FormationHistorie

Hvad er kileskrift? kileskrift Mesopotamien

En af de mest mystiske og de ældste civilisationer i Mesopotamien overvejes. Så det blev kaldt grækerne, vi også det er kendt som Mesopotamien. Dette område, som er placeret mellem de to store vandløb, der giver liv til området. En af dem er Tiger, den anden - Eufrat. Der var store byer med særlove, unikke skikke, religion og verdenssyn. I dette land af mere end seks tusinde år siden, blev jeg født systemet med skrift kaldes kileskrift af Mesopotamien.

Hvorfor skrev kiler?

Vores forfædre var meget opmærksomme, fordi det gav dem mulighed for at overleve under vanskelige forhold. Og de var i stand til at tilpasse sig verden omkring dem, tage, hvad du har brug for fra det. Hvis Egypten voksede i overflod papyrus og kunne få sten til at banke dem deres karakterer, i Mesopotamien var det ikke. Men der var en ler, hvorfra byggede huset, og gør retterne. Beboere så, hvor vådt materiale præget spor af dyr, så prøv at bruge det til at tage noter. Men at tegne komplekse mærker på ler var ubehageligt, var det meget lettere at presse på det buler skarp pind med en trekantet bund. Således kom den berømte kileskrift af Mesopotamien, som bragte os mange oplysninger om de mystiske folk i regionen.

ler bog

Så hvad er kileskrift, vi forstår. Lad os nu tale lidt om hvad man skal skrive på de gamle indbyggere i Mesopotamien. "Bøger" var anderledes. Hvis ler pandekage var beregnet for studerende øvelser i brevet (og skolerne var i byerne i Mesopotamien), så er det ikke tørres. Efter klasser, bare vaskes skriftlig og plade bruges igen. Men det kunne være tørret i solen, så oplysningerne er lagret længere. Vigtige tabletter blev brændt i en brand, og lagres i paladser.

Studerende, der ønsker at lære det gamle brev, først lærte teknikker til at gøre lertavler. Det er ikke let, da materialet har en masse urenheder, hvorfra skulle rense det. Dernæst var det nødvendigt at sætte et reb linje til kileskrift tegn gik glat. Og først da den skriftlærde gik at ekstrudere "bogstaverne".

Udbredelsen af de mystiske tegn

Clay var et billigt materiale, der er tilgængelig for alle dele af befolkningen. Derfor, i Mesopotamien skriftlig jeg var bekendt med ikke blot de rige og de privilegerede kaste (præster), men også almuen. Måske er det derfor der skrev alle, der består digte, herunder den heroiske karakter.

Næsten alle ved nu, hvad kileskrift. Det blev brugt bredt i hele Mellemøsten - sumererne, assyrerne, perserne, babylonierne. Måske denne gamle skriftsystem ville blive anvendt der i dag, men hun havde en stor ulempe. Clay bøger bliver for tung og klodset, så det var vanskeligt at transportere.

Kileskrift i Europa

Gamle Verden lært, hvad kileskrift, mere end tre hundrede år siden. For første gang de mystiske tegn i form af nitter introducerede verden til den italienske rejsende ved navn Pietro della Valle. Han skrev en bog om sine rejser i Mellemøsten og det afbildede en mærkelig inskription, som ses på en ler tablet i Persien. Ancient kileskrift var meget forskellig fra de alfabeter, der bruges i Europa, så det er ikke engang overvejet skriftsystem. Men med tiden, har den vestlige verden af lertavler blevet mere og mere udsat for. Derfor er de vakte interesse for offentligheden og forskere.

Et stort antal lertavler, arkæologer opdaget i stedet for den tidligere persiske hovedstad Persepolis legendariske brændte Aleksandrom Makedonskim og hans favorit - Athen Hetære thailændere. Som bekendt, er ilden ler kun bliver stærkere, så det mest værdifulde bibliotek af antikken, der har overlevet. Men på det tidspunkt ingen kunne læse de mystiske tegn præget dygtige skriftkloge.

et mysterium afsløret

Historie kileskrift mere end tusind år. Men dem, der sætter på lertavler mystiske skilte, lange døde, og deres viden - er tabt. Forskere kigger på gamle bøger, for at forstå, at det indeholder de mest værdifulde oplysninger. Men, ak, ingen kunne læse den. Forsøg på at dechifrere kiler og nelliker taget i starten af kernedannelse ASSYRIOLOGI videnskab. Og endelig nøglen til puslespillet er fundet! Men det skete for nylig, i det nittende århundrede.

De første forsøg på at dekryptere den bar frugt, båret tyske sprogforsker George Grotefend. Det kaldes ofte et geni en nat fordi han var "i striden" tog den umulige opgave og udføre den. Så vendte han tilbage til sit håndværk - han arbejdede som lærer. Men i begyndelsen af en anelse han lagt kryptografi.

I 1872, uanset Grotefend engelsk gravør Dzhordzh Smit var i stand til at læse skiltet, der sagde Syndfloden. Flood sendte guderne, men de hjalp en mand, der, ligesom den bibelske Noah, gemte folk. Dette arbejde er så indgået en videnskab kaldet "The Song of Gilgamesh."

Et uvurderligt bidrag til dette gjorde Genri Roulinson, en militærattaché. Har sat sit liv, studerede han og kopierede de monumentale inskriptioner af de persiske konger i Behistun rock og bjerg Elvand. De indeholder en lang række egennavne (genealogier af konger), så hjalp optrævle de tre kileskriften systemet, dets tre former.

i stedet for en epilog

Så forstår vi, at denne kileskrift, gjort en kort tur til sit hjemland - i Mesopotamien. Hvad vi huskede dette land, som længe har været gået i glemmebogen? Det faktum, at på trods af passagen af årtusinder, sine spor er stadig på Moder Jord. Og i erindringen hos det moderne menneske stadig lever traditioner mennesker, der levede mellem Tigris og Eufrat. Vi husker alle den berømte by Babylon, som er berømt for sine enorme volde og ziggurats, udsmykkede porte og statuer. I denne by, selv ruinerne af det berømte tårn, som Bibelen siger. Tja, der ikke kender om Nineve, en by, hvor du ikke ønsker at gå til en kristen er retfærdig? Det er umuligt ikke at nævne assyrerne, hvis soldater var ikke kun dygtige og modige, men også meget hård. Og, selvfølgelig, af Persepolis, vugge det persiske imperium, hvorfra aske tilbage.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.