FormationHistorie

Tsar Mikhail Fedorovich Romanov. Års regeringens politik

Mikhail Fedorovich blev den første russiske zar af Romanov-dynastiet. Ved udgangen af februar 1613 blev han valgt til hersker over riget til den russiske Zemsky Sobor. Han blev konge ikke generisk arv, ikke ved magtovertagelsen, og ikke på eget initiativ. Mikhail Fedorovich blev udvalgt af Gud og folket, og på det tidspunkt var han kun 16 år gammel. Hans regeringstid havde en meget vanskelig tid. Mikhail Fedorovich som skæbnen måtte beskæftige sig med alvorlige økonomiske og politiske problemer: landet ud af det kaos, hvor det var efter urolighederne, til at løfte og styrke økonomien, for at holde det område af fædrelandet, revet i stykker. Men det vigtigste - at holde og fiksere Romanov på den russiske trone.

Romanov dynastiet. Mihail Fedorovich Romanov

Den Romanov familien har Boyar Fedora Nikiticha, der senere blev Patriarch Filaret, og Xenia Ivanovna (Shestova), den 12. juli, 1596 havde en søn. De kaldte ham Michael. Romanov familie var relateret med dynasti Rurikovich og var meget rige og kendte og. Denne Boyar familier ejede store godser, ikke kun i den nordlige og centrale del af Rusland, men også på Don og i Ukraine. I første omgang, Michael boede sammen med sine forældre i Moskva, men i 1601 hans familie faldt i unåde og blev udsat for vanære. Herskende mens Boris Godunov fik at vide, at Romanov forberede plottet og ønsker at dræbe ham ved hjælp af en trylledrik. Massakren fulgte straks - mange medlemmer af Romanov familien blev arresteret. I juni 1601 på et møde i den Boyar Duma dommen var: Fedor Nikitich og hans søskende: Alexander, Michael, Vasily og Ivan - skal fratages ejendom, tvunget til at skære en munk, forvist og fængslet i forskellige steder langt fra hovedstaden. Fedor Nikitich blev sendt til Antonius af Siya Kloster, som er beliggende i en ensom, øde sted, 165 miles fra Archangel, på floden Dvina op. Det var der, at hans far Mikhail Fedorovich trimmet i munke og navngivet Filaret. Mor til den fremtidige Selvhersker, Xenia Ivanovna, blev beskyldt for meddelagtighed i en forbrydelse mod kongemagten og sendt i eksil i Novgorod-distriktet, i Tol-Egoryevsky kirkegård, som tilhørte Vazhitskomu kloster. Her hendes hår klippe i en nonne ved navn Martha, og fængslet i en lille bygning, omgivet af en høj hegn.

Link Mikhail Fedorovich til Byelozero

Lille Michael, der var på det tidspunkt det sjette år, forvist sammen med sin otteårige søster Tatyana Fédorovna og tanter, Marfoyu Nikitichnoy Cherkassky, Ulyanoy Semenovoy og Anastasia Nikitichna på Beloozero. Der, drengen voksede op i et ekstremt barske miljø, underernærede, lidt strabadser og afsavn. I 1603, Boris Godunov blødgjort sætningen og tillod Michael mor, Martha Ivanovna, kom Beloozero børn. En kort tid senere Selvhersker lov til at genbosætte de landflygtige i Juriev-Polsky kvarter i landsbyen Klin - indfødte len Romanov. I 1605, han tog magten Falske Dmitrij, der ønsker at bevise deres slægtskab med efternavnet Romanov vendte tilbage til Moskva overlevende fra dets repræsentanter fra eksil, herunder familien af Michael, og ham selv. Fedor Nikitich fik Rostov ærkebispedømme.

Smoot. Den belejringstilstand i Moskva, den kommende konge

I vanskelige tider fra 1606 til 1610 år, reglerne Vasiliy Shuysky. I denne periode skete mange dramatiske begivenheder i Rusland. Herunder kunne voksede bevægelse "tyve", bonden opstand, der førte I. Bolotnikov. Nogen tid senere, han allieret sig med en ny pretender, "Tushino" Falsk Dmitry II. Polske interventionsorgans begyndte. Commonwealth tropper erobrede Smolensk. Boyars Shuisky blev væltet fra tronen på grund af det faktum, at han overilet indgået med Sverige Vyborg kontrakt. I henhold til denne aftale, svenskerne enige om at hjælpe Rusland til at kæmpe mod den False Dmitry, og til gengæld fik Kolahalvøen. Desværre har indgåelsen af Vyborg kontrakt ikke redde Rusland - Polakker besejrede den russisk-svenske hær i kamp Klushinskoy og åbnede sig nærmer til Moskva. På dette tidspunkt, de boyars, der kører landet, pantsætning troskab til kongens søn af Commonwealth Sigismund, Vladislav. Landet er delt i to lejre. I perioden fra 1610 til 1613 års anti-polske opstand af de mennesker er steget. I 1611 blev det dannede militsen under ledelse af Lyapunov, men det blev besejret i udkanten af Moskva. I 1612 skaber en anden milits. Det blev ledet af Dmitry Pozharsky og Kuzma Minin. I sensommeren 1612 var der en frygtelig kamp, som blev vundet af de russiske tropper. Hetman Chodkiewicz trak sig tilbage til Vorobiev bjerge. Ved udgangen af oktober den russiske hær ryddet Moskva fra polakkerne forskanset i det, venter på hjælp fra Sigismund. Russisk boyars, herunder Mikhail Fedorovich med sin mor Martha, fanget, tortureret af sult og afsavn, blev endelig frigivet.

Mordforsøg af Fjodor Mikhailovich

Efter en hård belejring af Moskva, Mikhail Fedorovich gik til Kostroma len. Her fremtiden konge næppe undgik døden i hænderne på en bande af polakker, der opholdt sig i Jernbane-Borovsky kloster og på udkig efter en måde at Domnino. Spas af Mikhail Fedorovich bonde Ivan Susanin, der meldte sig til at vise tyvene vejen til kommende konge og førte dem til den modsatte side, til de sumpe. En fremtidig konge søgte tilflugt i klostret af Jussupov. Ivan Susanin blev tortureret, men han havde ikke afsløre placeringen af Romanov. Det er den vanskelig opvækst var den kommende konge, der er 5 år gammel, blev med magt adskilt fra deres forældre og leve med sin mors far blev forældreløs, har oplevet strabadser isolation fra omverdenen, rædsler belejringen og sult.

Zemsky Sobor 1613 valg af Mikhail Fedorovich

Efter udvisningen af angriberne boyarerne og militsen ledet af prins Pozharsky blev det besluttet at vælge en ny konge. 7 februar 1613 i den indledende valg af en adelsmand fra Galich foreslået at trone sin søn Filaret, Mikhail Fedorovich. Af alle de kandidater, han slægtskab var tættest på den Rurik familien. I mange byer blev sendt budbringere for at finde ud folks mening. 21. februar blev der afholdt 1613 endelige valg. De mennesker har besluttet: "At være suveræn Mikhail Fedorovich Romanov." Med denne beslutning, at projektilet ambassade meddele valg af Mikhail Romanov zar. 14. marts 1613 ambassadører, ledsaget af en procession, kom til Ipatiev Kloster og slået pande nonne Martha. Lang overtalelse endelig kommet til at bære frugt, og Mihail Fedorovich Romanov enige om at blive konge. Kun 2 maj 1613 gennemført en storslået højtidelig indgang til Moskva suveræn - når, efter hans mening, hovedstaden, og Kreml var parat til at acceptere det. 11. juli blev kronet i regeringstid af den nye monark - Mikhail Fedorovich Romanov. Den højtidelige ceremoni blev afholdt i Assumption Cathedral.

I begyndelsen af kejser

Mikhail Fedorovich tog tøjlerne revet, ødelagt og forarmet landet. I vanskelige tider folk havde brug for netop sådan en autokrat - en generøs, charmerende, blid, venlig og generøs på samme tid på de kvaliteter af sjælen. Ikke underligt folk kaldte ham "blid". Den personlighed af kongen var med til at styrke magten af Romanov. Indenlandsk Politika Mihaila Fedorovicha i begyndelsen af sin regeringstid, blev til formål at genoprette orden i landet. En vigtig opgave er at fjerne de bander af banditter hærgende overalt. Med Cossack høvding ført Ivan Zarutsky en rigtig krig, som kulminerede i erobringen af fanger og efterfølgende udførelse. Akutte problemer med bønderne. I 1613, behøver fordelingen af offentlige arealer er blevet udført.

Vigtige strategiske beslutninger - en våbenhvile med Sverige

Udenlandske Politika Mihaila Fedorovicha blev koncentreret om indgåelse af en våbenhvile med Sverige og afslutning af krigen med Polen. I 1617 blev han dekoreret Stolbovsky kontrakt. Dette dokument officielt sluttede krigen med Sverige, som varede i tre år. Nu Novgorod lande blev delt mellem det russiske imperium (han returnerede den erobrede byen: Veliky Novgorod, Ladoga, Gdov, Porkhov, Staraja Russa og Sumerskaya-regionen) og Kongeriget Sverige (han fik Ivangorod, Koporje, Yam, Korela, Oreshek, Neva). Desuden Moskva måtte betale en betydelig sum af Sverige - 20 tusind sølv rubler. Stolbovsky verden afskåret landet fra Østersøen, men for Moskva at indgå denne våbenhvile lov til at fortsætte deres krig med Polen.

Færdiggørelsen af russisk-polske krig. Return of the Patriarch Filaret

Russisk-polske krig varede, med varierende succes, siden 1609. I 1616 de fjendtlige styrker under ledelse af Wladyslaw Vasa og Hetman Yanom Hodkevichem, invaderede russisk territorium, der ønsker at vælte tronen af Tsar Mikhail Fedorovich. Det kunne nå kun Mozhaisk, hvor det blev suspenderet. Fra 1618 til hæren, han gik ind i hæren af ukrainske kosakker Hetman P. Sahaidachny ledes. Fælles kræfter, de stormede Moskva, men han var mislykket. Polske tropper trak sig tilbage og bosatte sig i nærheden af Trinity-Sergius Monastery. Som et resultat, blev parterne enige om at forhandle og en våbenhvile blev underskrevet i landsbyen Deulina december 11, 1618 som sluttede den russisk-polske krig. Betingelser for kontrakten var ugunstige, men den russiske regering enige om at acceptere dem for at stoppe den interne ustabilitet og til at genopbygge landet. I henhold til kontrakten, Rusland halter bagefter Rzeczpospolita Roslavl, Dorogobuzh, Smolensk, Novgoro-Seversky, Chernigov, Serpeysk og andre byer. Også under forhandlingerne blev det aftalt at udveksle fanger. 1 juli 1619 på floden Polyanovka blev udvekslet fanger og Filaret, Kongens far endelig vendte hjem. Nogen tid senere, blev han ordineret patriark.

Diarki. Den klog beslutning af to herskere af jorden Russisk

Den russiske rige skulle oprettes såkaldte dual power. Sammen med sin far, patriarken Mikhail Fedorovich begyndte at regere. Han, ligesom kongen selv, fik titlen "store hersker". I 28 år, Mikhail Fedorovich gift med Maria Vladimirovna Dolgoruky. Men et år senere døde hun. Anden gang, Zar Mikhail Fedorovich gift Evdokii Lukyanovne Streshnevoy. I løbet af de års ægteskab fødte hun ham ti børn. Generelt har Politika Mihaila Fedorovicha og Filaret været rettet mod en centralisering af magten, genoprettelse af økonomien og fylde statskassen. I juni 1619 blev det besluttet, at en ødelagte jordskatter vil blive taget af sentinel eller matrikler. Det blev besluttet at gennemføre en folketælling igen for at fastslå den nøjagtige størrelse af skatteindtægterne. I området er blevet sendt skriftkloge og dozorschiki. I regeringstid Mihaila Fedorovicha Romanova at forbedre skattesystemet kompilering skriftklog bøger produceret to gange. Siden 1620 på området blev udpeget af cheferne og de ældste, for at holde orden.

Gendannelse Moskva

Under regeringstid af Mikhail Fedorovich genoprettet efterhånden hovedstaden og andre byer, ødelagt under urolighederne. I 1624 blev det bygget Stone telt og slående ur over Spasskaya tårn og Klokketårn bygget Filaret. I årene 1635-1636 blev bygget sten palæer for kongen og hans afkom i stedet for gammelt træ. 15 kirker er blevet bygget på det område af Nicholas til Spassky Gate. Ud over genopbygningen af ødelagte byer, blev den politik Mihaila Fedorovicha Romanova rettet mod yderligere slaveri af bønderne. I 1627 blev en lov skabt, der tillod adelen deres jord testamentere (kongen blev brugt til at gøre dette). Desuden et sæt af fem spionage løbske bønder, som i 1637 blev udvidet til 9 år, og i 1641-m - op til 10 år.

Oprettelse af en ny hær regimenter

En vigtig aktivitet af Mikhail Romanov var oprettelsen af en forskriftsmæssig national hær. I de 30-erne. XVII århundrede var der "hylderne i det nye system." Blandt dem var sammensat af boyars' børn og frie mennesker, og udlændinge blev accepteret til stillingen som officerer. I 1642 begyndte det at træne udenlandske militære folk rækker. Hertil kommer, begyndte de at danne Reitarska soldater og kavaleri dragoon regimenter. Også valgt to Moskva regimenter blev skabt, som senere blev kaldt Lefortovo og Butyrsky (fra bosættelser, som var placeret).

udvikling af industrien

Ud over oprettelsen af hæren, konge Mihail Fedorovich Romanov forsøgt at udvikle forskellige håndværk i landet. Regeringen var at opfordre udenlandske producenter (guldgravere, stiftere, Bøssemagere) på favorable vilkår. I Moskva blev den tyske afregning grundlagt, hvor de boede og arbejdede som ingeniør og udenlandsk militær. I 1632 anlægget til støbekerner og pistoler nær Tula blev bygget. Udvikling og tekstilindustrien: Velvet værftet åbnede i Moskva. Der blev gennemført uddannelse fløjl sag. I Kadashevskaya lancerede Sloboda tekstilfremstilling.

i stedet for en konklusion

Zar Mikhail Fedorovich Romanov døde i en alder af 49 år. Det skete 12 jul 1645. Resultatet af sine statslige aktiviteter var rolig tilstand, ophidsede Troubles, etablering af centraliseret magt, rigdom, hævning, genoprette økonomien, industri og handel. Under regeringstid af den første Romanov havde stoppet krigen med Sverige og Polen, og derudover er der etableret diplomatiske forbindelser med de europæiske lande.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.