SundhedKvinders sundhed

Klimaks for kvinder: symptomer. Hvordan til at lette tilstand i overgangsalderen?

Kvinden er i sagens natur unik. Hendes krop går igennem så forskellig karakter processer, som ingen anden at være sammen med hele denne aftale ville have mislykkedes. I denne artikel vil vi tale om de såkaldte kvinders efteråret. Vi vil fortælle dig i detaljer om, hvad for kvinder klimaks.

Det grundlæggende koncept

I begyndelsen, definerer vi begreberne fuldt ud at forstå hvad der er involveret. Så hvad er klimaks? Det er en særlig tilstand af kvinden, for at forårsage en væsentlig ændring i hendes hormonelle niveauer. Det er værd at sige, at alle disse processer er genetisk programmeret til at ændre løbet af deres udvikling kan ikke være i dag.

Hvad sker der med kroppen

Så kvindens klimaks. Det på dette tidspunkt sker i selve messen køn? Dette er en særlig tid, hvor kvinden gradvist begynder at falme reproduktive system, svække funktion af æggestokkene. Samtidig kønshormoner i kroppen bliver mindre og mindre, til månedlig start gå regelmæssigt. En kvinde vil aldrig være i stand til at blive gravid efter den sidste menstruation. Det skal også nævnes, at reduktionen i antallet af sex hormoner (østrogen, FSH) har en negativ indvirkning ikke kun på det reproduktive system, men også på metabolismen af knogler og nervesystem, samt blodcirkulationen.

fase

Hvis du siger almindelige sætninger, uden at gå i detaljer, klimakset for kvinder - er en overgangsfase af damerne fra den reproduktive del af livet i alderdommen. Samtidig har forskerne identificeret en række faser i denne tilstand:

 1. Forberede kroppen til overgangsalderen (præmenopausale). Det sker i omkring 40 års alderen, når det begynder at gradvist fade funktion af æggestokkene. Denne periode kan vare fra 2 til 10 år.
 2. Starten af overgangsalderen. Dette er det tidspunkt, hvor østrogenet er næsten helt stopper producere. Denne periode og accepteret af de mennesker kalder overgangsalderen. Det varer omkring 1 år. Månedligt i overgangsalderen er uregelmæssige i starten, nedskyde cyklus. Og kun gradvist frigive helt forsvinde.
 3. Menopausen. Der kommer et år felt fuldstændigt ophør af blødning fra skeden. Det varer fra 3 til 15 år. Det hele afhænger af, hvor hurtigt justeringen af organismen Ladies og dens tilpasning til de nye forhold.

ramme tid

Vi anser yderligere klimaks tilstand af kvinden. Alder damer, når alt dette sker - det er, hvad der er stadig vigtigt at sige. Således har denne betingelse ikke klart defineret tidsramme. Reduktion af reproduktive aktivitet af messen køn begynder med processen med at minimere frugtbarhed. Dette sker i omkring 35 år. Æggestokkene funktion gradvist svinder, og den gennemsnitlige alder af 50 år (plus eller minus 5 år) damen kommer overgangsalderen.

Hvad er så uforudsigelig klimaks tilstand af kvinden? Alderen på messen sex kan være meget lavere end dette tal. Så der er begrebet tidlig menopause, når reproduktive falmede ganske tidligt (selv på 35 år). Men for denne særlige årsag nødvendig. Sent overgangsalderen kan forekomme efter en alder af 60 damer. Dette bidrager til en aktiv livsstil, samt sent i graviditeten.

De første tegn

Hvordan er tilstanden af kvinde klimaks? Hvad er de første klokker kan sige, at damen er på et afgørende tidspunkt i hormonelle forandringer?

 1. Vaskulære sygdomme. Denne kortsigtede udvidelse af blodkar, når blodet af en kvinde siv til overkroppen og hovedet. Samtidig skarpt kan blush hals, ansigt og bryst. Undertiden også temperaturen stiger (i korte perioder).
 2. Neuropsykiatriske lidelser. Oftest findes hos kvinder med ustabil mentalitet, såvel som i kvinder, der er meget bange for perioden.

overgangsalderen

I løbet af de første tre år efter starten af overgangsalderen i damer kan forekomme følgende symptomer:

 1. Urogenitale lidelser. Denne urininkontinens, vaginal tørhed, smerter under samleje, hyppig vandladning, diverse udflåd, kløe.
 2. Der kan være en skøre negle, hårtab, tør hud og rynker.

Andre symptomer (som forekommer i overgangsalderen patologisk, dvs. omkring fem år efter menopausen)

 1. Neuropatologi. Nedsat syn og hørelse, nedsat hukommelse, indlæringsvanskeligheder.
 2. Metaboliske forstyrrelser. Forekomsten af sygdomme såsom hypertension eller diabetes.
 3. Problemer med bevægeapparatet. Dette kan være en degeneration af muskler, osteoporose osv

Det er vigtigt at sige, at betingelsen i overgangsalderen hos kvinder kan være anderledes. Således nogle damer sikkert overleve en given periode, især uden at støde de eksterne manifestationer (såsom rødmen, feber, svedeture). Andre repræsentanter for messen køn lider af en række relaterede emner. Hvordan kan jeg lindre symptomerne på overgangsalderen?

Følelse træt, søvnløshed

Hvordan til at lette tilstand i overgangsalderen, når den pågældende dame om træthed i løbet af dagen, og om natten - søvnløshed? I dette tilfælde, anvendelse af narkotika er ikke det værd. Hvis en kvinde allerede i første halvdel af dagen ikke føler den styrke og energi er nødvendige for at hjælpe kroppen til at juble. I dette tilfælde kan hjælpe adaptogener (særlige plantelægemidler, som er designet til at forbedre hudens tone og bekæmpe tab af styrke) eller husråd - tinktur af ginseng. Hvis damen bekymret søvnløshed, sengetid er bedst at drikke te fra beroligende urter. Dette kan være en mynte, citronmelisse, baldrian rod og humlekopper.

hovedpine

Hovedpine i overgangsalderen også ofte forstyrret. For at klare dem, i første omgang er det bedre ikke at ty til at acceptere stoffer (for ikke at forårsage tilvænning til dem). I dette tilfælde godt at forsøge at lindre smerten på følgende måde:

 1. Hals og bryst er nødt til at pakke en varm tørklæde.
 2. På panden til at sætte i blød i koldt vand håndklæde.

Denne kontrast af varme og kulde meget godt lindrer spasmer og hovedpine går væk.

øget svedtendens

Dame kan forstyrre varme i overgangsalderen, øget svedtendens. Hvor er det muligt at hjælpe dig selv? Det er nødvendigt at tage et brusebad oftere og gennemføre hygiejne. Og du kan drage fordel af fremragende potoostanavlivayuschim husråd. Det er lavet af salvie. Til dette har vi brug for to spiseskefulde af nævnte ingredienser hæld et glas kogende vand hele insisterer cirka 30-40 minutter. Tag dette middel skal være 3 gange om dagen i en tredje kop.

tidevand

Meget mange kvinder plaget af hedeture i overgangsalderen. Hvad er det? Denne tilstand af kvinden, når en bestemt tid (i gennemsnit et par minutter), kropstemperaturen stiger, kan man mene, svimmelhed grund af en kraftig blodgennemstrømning til hovedet og øvre torso. Denne betingelse er oftest bekymret over de damer i morgen og om aftenen. Tidevand vil forekomme ca. et år med varierende intervaller (men fænomenet kan forsinkes i en længere periode). Hvad kan du gøre for at lindre tilstanden?

 1. Spiste dame føler tilgangen af tidevandet, er det nødvendigt at læne sig tilbage, og i denne stilling er det at vente.
 2. Helt at opgive de varme bade, dampbade og saunaer, dvs. fra enhver overophedning (det stimulerer varme i overgangsalderen).
 3. Du er nødt til at gå så meget som muligt, så prøv at træne din krop.
 4. Du bør altid have ved hånden en flaske vand. Et par svaler i og nogle få dråber vand i ansigtet i høj grad lette kvindens tilstand.
 5. Separat må kæmpe med sveden som beskrevet ovenfor.

ufrivillig vandladning

Ligeledes kan den dame på tidspunktet for menopause lider af inkontinens og ufrivillig vandladning. Hvad du skal gøre for at slippe af med disse problemer på egen hånd? Det vil være nyttige morgen øvelser. Særlig opmærksomhed skal rettes mod svinge pressen. Du kan også træne musklerne i skeden, til tider spænde og afslappende dem.

vaginal tørhed

En anden ret almindelig symptom på overgangsalderen hos kvinder - er vaginal tørhed. For at klare dette problem, behøver du lokalt administreret til hormon, såsom østrogen. Dette kan gøres ved hjælp af hormonelle salver eller stikpiller. De skal kun udpeger læge. Dette kan for eksempel være, gel "Ovestin".

Knoglebrud, osteoporose

I overgangsalderen betingelse i damer reduceres signifikant knogledensitet (skylden sænkning protein og calcium i kroppen, samt visse hormoner). Derfor bør en kvinde tage vare på sig selv, især i denne periode. Og for at undgå dette problem, du bare nødt til at spise ordentligt og opretholde en ordentlig livsstil.

hjertesygdom

Vi overveje yderligere temaet: "klimaks tilstand af en kvinde" Symptomer, behandling - alle oplysninger nyttige for damerne nærmer denne fase eller har allerede indgået den. På dette tidspunkt damerne ofte opstår forskellige former for hjerte-kar-sygdom. Skylden, igen, sænke produktionen af sådanne hormoner som østrogen. I fare er kvinder, der har startet tidlig overgangsalder, såvel som dem, der ryger, har overvægt eller overskydende kolesterol i blodet, havde diabetes eller en stillesiddende livsstil.

Om bryst

Kvinder kan være interesseret i spørgsmålet om, hvorvidt en eller anden måde at ændre brystet i overgangsalderen. Således er den ydre transformation ikke ligefrem kommer til at ske. Men det er sandsynligt, at damen på dette tidspunkt vil føle smerte i brystet. Alt sker igen, på grund af manglende hormoner, der direkte påvirker driften af det kvindelige bryst. Hvordan kan du hjælpe dig selv i en sådan situation?

 1. Det er nødvendigt at vælge den rigtige bh. Chest damer på dette tidspunkt intet bør hindre. Det er bedst at opgive den type bh'er push-up.
 2. Hjælp til at klare de smertefulde fornemmelser med isposer.
 3. Massage er også anbefales. Det kan gøres selv på egen hånd.

behandling

At lære nuancerne i temaet videre, "kvindens klimaks: symptomer, behandling." Det er meget vigtigt at tale om, hvordan du kan slippe af med de manifestationer af denne betingelse. Behandling i dette tilfælde kan udføres i to grundlæggende måder:

 1. Hormonterapi.
 2. Phytoterapi (brugen af traditionel medicin).

hormonerstatningsterapi

Ordinere hormonbehandling bør kun læge, fordi hvis selvmedicinering, kan i væsentlig grad forværre tilstanden af hans helbred. Men at i dette tilfælde vil lægen råde?

 1. Hvis en kvinde på omkring fyrre år menstruation hun er der stadig, men lægen sagde, at overgangsalderen nærmer sig, kan du tage følgende medicin: "Marvelon", "Silest", "Femoden".
 2. ældre kvinder læge vil ordinere medicin, der indeholder små doser af forskellige hormoner. Dette, for eksempel et lægemiddel, som en "Trisekvens".
 3. Hvis damen fjernet livmoderen, kan hendes læge ordinere medicin såsom "Divigel", "CLIMAR", "Proginova".
 4. I andre tilfælde (og de fleste af dem) for at justere hormonelle læge ordinerer til kvinder efter hormonel "klimonorma", "Divina", "Klim".

fytoterapi

Ikke alle kvinder er villige til at ty til i overgangsalderen hormonelle agenter. Årsagerne kan være mange. I dette tilfælde er det bedst at henvende sig til traditionel medicin, som også er stor hjælp til at klare forskellige problemer. For at gøre det lettere at staten kan gøre følgende:

 1. Drikke salvie (lave en infusion, brygget som en te).
 2. There brombær.
 3. Hver dag i to uger for at tage et bad med infusion af malurt. I dette tilfælde bør vandtemperaturen ikke overstige kropstemperatur.
 4. Brug olie (tilføje dem til badet, eller blot i aroma lampe): det kan være rosmarin, bergamot, jasmin.
 5. Tag urtete.

Indsamling 1. Du er nødt til at blande lige store mængder urt malurt, fennikel frugt, Linden blomster, pebermynte blade og bark af havtorn. Til fremstilling af medicin til at tage fem spiseskefulde af blandingen, hæld en liter kogende vand. Endvidere alle placeret i et vandbad, og simre i ca. 15 minutter. Efter at filter og tage medicinen tre gange om dagen over et glas.

2. Saml lige meget nødvendigt at blande følgende ingredienser: røllike og Potentilla gås, eg bark, blade af jordbær og hindbær. Til fremstilling af lægemidler to spiseskefulde urt blanding hældes 500 ml kogende vand i cirka 15 minutter. Efter at tage medicinen i lige store doser tre gange om dagen.

homøopati

Fremragende klare overgangsalderen kvinder også hjælpe homøopatiske produkter (som de er helt sikker, kan du tage dem næsten alle). du kan prioritere følgende lægemidler: "Ginekohel", "Gormel-C", "Klimakt Khel", "Ovarium compositum".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.