SundhedSygdomme og betingelser

Brud i skulderhøjdeleddet: symptomer, behandling, kirurgi, genoptræning

Alle har længe vidst, at sporten - det er fantastisk. Dog kan atleterne ikke udelukke risikoen for skulderskade, såsom et fald. I dette tilfælde kan det forekomme skulderhøjdeled hul.

Generel information om samlingen

Den forbinder kraveben og øvre del af skulderbladet. Det vil sige, denne fælles forbinder armen til skelettet. Den holdes ved hjælp af ledbånd: clavicula, akromiale og clavicula-kile.

Denne fælles er meget mobil, så særlig udsat for risiko for skader. Bristning af skulderhøjdeleddet normalt opstår på grund af skader, som forårsager adskillelse af disse to elementer. Naturligvis er det ledsaget af ganske svære smerter, især som bevæger hånden bliver meget ubehageligt.

Hvis tiden ikke begynder behandling af sygdommen, kan kravebenet ændre sin position og bevæge sig op. Bladet samtidig sammen med hele skulderågets afregner. Selvfølgelig funktionaliteten af hænderne på samme tid stærkt forstyrret. Skader kræver akut henvisning til en læge og passende behandling.

Årsager til sygdom

Således kan mellemrummet skulderhøjdeled opnås som følge af sådanne årsager:

 • Direkte forekomst på skulderen.
 • Bounce i skapularområdet.
 • Et kraftigt fald i den udstrakte hånd.

Særligt modtagelige for sådanne ledsygdom er de mennesker, der beskæftiger sig med det i kontakt sport. Der er skader hos unge mennesker i alderen 15-25 år, samt hos ældre patienter over 55 år.

I nogle tilfælde, risikoen øges?

Sprængning af acromioclavicular fælles sker som regel på grund af påvirkning af sådanne faktorer:

 1. Klasser er nogle sportsgrene: hockey, fodbold, vægtløftning.
 2. Skader, der kan opnås ved gymnastik, et fald fra en cykel, ski.
 3. Fremskreden alder, når knoglerne bliver mere skrøbelige, og de ledbånd og muskler er ikke så fleksible.

symptomatologi patologi

Således er den acromioclavicular fælles hul, kan foto skader overvejes i artiklen ledsaget af sådanne tegn:

 • Svære smerter eller ømhed i det berørte område.
 • Stille klik i leddet under bevægelse.
 • Hævelse af det beskadigede sted.

I dette tilfælde, at patienten er en overdreven unormal fælles mobilitet.

klassificering sygdom

Således, at intensiteten af den traumatiske tvinger sygdommen kan inddeles i følgende typer:

 • Jeg skriver. I dette tilfælde den fælles modtager minimal skade, som kun fører til strækbarhed i skulderhøjdeleddet kapsel og ledbånd. Dvs. den fælles forbliver i en stabil position.
 • Type II. Der er allerede en kraft på virkningen er mere udtalt. Mens en flok, og i dette tilfælde kan ikke helt briste. Men samlingen selv mister sin stabilitet. Der er tegn på den delvise brud i skulderhøjdeleddet. På en X-ray tekniker kan allerede se stigningen i den laterale clavicular ende af acromion proces. Men denne afstand er ikke stor.
 • Type III. Der er allerede en traumatisk kraft har en maksimal intensitet. Det er helt revet ledbånd, hvilket fører til unormal fælles mobilitet.

For nogen tid siden, har denne klassifikation blevet tilføjet et par flere ting:

 • Type IV. Ved brud af bindemidlet er en sideforskydning af enden af kravebenet tilbage til trapezius musklen.
 • V type. Hertil kommer, i dette tilfælde, er hun revet ledbånd, så stadig forekommer og løsgørelse af muskel bindingssteder. Det vil sige, nøglebenet næsten helt adskilt fra acromion proces.
 • VI type er den vanskeligste type skader som konservativ behandling er ubrugelig.

Klassificere skade som muligt og tidspunktet for skaden:

 1. Frisk (ikke bestået, hvis mere end tre dages fald eller stød).
 2. Uaktuelle (interval mellem at modtage en skade og behandling af en læge er fra tre dage til 21 dage).
 3. Forskanset. Sådanne skader anses i tilfælde af, at efter en traumatisk effekt på skulderen har været mere end tre uger.

diagnosticering af sygdommen

Hvis en person har mistanke ved brud skulderhøjdeled, bør behandlingen kun påbegyndes efter en omhyggelig undersøgelse af traumer, som omfatter:

 1. Fiksering af patientklager med beskrivelsen af, præcis hvordan han kom til skade.
 2. Kontroller motoren vifte af skulderleddet.
 3. Røntgen analyse.
 4. Ultralyd og MR. Disse undersøgelser gør det muligt at bestemme tilstanden af de beskadigede muskler og vise det samlede billede af skaden.

Men hvis en person har en mistanke om brud på acromioclavicular fælles, radiologiske tegn er det vigtigste. Generelt typen af patologi og dens sværhedsgrad bestemmes af afstanden mellem acromion proces og den laterale clavicular ende. Klassificere disse tegn kan være som følger:

 • Jeg skriver. I dette tilfælde betyder afstanden ikke overstige 2 mm.
 • Type II. Her fælles rum større. På trods af, at kontakten mellem de to elementer repræsenteret gemt, afstanden mellem dem store nok, men ikke mere end ½ diafyseal kravebenet.
 • Type III. På billedet vil du bemærke en stærk slagside klinge nedad.

Funktioner af behandling af sygdom

Hvis patienten er sat en præcis diagnose "hul skulderhøjdeled," behandling uden kirurgi kan udføres kun, hvis en konkret sag blev henvist som nogle af de første tre typer af skader.

Konservative terapi indebærer immobilisering af de berørte fælles om tørklædet. At blive behandlet på denne måde vil have 1-2 uger. Naturligvis vil patienten blive ordineret et kursus af smertestillende medicin eller anden symptomatisk behandling. Efter konservativ behandling af en patient er ordineret fysioterapi til fælles udvikling. Som et analgetikum kan anvendes novocain injektion.

Operative indgreb og efterfølgende genopretning

I nogle tilfælde, til at helbrede en pause acromioclavicular fælles, kirurgi betragtes som den eneste måde at genoprette håndfunktion. I denne version af det kirurgiske indgreb er bestemt af lægen. Det kan være:

 1. TRANSOSSEOUS fastgørelse samling ved hjælp af eger, som er passeret gennem kravebenet og acromion proces. Men sådan intervention har mange ulemper: beskadiget intraartikulær disk, kan den fælles undergå degenerative forandringer, låse er i stand til at migrere.
 2. Midlertidig fastgørelse af kravebenet med en speciel skrue.
 3. Rettelse og konsolidering af kravebenet i den rigtige position med sløjfer lavet af resorberbare materialer. I dette tilfælde kan du ikke gøre en anden operation for at fjerne befæstelser designs.

Hvis patienten er blevet gjort af operation for at fjerne mellemrummet skulderhøjdeleddet, rehabilitering er et obligatorisk trin, hvilket vil tillade at genoprette normal ledfunktion. Efter indgrebet skal være inden for et par dage til at starte et forløb fysioterapi. Hvis du tillader en anden operation for at fjerne metal, er det udført efter 6-10 uger efter deres installation.

Prognose, komplikationer og sygdomsforebyggelse

Ved brug af en konservativ behandling af de første tre typer af skader opsving sker hurtigt nok. Efter operationen tilbagebetalingsperioden varer lidt længere, men chancerne for en fuld helbredelse af patienten er meget høj. Selvom risikoen for komplikationer er 20%. Endvidere kan en stærk belastning på hærdede fælles føre til fornyet brud.

Som for komplikationer, kan de være: clavicular ossifikation og sphenoid ledbånd; degenerative forandringer i leddet; udviklingen af slidgigt, som er ledsaget af svære smerter; dannende keloid ar skyldes holderen eller migration fraktur.

For ikke at få en idé skader, skal du observere nogle forholdsregler:

 • Vi er nødt til at forsøge at undgå skader i skulderen bælte.
 • Det er ønskeligt at styrke musklerne og udvikle deres fleksibilitet ved hjælp af fysiske øvelser.
 • Under sportsaktiviteter bør gælde beskyttelsesudstyr.
 • Du er nødt til at være meget forsigtig, hvis rummet er et stort antal ledninger eller præsentere et glat gulv.
 • Du er nødt til at gå på et veloplyst trapper, samt bedre til at holde på rækværket.
 • Korrekt og afbalanceret kost kan bidrage til at styrke knoglerne og holder dine led sunde i lang tid.

Det er alle funktionerne i behandlingen leveres af patologi. Naturligvis, jo bedre til at observere forebyggende foranstaltninger, der er nævnt ovenfor. Faktisk over tid beskadigede led mærkes, når de begynder at reagere på ændringer i vejret eller barometertryk. Hold dig sund!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.