SundhedSygdomme og lidelser

Ventrikulær arytmi i hjertet: symptomer og behandling

Til dato er der et stort antal hjertesygdomme. Den mest almindelige blandt dem betragtes som ventrikulær arytmi, som opstår som et resultat af for tidlig eksitering af impulser, der kommer fra ventrikulærsystemet. Samtidig forstyrres hjertets rytme, der er ekstraordinære nedskæringer i sine nedre divisioner. Ventrikulær arytmi ses nu hos 60% af befolkningen, oftest ældre. Nogle gange kan hjerterytmeforstyrrelser findes hos unge raske mennesker. Hvad bestemmer forekomsten af denne patologi, hvilke symptomer den har og hvordan man behandler det, vi vil tale om dette.

Beskrivelse af sygdommen

Sygdommen er en hjertesymptom, når ledningsimpulserne dannes i hjertekammeret, under det punkt, hvor bundtgrenen er forgrenet. Ventrikulær arytmi, behandling og symptomer, vi vil overveje nedenfor, er der forskellige typer. De fungerer som stater, der truer udseendet af alvorlige lidelser i hjertets arbejde, samt den pludselige ophør af aktiviteten af denne krop. Også asymptomatiske, lette former for arytmier kan manifesteres.

Former for ventrikulære arytmier

I medicin er det sædvanligt at skelne mellem tre grupper af denne type sygdom: ekstrasystol, takykardi og fibrillation (flimmer). Afhængigt af sygdommens manifestationsform er passende behandling ordineret. Desuden kan symptomerne af arytmi også variere. Lad os overveje dette spørgsmål mere detaljeret.

beats

Denne form for sygdommen er en af de hyppigst registrerede, det skyldes en for tidlig sammentrækning af hjertet. Ventrikulær arytmi (ekstrasystol) findes i 70% af mennesker i forskellige aldre, dets udseende forårsager ofte stress, alkohol og nikotin og kaffe. Også arytmi af denne form kan forekomme med skade på myokardiet på grund af udviklingen af forskellige sygdomme.

Der er fem klasser af ekstrasystoler, en af dem kan detekteres ved hjælp af et elektrokardiogram inden for fireogtyve timer:

- nul klasse indebærer fravær af ekstrasystoler

- den første klasse er karakteriseret ved udseendet af ikke mere end tredive enkeltforkortelser i en time

- Anden klasse er karakteriseret ved udseendet af mere end tredive enkeltforkortelser i en time;

- den tredje klasse forudsætter tilstedeværelsen af polymorfe extrasystoler

- den fjerde klasse antager tilstedeværelsen af parrede polymorfe eller monomorfe forkortelser;

- Den femte klasse er præget af gruppekoncentrationer, i nogle tilfælde er takykardiangreb mulig.

takykardi

Ventrikulær arytmi i denne form er manifesteret af en forøgelse i hyppigheden af kardiale sammentrækninger (mere end 90 slag pr. Minut). Takykardi kan manifestere sig både som en patologi og som et fysiologisk fænomen i angreb af frygt, fysisk aktivitet og så videre. Oftest er det et symptom på udviklingen af forskellige lidelser i det endokrine, autonome nervesystem. Takykardi som patologi kan føre til dårlige konsekvenser. Så blodtryk falder, blodgennemstrømningen til organerne sænker, blodforsyningen i kroppen og hjertet forværres, herunder, hvilket fører til risikoen for forekomst af koronar sygdom eller et hjerteanfald. Der er flere klasser af takykardi:

1. Sinus - der er en krænkelse af overførslen af impulser til ventriklerne fra sinusnoden. Det kan skyldes forkert drift af selve webstedet og under stress, skræmmer og så videre.

2. Paroxysmal - der er et angreb af hjerteslag op til 300 slag per minut, som opstår og forsvinder pludselig. Dette kan skyldes en forøgelse af det sympatiske nerves aktivitet samt ændringer i myokardiet. Oftest forekommer det i det andet tilfælde og ses i de fleste tilfælde hos mænd. En sådan takykardi kan udvikle sig til iskæmi, hypotension såvel som i ventrikulær fibrillation. Konstante angreb af takykardi har en skadelig virkning på kroppens omsætning, hvilket øger risikoen for død.

fibrillation

Atrieflimren eller fibrillationen er kendetegnet ved et hjerteslag på op til 480 slag per minut, mens ventriklerne ikke koordineres, stopper hjertet til sidst, personen dør. Fibrillering kommer ofte som følge af et hjerteanfald. I medicin er det almindeligt at skelne mellem flere klasser af atrieflimren:

  1. Primær - vises i de første to dage efter begyndelsen af et hjerteanfald og er en hyppig årsag til pludselig død af mennesker.
  2. Sekundær atriel ventrikulær arytmi i hjertet Udvikler på grund af kardiogent shock hos dem, der lider af et hjerteanfald.
  3. Sen fibrillation fremgår af sygdommens fjerde uge.

I alle tilfælde begynder fibrillation pludselig. Tre timer efter hendes udseende begynder hovedet at blive svimmel, der er svaghed. Efter tyve timer mister en person bevidsthed, efter 40 timer begynder kramper, eleverne udvides, vejrtrækningen bliver mindre hyppig og derefter helt stopper, sker klinisk død.

klassifikation

Afhængigt af hvilke virkninger der kan udvikles efter hjertets ventrikulære arytmi (symptomerne vil blive overvejet i denne artikel), er det almindeligt at skelne mellem:

1. Funktionelle arytmier er karakteriseret ved fraværet af hjerte læsioner, som er alvorlige. Der er næsten ingen komplikationer efter det.

2. Arrytmier, der er farlige for mennesker og udvikler sig mod hjerteblødhed, øger dødeligheden i dette tilfælde.

3. Ondartet udvikling af hjerterytmeforstyrrelser forekommer i alvorlige hjertesygdomme og fører ofte til døden.

Årsager til udseende

Udviklingen af arytmier kan forekomme af forskellige grunde, nogle gange er de ukendte. I sidstnævnte tilfælde er det almindeligt at tale om en sygdom, der er af idiopatisk karakter. Oftest er ventrikulær arytmi (symptomer, behandling Og prognosen vil blive betragtet nedenfor) opstår som et resultat af udviklingen af hjertesygdom: iskæmi, infarkt, cardiosklerose, mitralventilskade samt myokarditisbetændelse, hypertension, der er af ondartet art, lungepatologi. I nogle tilfælde kan VSD, brok og osteochondrose også forårsage arytmier. Idiopatisk arytmi fremkaldes af eksterne faktorer: rygning, alkohol og kaffe, hyppig brug af hjerte-medicin.

Symptomer og tegn

Ventrikulær arytmi af symptomer, der er tydeligt udtrykt, gør det ikke. Forskellige mennesker kan have forskellige fornemmelser, som ikke afhænger af årsagen til sygdommen. Oftest oplever patienter svaghed, dyspnø, svimmelhed. Symptomerne på EKG er tydeligt synlige. Først og fremmest er der en stigning i størrelsen og deformationen af tanden, som kommer ind i det ventrikulære kompleks. Mere end tre sammentrækninger af hjertet i træk indikerer også forekomsten af arytmi. For ekstrasistolii indbygget plage, en følelse af angst, forøget svedtendens, en følelse af åndenød, afbrydelser i hjertets arbejde. Med takykardi, svimmelhed (op til bevidstløshed), smerte i hjertet, svær palpitation, dyspnø, hypotension, konvulsioner. Fibrillering manifesterer sig ofte i form af besvimelse, brystsmerter, lungeødem og pulsunderskud. Dens symptomer er relateret til det faktum, at ventriklerne kontrakt hurtigt og uregelmæssigt.

Diagnose af sygdommen

Ventrikulær arytmi kan bekræftes ved EKG-overvågning, EKG med øvelse, BEM eller løbebånd test udført også. Undersøgelsen omfatter optagelse af hjerteimpulser ved hjælp af elektroder, der placeres på huden på det menneskelige bryst, såvel som på hans arme og ben. Indikationer registreres på skærmen og overføres derefter til printeren og udskrives på papir. Når VEM-indikatorer fjernes under belastningen, anvendes der til dette formål en cykel. Når en tredemølle test bruges løbebånd. I tilfælde af diagnosen er det nødvendigt at tage hensyn til de faktorer, der påvirker udseendet og ophør af anfald. Dette omfatter patientens følelsesmæssige og mentale tilstand, fysisk aktivitet, medicin og så videre. Yderligere metoder til forskning for forekomsten af arytmier er: radiografi, tomografi, ultralyd i hjertet. Resultaterne af disse tests vil bestemme den videre behandling af sygdommen.

Ventrikulær arytmi: behandling

Hvis en sygdom er fundet, er der ikke behov for særlig behandling i alle tilfælde. I tilfælde af narkotikabehandling anbefales det, at der lægges vægt på bivirkningerne af lægemidlet såvel som varigheden af deres indgivelse, da det er muligt at skade sundheden urimeligt. Med nogle patologier i hjertet er brugen af lægemidler mod arytmi kontraindiceret, da dette kan provokere hjertestop. Lad os overveje metoder og måder at behandle arytmier på forskellige former.

Behandling af ekstrasystol

I hyppige tilfælde er denne sygdom forbundet med mangel på elektrolytter i menneskekroppen, hvilket er afsløret i analysen af blod. Derfor anbefaler man ofte med extrasystol magnesium-kalium diæt. Vær også opmærksom på søvn og hvile regime, mad ration, dårlige vaner, hyppigt kaffe forbrug, stress, og så videre. Et beroligende middel kan ordineres. Hvis den ventrikulære arytmi er alvorlig, er medicin ordineret, og i nogle tilfælde er kirurgi påkrævet. Patienten tildeles elektrolytter, ACE-hæmmere, nitrater og lignende. Der lægges stor vægt på narkotika mod arytmi.

Behandling af takykardi

Der er to grupper af lægemidler, hvis virkning er rettet mod behandlingen af takykardi: beroligende og antiarytmiske lægemidler. Beroligende krediteres, hvis der er en GVA. Det kan være "Diazepam", "Persen", "Glycin" og andre. antiarytmisk Forberedelser til ventrikulær arytmi Udpeget efter årsagen til patologien er etableret. Det kan være "Verapamin", "Anaprilin", "Adenosin" og så videre. Under alle omstændigheder skal en specialist være involveret i behandlingen.

Behandling af fibrillering

Hvis et fibrillationsangreb forekommer for første gang eller har en ikke-permanent karakter, skal den slukke ved hjælp af "Quinidin", "Cordorona" eller "Novokainamid". Hvis fibrillering er permanent, skal du altid tage stoffer for at forhindre slagtilfælde. I dette tilfælde, passende antikoagulant terapi, skal du tage acetylsalicylsyre, "Warfarin", hepariner.

Prognose for arytmi

Prognosen for en sådan sygdom vil afhænge af dens form, tilstedeværelsen af hjertets patologi, krænkelsen af blodcirkulationen hos mennesker. Ventrikulære og supraventrikulære arytmier, der ikke er forbundet med hjertesygdomme, truer ikke menneskers liv og sundhed. Hvis sygdommen udvikler sig mod baggrunden af hjertets patologi, vil prognosen være ugunstig. Forventet levetid her vil afhænge af den rettidige behandling påbegyndt. Derfor anbefales det at overvåge præstationen i hjertet og overholde alle medicinske anbefalinger, så sygdommen kan stoppes. Samtidig bør man ikke glemme forebyggende foranstaltninger, da det at tage sig af ens sundhed kan spille en stor rolle, og i nogle tilfælde også redde en persons liv.

forebyggelse

Først og fremmest er forebyggelsen af arytmier rettet mod behandling af hjertets patologi, som bidrager til krænkelse af rytme og ledningsevne. Det er nødvendigt at udelukke årsagerne til sygdommen, det kan være forgiftning, GVD, stress, elektrolyt ubalance osv. Det er nødvendigt at begrænse indtaget af alkohol, nikotin og koffein samt uafhængig brug af lægemidler mod arytmi. Behandling bør være en læge. Forebyggelsen af sygdommen er således som følger:

- behandling af større hjertesygdomme

- kost

- udelukkelse af dårlige vaner

- kontrol med fysisk aktivitet, vægt, tryk

- forebyggende vedligeholdelse ved hjælp af medicin.

Som lægemidler anbefales det at tage "Panangin" (kalium og magnesium), vitamin B6, "Ritmonorm", "Allapinin" og andre.

Når arytmi, kan du spille sport, men fysisk anstrengelse bør være lille. Overbelast ikke kroppen. Når du følger alle anbefalingerne og holder øje med dit helbred, kan du ikke bare redde ham, men også dit liv, og lægen vil igen hjælpe dig med at beslutte dig for valg af medicin.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.