SundhedSygdomme og lidelser

Botkin's sygdom: Hvordan man ikke bliver offer for hepatitis

Botkin's sygdom, og på andre måder - epidemisk hepatitis var kendt for læger i lang tid. Som regel deltog terapeuter i det, fordi de så denne tilgang til behandlingen af sygdommen. I 1888 fremsatte Sergei Petrovich Botkin et forslag, og det viste sig snart, at catarral gulsot (på det tidspunkt, der hedder sygdommen) har en smitsom spredning og virker ødelæggende ikke kun på leveren, men også på hele kroppen som helhed. Allerede i sovjetiden har forskere identificeret en hepatitisvirus og bekræftet Botkins teori.

Botkin's sygdom i menneskekroppen kan udløses af virus af to typer - type A og type B. Kilden til sygdommen er en person, der enten har en sygdom, eller virusen i hans krop er stadig i inkubationsfasen. Miljøet, hvor patogenet er placeret - blod, lever, mavesaft. Du kan dog få inficeret og fækal-oral vej, når hepatitisvirus frigives i miljøet af en syg person og allerede udgør en trussel for andre. I denne henseende skal der lægges særlig vægt på personlig hygiejne og fødevarehygiejne - det er vigtigt at vaske hænderne efter at være på offentlige steder, og grøntsager og frugter - før forbrug og overholde reglerne for madlavning (observer temperaturreguleringen mv.). Hepatitis kan inficeres med blodtransfusioner, injektioner, medicinske og kosmetiske manipulationer.

Botkin's sygdom påvirker primært leveren, og allerede har leveren påvirket hele kroppen. Metabolismen er brudt, sammensætningen af blod ændres. Inden manifestationen af symptomer kan patogenet fortsætte i menneskekroppen fra to uger til en måned. I dette tilfælde kan transportøren inficere andre uden at vide det selv.

Botkin's sygdom, hvis symptomer manifesterer sig helt klart, må ikke forårsage vanskeligheder ved diagnosen. Normalt i de første faser af patienterne feber, har de en brudt afføring på grund af arten af dyspepsi. Væsentlig forværring af kroppens tilstand - Patienter bemærker træthed, smerter i højre øvre kvadrant i leveren, mangel på appetit, kvalme. Temperaturen kan stige over subfebrile.

Meget midt i sygdommen er meget afslørende. Skin covers af patienter Botkin erhverver en gul farvetone, især mærkbar på øjenproteinerne, lidt senere bliver gul ansigt, krop, lemmer. Spidsen af sygdommen er fra fjerde til syvende dag. I løbet af denne periode er patienterne særligt trætte, ikke ønsker at bevæge sig. De oplever hovedpine, kløe på huden, enhver hjælp fra andre omkring dem irriterer. Sænkning af blodtrykket bliver sjældent en puls. Leveren stiger i størrelse, det er let at identificere, når palpating. Milten kan ændre sig i størrelse (opad). Kliniske tests af blod og urin viser et øget indhold af bilirubin, mens fæces tværtimod sænkes.

Botkin's sygdom er lang nok - i nogle tilfælde varer symptomatologien i to til tre måneder. I alvorlig form for hepatitis sygdom kan nekrotiske fænomener forekomme i leveren, som, hvis den ikke gives ordentlig pleje, kan føre til døden. Sjældne tilfælde, hvor sygdommen varer som en flash to eller tre dage, næsten uden at påvirke patientens tilstand. Så taler de om den milde form af sygdomsforløbet.

Du kan bekræfte forbedringen, når hudens farve er normaliseret, leveren reduceres og de dysfunktionelle tarmforstyrrelser forsvinder. Nogen tid for at undgå tilbagefald er patienten patroniseret af en medicinsk institution, der foretager test for hepatitis.

For at behandle sygdommen bør være strikt på sygehuset i den medicinske institution. Normalt bruger patienter der fire uger. Den vigtigste ting at huske er, at Botkins sygdom er helbredt, men sådan en lang vej til genopretning er berettiget, fordi hepatitis kan forårsage forurening af andre og føre til en epidemi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.