FormationHistorie

Hvornår var slaget ved Kulikov, og hvad er dens værdi?

Der er begivenheder, tabt og sidder fast i historien, andre - tværtimod, levende og meningsfulde, hvis hukommelsen ikke falme år for år, og det er vigtigt ikke tabt, som det var, og det er ikke som en masse. Forfatter "Zadonshchina" litterært værk, skrevet kort efter begivenhederne i den Kulikovo felt, siger, at herlighed denne sejr fejet verden til Konstantinopel, og Øversterne kom til at rose fra alle sider for at have besejret den tandsten hær. Hvor vigtigt er det at kende hver russisk og for at være sikker, da det var slaget ved Kulikov, hvad er dens mening og betydning.

Feudale fragmentering svækket forsvar af landet, som var den væsentligste årsag til, at der i Rusland for Tatar-mongolske åg i 1237-1240 år. Hvornår var slaget ved Kulikov, fragmentering er ikke helt over, men centripetale tendenser var allerede tydelig. Moskva steg mere og mere, som en åndelig og politisk centrum for den nordøstlige fyrstendømmer. I Den Gyldne Horde, tværtimod var der en periode med kamp om magten. Men den planlagte nye Temnik Mamay destruktiv kampagne mod Rusland. At lære af dette, Moskva prins Dmitry Ivanovich hastigt organiserer forsvaret, og derefter planer om at mødes mongolske tropper for at undgå nederlag i sit Land. Sendt et brev til de russiske fyrster, Dmitry Donskoy (et navn, han vil modtage efter at have vundet) udnævnt indsamling i Kolomna. Næsten alle lederne af den nordøstlige Rusland sendte sine hylder. Den kombinerede hær, bestående ca. 50-60 tusinde krigere, kom ud for at møde fjenden. Mamay, uforberedt på den vending, begivenhederne, blev overrumplet.

De to hære mødtes på bredden af Don, hvor den løber ud indstrømningen Nepryadva på Kulikovo Field. Mamayev horder overlegen russiske hær i antal, og han var sikker på sejr. Men september 8, 1380, da det var slaget ved Kulikov, russiske våben vandt den første, i en sådan kraft og rækkevidde, sejren over de mongolske-tatarerne. Gennem århundreder, bevarede folkemusik hukommelse billedet af russiske helte, munken Alexander Peresvet, slaget begyndte den dag med tandsten kriger Chelubey og døde på slagmarken. Dmitri Ivanovich ikke smides i på én gang hele hæren, forlader baghold regiment i nærheden af egetræer. Godtgørelse i henhold Dmitry Volyn, i tide til at slutte sig til kampen, i virkeligheden, besluttede udfaldet af kampen. Træt Tatar soldater, der allerede føler sejren, ikke overleve stormløb af nye russiske styrker og flygtede. På slagmarken, liggende omkring halvdelen af hæren af Dmitry Ivanovich.

Desværre, på et tidspunkt hvor der var slaget ved Kulikov, ikke er afsluttet den mongolske-tatarisk åg, de russiske fyrstedømmer blev tvunget efter 1382 at genoptage betaling af tribut til Horde på grund af den knusende kampagne af Khan Tokhtamysh, men dette ændrer ikke betydningen af det kunststykke af våben på området for Kulikovo. Den fælles kamp united russiske folk har bidraget til foreningen af den nordøstlige fyrstedømmer ledet af Moskva, gav pålidelige for en hurtig frigivelse.

I de seneste årtier, populariteten af køb publikationer om forfalskning af historien og revision i retning af "historisk sandhed" af forskellige arrangementer, herunder slaget ved Kulikov. Og slaget var så som så, ubetydelig begivenhed, var hun ikke på Don, og, ser det ud til, i Moskva, og hans mor - et offer for aggression Prince of Moskva og lignende afklaring. En række historikere sluttede debatten med sådanne skribenter, gendrive deres argumenter er uigendrivelige kendsgerninger.

Vi kan blive enige, at i slutningen af det 14. århundrede - er tilfældet med gamle dage, meget af historien er blevet legendarisk figur, og det er naturligt. Men den vigtigste begivenhed er uændret, tid og sted for de faktiske omstændigheder, kan den historiske betydning ikke ændres. En pseudo-historikere, fratage den russiske stat og heltene fra sejr i forfølgelsen af sensation, hvilke mål sat for sig selv? Uanset hvad det var, det underminerer den historiske ramme er nødvendig for opbygningen af en stærk stat.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.