SundhedSygdomme og betingelser

Hals skulder fraktur: årsager, symptomer, diagnose og behandling

Humerus tillader en person til at gøre en masse bevægelse, amplituden kan variere. Enhver skade på dette område have en negativ indvirkning på aktiviteten af skulderen, en hård sædvanlige livsrytme. De kan påvirke forskellige dele af sådan en skrøbelig struktur. Oftest, læger diagnosticeret et brud på nakken af skulderen. Om de funktioner og de vigtigste metoder til behandling af sådanne skader vil blive drøftet i dagens artikel.

anatomisk henvisning

Humerus - er en lang rørformet struktur. Det er placeret mellem albuen og skulderåget område, og består af to diafyse og epifysen. En slags overgangszoner mellem disse dele er metafyser. Den øvre ende af knoglen er repræsenteret ved ledhovedet, som ligner en kugle. Det ligger lige under skulderen anatomiske hals. Alvorlige brud på dette område er sjældne.

Lige under halsen på skulderen er store og små bump, som er knyttet til senen. Nedenunder kører "grænse", der adskiller diafysen af knogler og dens øvre ende. Sidste ellers kendt som "den kirurgiske hals skulder." Det er dette område, der ofte er udsat for skade.

Separation beskrevet frakturer i to kategorier meget tentativt. De er kendetegnet ved det samlede kliniske billede. Derfor besluttede lægerne at kombinere dem i en gruppe - kirurgisk hals fraktur af skulderen.

De væsentligste årsager til skader

Den vigtigste årsag til brud af denne art anses for at være en indirekte mekanisk virkning. For eksempel, når de falder på hånden eller albuen. Der er således en fleksion af humerus og den samtidige forøgelse af trykket på det aksialt. I sjældne tilfælde, at skaden skyldes en direkte fysisk påvirkning.

Brud på den kirurgiske hals skulder er særlig udbredt hos ældre kvinder. Ladies over 50 år er i høj risiko for traumer på grund af flere faktorer:

 • overgangsalderen og udvikle på baggrund af knogle osteoporose;
 • ændring i knoglestruktur.

skader Character lemmer bestemt af placeringen på tidspunktet for fald. Med dette i tankerne, er hals skulder fraktur påvirket, adduktsionnym og bortførelse. Overvej, der repræsenterer hver af udførelsesformerne.

så hårdt ramt, fraktur

Blandt alle traumatiske skader af denne type er det mindre udbredt i alle. Når armen er i den neutrale position, men dette er ledsaget af mekanisk virkning, diagnosticeret tværgående brud. Perifer knogle element indgår ledhovedet, danner allerede påvirket fraktur af halsen på skulderen. Han er altid lukket.

Adduktsionny fraktur

Denne skade er som regel resultat af faldende på en bøjet arm. På samme tid på albuen største tryk falder. På grund af mobiliteten af de nedre kanter af den distale humerus gør maksimal reduktion. Andre har ikke samme mobilitet, så er ejendommelige omdrejningspunkt i den øverste skulder området. Således dannes en arm som indlæser humerus. Ledhoved forbliver på plads på grund af ligament-kapsel anordning forhindrer dislokation af kunstige. Som en følge heraf er der en fraktur i nakke skulder adduktsionny.

I tilfælde af skade af denne art den centrale knoglefragment forskydes fremad og perifer - udad og opad. vinkel, der dannes derimellem som åbner indad.

bortførelse fraktur

Sådanne skader er mulig med faldet i den tildelte hånd. Den trykkraft vokser i to retninger samtidigt. Perifer knogle element bevæger inde. Dens ydre kant udløser vending central fragment i kørestilling. Og det sidste stykke afbøjes nedad og fremad. Resultatet er en vinkel åbner udad.

kliniske billede

Efter modtagelsen af bruddet skal straks kontakte skadestuen på det nærmeste hospital. På halsen af skulderskade, indikerer normalt den særlige kliniske billede. Det første offer føler smerte i bruddet området. Det kan ikke besejret af konventionelle smertestillende midler. Dette kræver hjælp af potente smertestillende medicin, der kan opnås kun på et hospital.

Skulderleddet område af den skadede hånd mister sin funktionalitet, men det fleksion bevægelse ved albuen til tider varer ved. Offeret ofte holder den skrantende lem underarmen. Hver gang jeg forsøger at gøre en bevægelse, begynder han at opleve ulidelig smerte.

Fælles udseende ændrer sig ikke. Når bortførelse fraktur kan være til stede "tilbagetrækning", som ved en skulder dislokation. Skaden svulmer meget hurtigt. Efter nogen tid, er der en hæmatom, som opnår størrelse undertiden betydelige dimensioner.

Specielt vanskeligt kører hals skulder fraktur med forskydning. I dette tilfælde kan kanten af knoglen komprimere omkring bundter væv og vaskulære, forårsager følgende symptomer:

 • udtrykt ende ødem;
 • lammelse;
 • udviklingen af en aneurisme;
 • neurose blødt væv.

I tilfælde af påvirket fraktur af det kliniske billede som regel smurt, og der er ingen smerte. Som en konsekvens, offeret kan, inden for et par dage ikke har mistanke om eksistensen af skade og ikke at søge lægehjælp.

metoder til diagnose

Hvis du har mistanke om et brud bør kontakte skadestuen på det nærmeste hospital. I første omgang skal lægen undersøge offeret, at præcisere de eksisterende klager og omstændighederne ved skaden. Efter der er tildelt en række yderligere test for en nøjagtig diagnose.

Mest informative er karakteriseret ved røntgen af skulderlåget. Billeder nødvendigvis udføres i to projektioner: den aksiale og lige. I tilfælde af tvivlsomme resultater derudover kan kræve CT. Hvis du har mistanke om et brud på det intra-udnævnte ultralyd.

Førstehjælp

Hovedformålet med førstehjælp til offeret - smertelindring. Det er også nødvendigt at forsøge at immobilisere den skadede legemsdel. I det første tilfælde, kan ikke gøre uden hjælp fra smertestillende midler. Stort set alle hjem medicinskabet er "Keterol", "Analgin" og "Nimesulid". Medicindosering bør justeres i overensstemmelse med de vedlagte instruktioner til medikamentet.

Hvis du ikke kan gøre tillæg, og et røntgenbillede for at sikre den væsentlige skade, før de går til hospitalet, anbefales det at immobilisere lemmet. Til dette formål fra skrot materialer kan fremstilles kosynochuyu bandage. For hende passer til enhver væv eller lommetørklæde, et stykke tøj. I form skulle den ligne en ligebenet trekant. Trekantet bandage bør pålægges på en sådan måde, at den understøtter armen ved albuen.

terapi Egenskaber

Hvad skal diagnosen "fraktur i nakke skulder" behandling, lægen beslutter. I dette tilfælde bør den tage hensyn til patientens alder, arten af hans skade, og tilstedeværelsen af knoglerester forskydning. Derfor kan behandling være konservativ eller kirurgisk orientering. Nogle patienter rådes skelet trækkraft. Behandling af fraktur hos ældre patienter lidt forskellige. Dette spørgsmål skal undersøges hver for sig.

fraktur behandling uden symptomer forspænding

I ukompliceret fraktur anbefalede ambulant behandling. Først, i stedet for hæmatom, lægen indsætter et bedøvelsesmiddel, og derefter gå videre til indførelsen af et plaster skinne til Turner. Kompetent immobilisering af brudte lemmer forhindrer udviklingen af kontrakturer. Iført en skinne, anbefales det i 4 uger.

Den næste fase af behandling involverer indgivelse af beroligende midler og UHF. I løbet af den første måned Patienten anbefales sæt af øvelser af statisk type. For en direkte indvirkning på fraktur anvende phonophoresis og elektroforese med medicin.

Efter fire ugers immobilisering fortsætte til aktiv rehabilitering. Til dette formål, kan du gå til en hvilken som helst genoptræning behandling center, hvor fagfolk kan vælge de enkelte programaktiviteter. Typisk er følgende procedurer anbefales til ukompliceret fraktur:

 • massage;
 • laserterapi;
 • applikationer med paraffin;
 • fysisk terapi;
 • UV-bestråling;
 • balneoterapi;
 • DDT.

Evnen til at arbejde efter en sådan skade er genoprettet i 2 måneder.

Behandling af fraktur med forskydning

Når en sådan skade kræver behandling i et hospitalsmiljø. I de fleste tilfælde, er det også udføres ved hjælp af konservative teknikker. Læge ved hjælp af lokale eller generelle anæstesi først udfører lukket manuelt repositionere. Den udføres i den modsatte retning fra den mekanisme skade. I dette tilfælde det perifere element er forbundet med knoglerester centrale.

Selve proceduren udføres i liggende stilling. Kirurgen udfører alle faser af manipulation og dirigerer handlinger assistenter. Efter afslutningen af den beskadigede legemsdel bandage eller et plaster skinne.

Varighed fraktur immobilisering offset er cirka 2 måneder. Lægen bør overvåge helbredelsesprocessen. For at gøre dette, skal patienten periodisk skulder skud. Betalt røntgen giver dig mulighed for at få øjeblikkelige resultater. Den gratis medicinsk institutioner billede kan afhentes næste dag. Beskæftigelsesegnethed normalt vender tilbage til normal efter 10 uger.

Funktioner af behandling af frakturer hos ældre

I de fleste tilfælde, fjernelse af nakke skulder fraktur hos ældre patienter anvendes konservative metoder. Når adduktsionnoy skade viser tidlig fiksering af lemmer i 4 uger. Når først køre bortførelse skader handlinger for trækkraft, og derefter gå videre til immobilisering. I nogle tilfælde kræver operation.

Med hensyn til smertelindring af det berørte område, er der også nogle begrænsninger gælder. For eksempel bør dosis af bedøvelsesmidlet vælge den laveste. Ellers den øgede sandsynlighed for uønskede sidereaktioner som hypotension eller svimmelhed. Behandlingen indebærer også udnævnelsen af alle patienter uden undtagelse, en række lægemidler. Først og fremmest er det calcium præparater og medicin til at forbedre blodcirkulationen. Den positive effekt af dem bliver tydeligt, når det begynder at smelte sammen brud på nakken af skulderen.

Ældre mennesker har perioder med bedring efter ukomplicerede skader tegner sig for omkring 2-3 måneder. Varigheden af rehabiliteringen er i høj grad bestemt af den generelle tilstand af patienten, tilstrækkelig fysisk aktivitet. Dette udtryk er væsentligt forøget, hvis offeret der er alvorlige sundhedsproblemer. Blandt de mange kroniske sygdomme største fare er diabetes.

Kirurgisk indgreb er sjældent tildelt ældre patienter, der har en fraktur i nakke skulder blev opdaget. Rehabilitering og i dette tilfælde er det nok lang. Som regel er det en periode på omkring tre måneder. Når denne type intervention øger risikoen for infektiøse komplikationer. Forekomsten af tromboemboli i denne alder ofte resulterer i døden.

Brud på halsen af skulderen og dens konsekvenser

Komplikationer fra skader af denne type - det er et meget almindeligt fænomen. De kan være en konsekvens af utilstrækkelig behandling (forkert akkumuleres fraktur, Pseudartrose). Undertiden de negative virkninger af traumer forårsaget af eksponering for skulderområdet. For eksempel i frakturer ofte beskadigede ledbånd og sener, muskler og nerver. Som en konsekvens heraf er der blødning, funktionelle eller neurologiske lidelser i de ramte led.

For at eliminere den høje sandsynlighed for disse komplikationer, er det nødvendigt i tilfælde af mistanke om skade omgående søge professionel lægehjælp. Efter at have bestået eksamen, kan lægen ordinere en passende behandling, hvis det er nødvendigt. Særlig opmærksomhed skal rettes mod rehabiliteringsprocessen. I komplicerede frakturer er bedre at henvende sig til et specialiseret center for rehabilitering behandling, hvor eksperter vil være i stand til at vælge den mest effektive program for normalisering af hænderne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.