SundhedSund kost

Den kost for leversygdom. Hvorfor er det nødvendigt?

Leversygdomme i vor tid er ikke ualmindeligt. Den mest almindelige hepatitis (leverbetændelse parenchymale del). For akut hepatitis er mest almindelig infektiøs ætiologi mens kroniske former opstå efter en langvarigt forløb af akut hepatitis, eller når alvorlig forgiftning kronisk infektion, forsømmelse alkoholisme. Ved korrekt udvalgt behandling af kronisk hepatitis kan ende i fuldstændig genvinding, og måske gå til skrumpelever (hvor de beskadigede leverceller - hepatocytter - erstattes af bindevæv), som ofte ender med leverkræft.

Hvilken kost for patienter leversygdom tildelte

Ud over medicinsk behandling er det meget vigtigt at vælge den rigtige kost. Kost for leversygdom (akutte former) henviser til kosten №5a tabel, som sikrer en reduktion mekanisk og kemisk belastning på fordøjelsesorganerne og skabe alle betingelser for processerne for leverregenerering. Maden på samme anvendelighed som et egern, og kulhydrater, men meget begrænset med hensyn til fedt, hvis størrelse er blevet reduceret til 70-75 gram per dag. Men hvis der er markante dyspeptiske symptomer, såsom manglende appetit, opkastning, nedsat intestinal motilitet, er mængden af fedt reduceret til 50 gram. Den kost for leversygdom har til formål at reducere mængden af galde gapatotsitami produceret som forbruges til lipolyse, hvilket er grunden til det sidste indhold reduceres dramatisk. Fødevarer er forsynet med et forøget indhold af proteinprodukter, og lipotropic midler. Et indhold af let fordøjelige kulhydrater, til gengæld ikke være højere end den fysiologiske norm. Jo højere sukkerindhold fødevarer, jo mere sandsynligt er det, at funktionen er svækket galdesekretion i leveren. Udover fødevarer kost for leversygdom kendetegnet ved en stigning i mængden af væske forbruges (til 2-2,5 liter) og fragmentering af måltider dagligt i 7-8 små portioner. №5a kost udpeget i 3-6 uger i tilfælde af positive dynamik patienten overføres til bordet №5, der overholder de anbefalede 6-12 måneder.

Kost ved gepatoze lever og kroniske former af sygdommen

Hvis vi taler om de kroniske former for leversygdom, er patienten tildelt en kosten bord №5, og hvis sygdommen er milde og ikke truer de komplikationer, er patienterne lov til at oversætte på en diæt №15. Hovedreglen i dette tilfælde - den nøje overholdelse af alle kostbehov. Undgå tunge måltider, helt fjerne disse kød, der indeholder store mængder af fedt, at glemme alt om kød, krydderier, snacks, sød og butterdej, og grøntsager, der er rige på æteriske olier. Hvis sygdommen skrider frem, men er kronisk, patienten ordinere en diæt №5, i tilfælde af forværring de overføres til kost №5a. Når observere udtalt stagnation af galde i leveren mængden af sukker er skarpt begrænset, og yderligere øget antallet af forbrugte frugter, grøntsager, bær, juice og grøntsager kød.

Når levercirrose patienter, der er tale om et tilfredsstillende forløb af sygdommen, også ordinere kosten bord №5. I de tilfælde hvor skrumpelever skrider, patienter overført til diæt №7, der fuldstændig eliminerer strømmen af saltet ind i legemet i 5-7 dage.

Kost til leversygdom - det er en af de vigtigste faktorer i en vellykket behandling og fuld helbredelse fra forskellige sygdomme. En korrekt udvalgt kost kan næsten standse de indledende stadier af skrumpelever, hvilket i høj grad forbedrer livskvaliteten for patienter med diagnosen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.