SundhedSund kost

Kost efter galdeblæren fjernet - det er bare lidt af en sund kost

Den mest almindelige årsag kolecystektomi (operation for fjernelse af galdeblæren) er naturligvis, manifestationer af galdesten sygdom. For det andet er den inflammatoriske proces, navnlig i form af calculous cholecystitis, når der er en reel trussel for at bryde galdeblæren og forskellige patologi i form af knæk. Efter en sådan operation er ganske dygtige mennesker til at leve et fuldt aktivt liv, men på én betingelse - omhyggeligt følge en diæt efter galdeblæren fjernet. Det faktum, at kroppen har specifikke funktioner i kroppen, og når du fjerner dem til at blive kompenseret. Og det har til formål at bidrage til en kost, når du fjerner galdeblæren.

Først og fremmest i normal galdeblæren samler sig og koncentreres galden, som frigives, når ind i duodenum fødevarer (chymus) at fordøje. Hvis galdeblære er fraværende, så galden ikke akkumulerer og strømmer frit ind i tarmen. Derfor, efter fjernelse af kost indeholder obligatoriske fraktionelle 6 måltider i små portioner mad, således at den ensartet ind i kroppen, er også ensartet fordøjes konstant udskiller galde. Overholdelse af denne regel vil forhindre alle former for komplikationer i fremtiden.

Menuen selv efter fjernelse af galdeblæren bør også ændres radikalt. Du bør udelukkes fede, stegt, krydret fødevarer, krydderier og marinader, kød, samt kolde drikke, is og spise kold mad. Alt dette, ud over at forstyrre fordøjelsen og diarré (diarré), kan føre til krampe i galdegangene og forårsage en pludselig og ekstremt ubehagelige fornemmelse af smerte.

Der er en særlig kost efter galdeblæren fjernet, og i medicin det er kendt som stol№ 5. Det er meget forskelligartet, så ingen stor tragedie i tilfælde af tvang gastronomiske restriktioner bør ikke forekomme. Det omfatter supper baseret bouillon af magert kød (oksekød, kalvekød) eller fjerkræ (kylling, men ikke slagtekyllinger) eller bare rent vegetariske supper med korn. Fra det andet kursus, du kan spise kødretter, dampet, stuvet eller bagt - ruller, souffle, damp koteletter, frikadeller, grød og buddinger. Det er meget nyttigt i forhold til at udfylde de nødvendige krav for fordøjeligt protein og mikronæringsstoffer fisk fedtfattige varianter, bedre havet. Spis det kan være i enhver form, som ikke brændte. Pynt af kogte grøntsager og korn (helst fuldkornsprodukter) er ikke kun behageligt at diversificere menuen efter fjernelse af galdeblæren, men også bidrage til at reducere vægtøgning, hvis en sådan der er sådan et problem.

I sin kerne, kosten efter galdeblæren fjernelse er ikke bare nogen form for kosten restriktioner og en komplet sund kost, som i øvrigt ville gøre klogt i at observere og for mange mennesker, at denne operation ikke bliver udført. Derfor opskrifterne efter fjernelse af galdeblæren omfatter ikke kun nogle specifikke retter særlig forberedelse, men generelt alle retter tilberedt på dampet, kogt og bagt, samt det maksimale antal salater med friske grønne og grøntsager.

Med hensyn til den tidsramme, inden for hvilken skal overholdes af kosten efter galdeblæren fjernet, så der er visse regler, der er udviklet af ernæringseksperter. De første 2-3 måneder efter operationen kræves en streng diæt baseret på korn og purerede fødevarer og derefter gradvist voksende kost af introduktion af nye produkter, primært damp madlavning metode. I fremtiden, anbefaler vi afbrydelser i menuen efter fjernelse af galdeblæren koordinere med din diætist.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.