres søster Sophia i fjernt kloster. En af de mest berømte repræsentanter for Romanov dynastiet, Peter, bedre kendt som den store, var kendt nok hjerteløs kejser, der selv har defineret mål - at reorganisere sin malotsivilizovannoy land i den vestlige måde.

På trods af disse progressive ideer, blev han betragtet som en forsætlig tyran, helt på højde med hans grusomme forgænger - Ivanu Groznomu, gift med hans oldemor Anastasia Romanova.

Nogle forskere afviser den stigende betydning af Peter reorganiseringer og generelle politik kejseren i hans regeringstid. Peter de tror, travlt med at nå deres mål, så bevæget af den korteste rute, hjælp til tider endda tilsyneladende klodsede metoder. Og dette var grunden til, at efter hans alt for tidlige død, russiske imperium hurtigt tilbage til den tilstand, hvorfra reformator Pyotr Romanov forsøgt at trække det tilbage.

Det er umuligt i ét slag til radikalt at ændre sit folk, selv at bygge for sin nyfundne kapital, boyarerne barbere skæg og førte sbiralsya på politiske møder.

Ikke desto mindre, politik Romanov, og især den administrative reform, som introducerede Peter betød meget for landet.

ny gren

Efter at gifte sig Anne (anden datter af Peter den Store og Catherine), blev nevø af den svenske konge lagde begyndelsen af Romanov-dynastiet, som faktisk forvandlet til en slags Holsten-Gottorp. Samtidig, i henhold til kontrakten, søn født af dette ægteskab, og de blev Peter III, var stadig et medlem af kongehuset.

Ifølge genealogiske regler, blev den kejserlige klan kaldet Holsten-Gottorp-Romanov, hvilket afspejles ikke kun i deres familie våbenskjold, men også på armene af Rusland. Siden den tid, blev tronen bestået i en lige linje, uden nogen drejninger. Det skete takket være det dekret udstedt af Paul. Det sagde rækken af mænds lige linje.

Efter landet blev regeret af Paul Alexander I - hans ældste søn, der var barnløs. En anden hans efterkommer - Duke Konstantin Pavlovich - abdicerede, at i virkeligheden, var en af årsagerne til den Decembrist opstand. Den næste kejser var hans tredje søn - Nicholas I. Generelt siden tidspunktet for Katarina den Store, alle arvinger til tronen begyndte at bære titlen kronprins.

Efter Nicholas I, tronen gik til sin ældste søn - Alexander II. I en alder af tyve Aar døde Tsarevitj Nicholas Alexandrovich af tuberkulose. Derfor er den næste var den anden søn - Kejser Alexander III, der blev efterfulgt af sin ældste søn og den sidste russiske guvernør - Nikolaj II. Således fra det øjeblik, hvor den dynasti Romanov-Holsten-Gottorp fra denne gren sker otte kejser optælling og Catherine Great.

nittende århundrede

I det XIX århundrede den kongelige familie kraftigt udvidet og forøget. særlige love, der regulerer rettigheder og forpligtelser for hver af familiens medlemmer blev endog taget. Var angivet, og de materielle aspekter af deres eksistens. Der var endda introduceret en ny titel - fyrste kejserlige blod. Han antog også fjerne efterkommere af linealen.

Siden dengang begyndte Romanov dynastiet og begyndelsen af det nittende århundrede til det kejserlige hus allerede var inkluderet fire afdelinger i den kvindelige linje:

  • Holstein-Gottorpovskaya;
  • Leuchtenberg - kommer fra datter af Nikolaj I, storfyrstinde Maria Nikolaevna, og hertug af Leuchtenberg;
  • Oldenburg - fra sit ægteskab med datteren af kejser Paul Duke af Oldenburg;
  • Mecklenburg - stammer fra ægteskabet mellem prinsesse Catherine Mikhailovna og hertug af Mecklenburg-Strelitz.

Revolution og Imperial House

Siden da var begyndelsen af Romanov dynastiet, historien om denne familie fuld af død og blodsudgydelser. Intet under den sidste af familien - Nikolaj II - med tilnavnet Bloody. Jeg må sige, at kejseren selv på samme tid ikke afviger voldsomt temperament.

Den regeringstid af den sidste russiske monark var præget af hurtig økonomisk vækst i landet. På samme tid i Rusland var der en stigning af sociale og politiske modsætninger. Alt dette førte til begyndelsen af den revolutionære bevægelse, og som et resultat - til en opstand af 1905-1907, og derefter til Februarrevolutionen.

Russisk kejser og konge af Polen og storhertugen af Finland - den sidste russiske zar af Romanov-dynastiet - steg op til tronen i 1894. Nicholas II samtidige beskrives som blød og højtuddannede, oprigtig hengiven af landet, men samtidig en meget stædig mand.

Tilsyneladende, dette var årsagen til vedholdende modstand mod råd af erfarne embedsmænd i de forvaltningsspørgsmål, at i virkeligheden, førte til fatale fejl i Romanov politik. Overraskende hengiven kærlighed til suveræne til sin kone, som i nogle historiske dokumenter kaldet selv mentalt ubalancerede Især forårsagede miskredit af den kongelige familie. Adspurgt hendes autoritet er blevet postuleret som den eneste sande.

Dette skyldtes, at hustruen til den sidste russiske kejser havde ganske indflydelse på mange aspekter af regeringsførelse. Dog havde hun ikke gå glip af en eneste mulighed for at drage fordel af, mens mange højtstående personer er på ingen måde passede. De fleste af dem betragtes som den sidste regerende Romanov fatalist, mens andre var af den opfattelse, at det er bare helt ligeglade med lidelser deres folk.

Slut på regeringstid

Blood 1917 blev endelig for vaklende magt autokraten. Det hele begyndte med Første Verdenskrig og den manglende effektivitet af den politik, Nikolaj II i denne vanskelige periode for Rusland.

Antagonister af Romanov familien hævder, at i denne periode den sidste monark simpelthen ikke kunne eller ikke rettidigt oprettes i praksis de nødvendige politiske og sociale reformer. Februarrevolutionen tvunget den sidste kejser stadig abdicere. Som følge heraf blev Nikolaj II og hans familie sat i husarrest i sit palads i Tsarskoye Selo.

I midten af det nittende århundrede regerede Romanov mere end en sjettedel af planeten. Det var selvforsynende, uafhængig og koncentrerer den mest europæiske land rigdom. Det var en stor æra, der sluttede efter udførelsen af den kongelige familie, den sidste af Romanov: Nikolaj II og Alexandra og deres fem børn. Det skete i kælderen i den Ipatiev hus i Jekaterinburg om natten den 17 juli, 1918.

Romanov i dag

I begyndelsen af 1917 Russisk Imperial Repræsentanternes Hus bestod af fem og tres, toogtredive hvoraf tilhørte den mandlige halvdel. Atten mennesker blev skudt af bolsjevikkerne i perioden fra 1918 til 1919 år. Det skete i St. Petersborg, Alapaevsk og naturligvis i Jekaterinburg. De resterende fyrre-syv mennesker er flygtet. Som et resultat, de befandt sig i eksil, primært i USA og i Frankrig.

På trods af dette væsentlig del af dynastiet har mere end ti år håber på sammenbruddet af sovjetmagten og genoprettelse af det russiske monarki. Når i december 1920 Olga K. - Grand Princess - blev regent af Grækenland, begyndte hun at tage i dette land for mange flygtninge fra Rusland, der var på vej til at bare vente og gå hjem igen. Men dette ikke ske.

Men den Romanov i lang tid havde vægten. Desuden er der i 1942 to repræsentanter for House blev endda tilbudt tronen Montenegro. Det har endda skabt forening, som omfatter alle de levende medlemmer af dynastiet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.