SundhedSund kost

Hvorvidt GMO'er er skadelige produkter?

Genetisk modificerede organismer anses for at være kunstigt ændret genotype. GMO-produkter er skabt til at reducere omkostningerne ved at fodre mennesker og dyr. I Rusland, tillod brugen af 17 typer af GM-linjer af fem produkter - sojabønner, majs, kartofler, ris, sukkerroer.

Kontrovers om sikkerheden af produkter af genteknologi til tider minder om de oplysninger krig for sind og maver forbrugere. Ifølge forskerne, forskere nogle gange imod. Hvem man skal tro? Er det rigtigt at kalde de skadelige produkter med GMO'er, i mangel af resultaterne af store langtidsstudier?

Hvad er argumenterne "for" fortjener opmærksomhed?

 • Alle kulturplanter og dyreracer er resultatet af menneskelig indgriben i genomet af vilde afgrøder og racer (muldyr bruges af mennesket i århundreder). Genteknologi er anderledes, idet ændrer genet målrettet.
 • Vores celler er uigennemtrængelige for fremmede gener. I daglig menneskelig kost indeholder et stort antal gener. Og fra hvad vi spiser, for eksempel fisk, gæller, vi vokser ikke.
 • Genteknologien gør det muligt i væsentlig grad at diversificere kosten, for at opnå den bedste smag og ernæringsmæssige egenskaber af produkterne. I medicin, er der endda en særlig gren - genterapi, forbedre deres helbred på grund af nye kulturer berigende kost.
 • GMO-produkter er billigere end traditionel og kan løse problemet med mangel på fødevarer i form af befolkningstilvæksten i verden og hyppige naturkatastrofer.
 • Traditionel landbrugsproduktion teknologi i dag
  betingelser er aktivt brug af plantebeskyttelsesmidler, herunder pesticider og nitrat. GMO-produkter indledningsvist modstandsdygtige over for ukrudt og skadedyr, er der vokset "uden kemi".
 • Millioner af mennesker spiser GMO-produkter i 15 år (op til i dag 80% af den amerikanske andel af transgene produkter, deres mærkning er valgfrit), blev ingen bivirkninger observeret i dette tilfælde.

Modstandere af udbredelsen af genetisk modifikation produkt vidner om en alvorlig risiko for sundheden for mennesker og miljø:

 • Fødevarer, der indeholder GMO-produkter, potentielt allergifremkaldende, på grund af syntesen af det nye, fremmede proteiner. Når du bruger dem til mad sandsynligvis som stofskiftesygdomme og lav immunitet.
 • Ustabil genotype af transgene planter kan medføre ændringer i deres kemiske sammensætning. Kendt holdepunkter for at metabolismen af toksiner dannet i dem tusind gange højere end i naturlige kulturer.
 • Der er risiko for ukontrolleret spredning af GMO'er i miljøet. Nogle arter af naturlig udvælgelse kan falme, og efter at en ændring i fødekæden for dyr og hele økosystemer.
 • Eksperimenterne blev udført på små gnavere bevise undertrykkelse af reproduktiv funktion på grund af anvendelsen af transgene produkter i anden generation (mules, af den måde, er sterile).

I henhold til den gældende lovgivning i Rusland, skal fabrikanten angive på produktet mærkning af GMO, hvis deres indhold er over 0,9%. Hvis du ikke ønsker at spise transgene fødevarer, undgå tilstedeværelsen i maden E322 lecitin, majsmel og stivelse, modificeret stivelse, hydrolyseret vegetabilsk protein.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.