SundhedSygdomme og betingelser

Tonsillektomi til kronisk halsbetændelse: anmeldelser. Behøver jeg at fjerne mandlerne i kronisk halsbetændelse?

Dybden af halsen, på dens sideflader, anbragt to enheder, der kaldes tonsiller (kirtler). Navnet fik de takket være ligheden af samme møtrik. Tonsillerne er kirtler i kroppens immunsystem og er en del af limfoepitelialnogo svælg ring.

mandler funktion

Selv hvis du lider af kronisk halsbetændelse, før der træffes beslutning om tonsillektomi, du har brug for at forstå, hvorfor de er nødvendige i kroppen. Den vigtigste funktion er at beskytte kirtler. Disse formationer er engageret udnyttelse af virale og bakterielle infektioner, der kommer ind i kroppen gennem små dråber. Efter fjernelse af mandler, denne barriere forsvinder, så vejen for mikrober allerede værdiløse. Endvidere i mandler fremstillet modgifte. Stof af disse enheder producere interferon, gammaglobulin og lymfocytter.

Årsager til fjernelse af mandler

Men i nogle tilfælde, ganetonsillerne ikke længere klare deres beskyttende funktioner. Som et resultat heraf kan forringelse af den generelle tilstand være kronisk immunsygdom, kendt som "adenoid". Tonsillektomi i dette tilfælde - er ikke den eneste måde at løse problemet. Selv om mange ser det ud til den enkleste.

Spørgsmålet om fjernelse opstår i tilfælde, hvor ganetonsillerne ikke kan modstå mikrober, der kommer ind gennem dråber i kroppen. I dette tilfælde patienten lider af tilbagevendende angina, vedvarende forværring af kronisk halsbetændelse. Mandlerne i disse tilfælde går infektiøs-inflammatorisk proces. Den lakuner akkumuleres og stagnerer pus. Disse masser af betændte og irriterede mandler væv. Hvis ubehandlet, tonsiller bliver en konstant kilde til infektion med organismen, fordi disse svækkede formationer begynder at formere patogene mikrober. I de tilfælde, hvor konservativ behandling ikke giver positive resultater, eller der er en langvarig forgiftning af hele organismen, kan lægen anbefale en tonsillektomi hold. Udtalelser er for det meste tale om det faktum, at folk ville ønske, de var hurtige til at acceptere kirurgi. Så du skal ikke haste, hvis ikke alle behandlinger er prøvet.

Årsager til kronisk halsbetændelse

Ikke at bringe kirtler til en kritisk tilstand, er det nødvendigt at vide, hvad der kan bidrage til udviklingen af sådanne sygdomme som kronisk halsbetændelse. Tonsillektomi, anmeldelser af dem er sjældent positive i avancerede former af sygdommen er ofte den eneste vej ud. Hvis du ikke ønsker at bringe de kirtler i en sådan tilstand, er det vigtigt at vide, hvad de skal kronisk halsbetændelse føre til slutningen af utilstrækkeligt behandlet angina. Negative miljømæssige faktorer omfatter dårligt miljø, luftforurening, dårlig kvalitet drikkevand. Desuden kan udviklingen af sygdommen medføre alvorlige spændinger generel svækkelse af kroppens forsvar, forskellige sygdomme i mundhulen eller næsen. Normal huller i tænderne eller purulent bihulebetændelse kan være årsagen til, at en patient er inficeret mandler.

Symptomer på kronisk halsbetændelse

Selvfølgelig, let smerte og ondt i halsen flere gange om året - er ikke en grund til at tale om behovet for kirurgisk indgreb. Kronisk tonsillitis har en række andre symptomer. Disse omfatter aching smerter i led, muskler, hjerte, nyre, talje, fornemmelse af fremmedlegeme i halsen, svaghed, træthed, et signifikant fald i effektiviteten. Også symptomerne omfatter lav kvalitet temperatur, forekomsten af vedvarende udslæt på huden, og selv i dårligt humør.

Lægen siger, at du har brug for en tonsillektomi for kronisk halsbetændelse, hvor sygdommen truer komplikationer. Det kan føre til hjertesygdomme - myocarditis, nyreskader - glomerunefritu, betændelse i leddene - gigt. Dette skyldes det faktum, at mikrober, der formerer i svækket væv af mandlerne, producerer toksiner. Nogle af dem falder i den generelle cirkulation i kroppen og skader brusk og ledbånd væv. Andre kan forårsage lav kvalitet temperatur ændre tests, forårsage hovedpine. Hvis mandlerne vil Streptococcus, der tilhører gruppen A, vil de beskyttende celler i kroppen angribe det. Proteinet ifølge denne bakterie ligner den, der findes i bindevæv i hjertemusklen. På grund af dette, begynder immunsystemet til at angribe hende. Dette fører til en arytmi af hjerteklapper prolaps. Som et resultat, kan det udvikle bakteriel endocarditis eller myocarditis. Desuden kan kronisk halsbetændelse forårsage allergiske reaktioner. Der er kløe, udslæt, og kan endda begynde at udvikle astma.

operative indgreb

På trods af at mange læger anbefaler at gennemføre udsendelsen af mandlerne i kronisk halsbetændelse, anmeldelser tyder på, at den første er bedre at prøve alle mulige konservative behandlingsmetoder, konsultere adskillige klinikker med forskellige ENT læger. Selvfølgelig, hvis de ikke hjælper, så er du nødt til at gå til kirurgi. I de fleste tilfælde læger anbefaler at foretage en bilateral tonsillektomi. Dette sletter hele struktur i de beskyttende strukturer. Men nogle gange er tilstrækkeligt til at foretage en delvis fjernelse af mandler med kronisk halsbetændelse. Dette kaldes en bilateral tonzillotomiey.

Vælg den mest hensigtsmæssige løsning i dit tilfælde, kan kirurgi kun være en specialist på grundlag af sygehistorie og generelle sundhed. Det er ikke nødvendigt at insistere på deres egen drift, hvis lægen tilråder at forsøge at behandle kronisk halsbetændelse. Tonsillektomi (anmeldelser under generel anæstesi anbefales at gøre denne operation) gennemføres kun, når der er absolutte indikationer for dette. Tidligere blev denne kirurgiske procedure udføres under lokalbedøvelse alene, men takket være fremkomsten af moderne bedøvelsesmidler er nu praktiseres og fuld bedøvelse.

Fremgangsmåder til fjernelse tonsiller

Den vigtigste metode til at komme af med palatale strukturer i halsen er en konventionel kirurgi. Det udføres under anvendelse af kirurgiske sakse og en trådløkke. Denne metode er ganske almindeligt og godt udviklet af kirurger gennem det oftest udført tonsillektomi i kronisk halsbetændelse. Udtalelser viser, at det kun er bekymret over ubehag under operationen.

Hvis lægen anbefaler en delvis excision af tonsil væv, derefter bruge en særlig anordning - mikrodebrider. Med det udskårne syge områder. Tonsillektomi til kronisk halsbetændelse ved denne metode gør det muligt for patienten at komme sig hurtigt. Men det giver ikke mening, når stoffet er alvorligt svækket.

Foruden konventionel kirurgi, kan i øjeblikket læge anbefale brug ultralyd skalpel, en elektrisk strøm, radiobølger eller laser. Alle disse metoder gør det muligt hurtigt at gennemføre udsendelsen af mandlerne i kronisk halsbetændelse. De er udviklet af moderne medicin metoder, kan reducere mens driften og den postoperative periode.

laser interferens

Hvis du ønsker at næsten med det samme tilbage til et normalt liv efter operationen, hvor der skal afholdes tonsillektomi, vil anmeldelser af hver af disse metoder hjælpe dig med at træffe det rigtige valg. For eksempel laser behandling varer ikke mere end 30 minutter, og fuld helbredelse finder sted over 4 dage. En anden fordel ved denne metode til at slippe af med mandler er, at det er absolut ublodig. Beam koagulerer alle de beskadigede blodkar. Hvis du beslutter at fjerne mandlerne i kronisk halsbetændelse laser, ikke føler de alle de "charme" af den postoperative periode. Efter alt, vil smerter efter et sådant indgreb være mindre udtalt.

Men, som til den konventionelle tonsillektomi, har brug for at forberede sig til laser kirurgi. Elimineres primært alle potentielle smittekilder i nasale og mundhulen. Det er også ønskeligt at passere på en analyse af urin og blod, for at gøre billeder af hjertet og lungerne. Dette vil bidrage til at vurdere den generelle tilstand af kroppen og forstå, hvordan det har påvirket kronisk halsbetændelse.

Laser fjernelse af mandler udføres under lokalbedøvelse. Når overdreven ophidselse af patienten, han kan komme ind i stoffet "Atropin" eller "pantopon" i en halv time før starten af interventionen. Under proceduren en tonsil flere gange. Varigheden af hver eksponering ikke overstige 15 sekunder. Det første stof underkastes eksponering af de forreste og bageste kanter. Først efter at specialisten begynder at arbejde på det omgivende væv. Det bruger kun lokalbedøvelse, og patienten skal være vågen i en siddende stilling.

andre metoder

Udover laser ødelæggelse, kan tonsillektomi i kronisk halsbetændelse udføres under anvendelse af en elektrisk strøm. Ved anvendelsen af denne fremgangsmåde, patienter eksponeret væv elektrokauterisation. Denne operation forårsager ikke nogen smerte, da hun ikke har nogen blødning. Men denne fremgangsmåde anses relativt farlig, fordi den nuværende kan skade sundt væv.

Tonsillektomi for kronisk halsbetændelse hos voksne kan også udføres ved anvendelse af en bipolær radiofrekvens ablation. Med dets anvendelse af væv kirtler dissekeres på det molekylære niveau. Samtidig de ikke arbejde eller laser, eller en aktuel eller varme. Det er derfor, den komplikation ikke ses efter et sådant indgreb.

Udførelse af kirurgi

Trods for de forskellige moderne teknikker, tonsillektomi hyppigt i kronisk halsbetændelse udføres på en standard måde ved hjælp af klemmer og sakse. Operationen foregår gennem den åbne munden uden nogen ydre indsnit. Efter afslutning basen cauterize kirtler. Hele proceduren varer op til 1,5 timer. Den kan udføres under lokal eller under generel anæstesi.

Efter tonsillektomi patient er placeret på højre side og hans hals obkladyvaetsya is. Dette bevirker en reduktion i blodkarrene og forhindrer dannelsen af postoperativ blødning. Hertil kommer, at udpegede løbet af antibiotikabehandling.

På dagen for operationen patienten er tilladt et par slurke af vand. I de næste par dage af kost indeholder en væske pureret fødevarer, som kun anvendes i kulden. Sådanne fødevarer fremmer heling af sår, der er opstået efter tonsillektomi blev gennemført.

Anmeldelser af mange patienter siger, at restitutionsperioden er ganske vanskeligt at passere efter konventionel kirurgi. Mange klager over vokseværk. Umiddelbart efter operationen, er de ikke meget udtalt, men efter et par dage intensiveret. En uge senere, kan smerten starte at give øre. Især det sig under synkning. Men mange mennesker tror, at det værste tilstand i dag, hvor den adfærd tonsillektomi for kronisk halsbetændelse. Har ondt under selve operationen, er interesseret i de fleste patienter. Men de glemmer, at operationen er udført under universel eller lokal anæstesi. Ubehagelige fornemmelser opstår, når effekten af narkose retreats.

Konsekvenserne af at komme af tonsil

Indtil for et par årtier siden, blev kirtlerne betragtet som en arnested for infektion, så de blev fjernet mange. Men nu eksperter forstår, at dette er en barriere for infektion, som ikke tillader bakterier at trænge længere ind i kroppen. Når du har fjernet mandlerne, vil kroppen være mindre sikker. 6 i mandlerne i kroppen bliver kun 4. Mellem dem og hele kroppen skyldes belastningen vil blive fordelt.

Glem ikke, at amygdala - er ikke kun en barriere for infektion, men også en vigtig del af immunsystemet. Desuden producerer de stoffer, der er involveret i processen med hæmatopoiese.

Hvis børn er involveret, lægerne normalt forsøger at holde kirtler i det mindste indtil en alder af otte. Tonsillektomi til kronisk halsbetændelse hos børn anbefales kun i det tilfælde, hvor staten begynder at true den normale funktion af andre organer og organ systemer.

Udtalelser

Hver patient, før de går til kirurgi, ønsker at kende den udtalelse ikke kun specialister, men også andre mennesker, der allerede har haft en tonsillektomi. Svarene varierer, som regel på, hvad der præcist var tilstanden af patienten før operationen. De, der plagede vedvarende kronisk betændelse i næse og svælg, samt i andre organer, ofte efter fjernelse af mandler lettelsens suk. Efter at eliminere det primære fokus for infektion i kroppen begynder at kæmpe på egen hånd.

Men det er værd endnu engang bemærkes, at sådanne handlinger er berettigede, hvis de allerede er blevet prøvet alle metoder til konservativ behandling. Disse omfatter anti-bakteriel, anti-inflammatoriske, antiseptisk, immunostimulerende terapi. Ved brug af denne behandling kan opnå remission i mindst flere måneder, anses det for effektiv. I dette tilfælde er det ikke engang om driften i gang.

behandling hardware

Når konservativ behandling ikke giver positive resultater, før der træffes beslutning om tonsillektomi i kronisk halsbetændelse, er det ønskeligt at teste behandling hardware. I første omgang, lægen renser lakuner af mandlerne. Denne proces kan udføres ved speciel sprøjte eller via dyse "Tonzilor". Efter rengøring af overfladen af mandlerne de påvirker lavfrekvent ultralyd, mens fodring på stoffet kirtler lægemiddelopløsningen. Men denne behandling slutter ikke hardware. Problemområder behandles også spray "Lugol", og holdt møder i laserterapi til lindring af inflammation og reduktion af afstrømning væv. Det er også en af de etaper er en tilpasning af mikroflora den lejlighed med hjælp af ultraviolet stråling.

Hvis alle de afprøvede medicin og hardware metoder ikke giver det ønskede resultat, så er der ikke andet tilbage end at acceptere fjernelsen af mandlerne i kronisk halsbetændelse. Foto af sunde og syge mandlerne hjælper mange til at træffe beslutning om operationen.

Det er også vigtigt at vide, at de fleste af den angivne problem ved børn og unge står over for. Spørgsmålet om, hvorvidt tonsil fjernelse er nødvendig i kronisk halsbetændelse efter 50 år, er der sjældent nok. I denne alder har brug for at være absolutte indikationer for kirurgi. Det er muligt, hvis der er risiko for alvorlige komplikationer. I alle andre tilfælde er det kun konservativ terapi vist.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.