SundhedSygdomme og betingelser

Gulsot (Hepatitis A). Beskrivelse af sygdommen

Før vi begynder at beskrive patologi, bør præciseres: Botkin sygdom (gulsot) - er en hepatitis? Læger henvise den til type A. Denne betingelse er udbredt. Sygdommen er ulige fordelt på tværs af lande og kontinenter eller inden for en stat.

Årsager til infektion

Kilderne til infektion er bærere af alle former for akut infektiøs proces. De store epidemiologiske risikofaktorer patienter er asymptomatiske og anicteric former. I anden halvdel af inkubationsperioden det starter med et udvalg af agent afføring. Viræmi er kortvarig. Maksimal sandsynlighed for infektion bemærkes i de sidste ti dages inkubation, og for predzheltushnogo periode. Når symptomerne på patologi detekteringsfrekvens er kraftigt reduceret i fæces virusantigen. Gulsot (hepatitis A) er karakteriseret ved sæsonbetonet udvikling. Den højeste epidemiologiske risiko for efteråret og vinteren. Normalt forekomst stigning observeret i juli og august og nåede et højdepunkt gradvist fra oktober til november måned. I den første halvdel af det kommende år, er forekomsten faldende.

Hvordan kan du blive smittet

Det agens af sygdom, der overføres af fækal-oral vej, i nogle tilfælde - kontakt-husstand måde. Den virus ind i kroppen af mennesker i brugen af den inficerede mad og vand. Inficerende dosis er ca. 100-1000 partikler. I praksis beskrevet parenterale tilfælde af infektion. Oftest er det bemærkes i blodtransfusion eller dets komponenter. Tilstrækkeligt høje følsomhed over for virussen har børn. Gulsot (hepatitis A) er også meget almindelige i organiserede grupper. Efter sygdom forårsaget stabil, langvarig, og i nogle tilfælde livslang immunitet. Klinisk patologi danner en mere stabil form beskyttelse end asymptomatisk.

Mekanisme af sygdommen

Gulsot (hepatitis A) akutte læsioner flow udvikler sig hepatotoksiske faktorer eller penetration af infektion i leverceller. Patogenesen er forårsaget af dannelsen af en autoimmun respons - i produktionen af antistoffer mod organismens egne væv. I nævnte processer inflammation opstår, beskadigelse og ødelæggelse af hepatocytter, afbrydelse af leveren. Kronisk sygdom opstår, når den hærdede utilstrækkeligt akut eller løbende tilstand. Ofte er sygdommen går i skrumpelever.

symptomer

Gulsot (hepatitis A) mild sker ofte uden symptomer og er ikke diagnosticeret i mange tilfælde. Processen kan blive kronisk, hvis ikke registreret ved forebyggende undersøgelser. Patologi kan være ledsaget af kløe, røde pletter på huden (petekkier), neurotiske symptomer, bradykardi. Ved kronisk forløb af sygdommen har symptomer såsom forøget træthed, svaghed, søvnløshed, mental labilitet, smerter i hovedet. I nogle tilfælde, kvalme, have en gag refleks, en ubehagelig smag i munden, fordøjelsesbesvær aktiviteter forstoppelse.

Sådan behandler gulsot?

Behandling af akutte tilstande udføres i stationære forhold. Patienten, som supplement til medicinsk behandling, udpeget en speciel diæt. I alvorlige tilfælde, er patienten overføres til sengelejet. Som behandling anvendt afgiftning infusion med til at kompensere for den mistede leverfunktion. Behandlingen består i at tage gepatoprotektorov, der har til formål bærer en læge.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.