FormationHistorie

Nuklear tog. Nuklear kamp jernbane missilsystem (BZHDRK, spøgelse tog). RT-23 MOLODETS

Blandt de mange forskellige strategiske løfteraketter systemer vender bevæbnet med de førende lande i verden, der er militær jernbane missilsystem (forkortet BZHRK) i dag oplever en genfødsel. Dette lettes af en række årsager, men før du rører ved dem, se på, hvad er denne udvikling af moderne forsvarsindustri. Undervejs vil vi prøve at finde ud af, hvad der skete med de nukleare tog Gårsdagens.

Hvad er BZHRK?

Først og fremmest, det er et tog, i biler, der er placeret ikke passagerer, skyndte på ferie eller på forretningsrejse, og belastninger forventes i forskellige dele af landet, og dødbringende missiler, for større effektivitet af deres angreb, der er udstyret med atomsprænghoveder. Deres antal varierer efter størrelsen af komplekset.

Men der er passagerer - en teknisk support personale Battle jernbane missilsystem, samt enheden til opgave at dens beskyttelse. En del af bilerne er designet til at rumme alle mulige teknologiske og andre systemer til den vellykkede lancering og ramme mål som helst i verden.

Som et tog fyldt med dødbringende last, beslægtet med krigsskibet, er han ofte givet navnet bruges derefter som et egennavn. For eksempel 15P961 "færdig." Hvis den første del af navnet er ikke helt praktisk i udtale og huske ikke umiddelbart, da den anden er ganske melodisk og velkendt for øret. For hende selv ønsker at tilføje ordet "god", men i forhold til en kompleks stand til at ødelægge i løbet af få minutter den gennemsnitlige europæiske stat, dette adjektiv er næppe acceptabelt.

Dozen "Godt gået" til at bevogte moderlandet

En sådan piler "stiff upper lip" i perioden 1987-1994 i vores land var tolv. Alle af dem var på vagt de strategiske missiler styrker og, i de største titler, havde en mere, findes kun i den tekniske dokumentation, - RT 23 UTTKh. I de efterfølgende år, én efter én, de blev taget ud af drift, demonteres, så i år 2007 fra deres herlige vagter var kun to, placeret i Museet for russiske væbnede styrker.

Af den måde, RT 23 UTTKh begyndte i Sovjetunionen kun kompleks, som blev startet i en batch produktion. Udvikling af lignende systemer kæmpede i flere årtier, men kun i firserne blev bragt til scenen, får lov til at tage dem om bord. symbolet "tog nummer nul" blev givet til hemmeligholdelse af tog af denne type.

Amerikansk udvikling inden for samme område

Det er kendt, at under den kolde krig, udenlandske, især amerikanske designere også arbejdet på oprettelsen af tog, der transporterer nukleare død i deres biler. Som et resultat af succesen med den sovjetiske efterretningstjeneste, samt afskærmningen af hemmeligholdelsen alt det, der var forbundet med forsvarsindustrien, i disse år, en læser var meget mere bevidst med hensyn til deres udvikling end resultaterne af lokale Bøssemagere.

Hvad er rapporteret i deres rapporter vores tapre "Stirlitz"? Takket være dem, er det kendt, at i begyndelsen af tresserne dukkede den første fast brændsel interkontinental i USA ballistiske missiler, døbt "Minuteman". Sammenlignet med deres forgængere, der kører på flydende brændstof, har det haft en række væsentlige fordele. Først og fremmest, var der ingen grund til at pre-starter opladningen desuden betydeligt øget sin modstandsdygtighed over for stød og vibrationer, er bundet til at opstå under transport.

Det er tilladt at gøre kampen missil lancerer direkte fra tog i bevægelse platforme og gøre dem næsten usårlig i tilfælde af krig. Det eneste problem var, at vi kunne starte raketten kun i strengt definerede, en specielt forberedt jorden, som deres styresystem var bundet til at pre-beregne koordinaterne.

Amerika i lyset af "Big Star"

Et betydeligt gennembrud, der gjorde det muligt at skabe et tog i USA med atommissiler er blevet en storstilet transaktion udført i 1961 og holdt under en hemmelig navn "Big Star". Som en del af denne begivenhed tog, er prototypen på fremtidens missil-system flyttes på tværs af netværket opererer i landet jernbaner.

Formålet med øvelsen var at teste deres mobilitet og muligheden for en maksimal spredning af USA. Efter operationen, er dens resultater er udarbejdet, og på den baggrund designet tog atomarsenal, som er fem raketter "Minuteman".

Afvisning af et eksisterende projekt

denne udvikling var imidlertid ikke til at komme om bord. Oprindeligt blev det antaget, at i 1962 landets forsvarsindustri tredive af disse tog vil blive frigivet, bevæbnet med i alt et hundrede og halvtreds raketter. Men i slutningen af design værker af projektomkostningerne anses overdrevne, og som et resultat blev opgivet.

På det tidspunkt mine løfteraketter fast "Minuteman" blev fundet mere effektive, og at de foretrukket. Deres uomtvistelige fordel er de lave omkostninger og temmelig pålideligt beskyttet mod sovjetiske interkontinentale ballistiske missiler, der ikke havde på det tidspunkt kræves til deres ødelæggelse nøjagtighed for at ramme.

Som et resultat af projektet, hvor de amerikanske ingeniører arbejdede hele 1961, blev lukket, og allerede i gang på baggrund af sine tog blev brugt til at transportere den samme "Minuteman" fra producenter fabrikker til baser planter, hvor de udførte indsættelsen af minen.

Den seneste udvikling foretaget i USA

Ny fremdrift til oprettelsen i Amerika af tog, der kan fremføre atomvåben, var fremkomsten i 1986 af tung interkontinentale ballistiske missiler af ny generation LGM-118A, også kendt under sit kortere navn MX.

På dette tidspunkt er det steget markant påvirker evnen af sovjetiske missiler beregnet til at ødelægge fjendens missiler. I denne forbindelse blev der lagt særlig vægt på sikkerheden MX placering.

Efter megen debat mellem tilhængerne af den traditionelle silo-implementering og deres modstandere et kompromis blev nået, hvilket resulterede i halvtreds raketter blev placeret i minen, og det samme på den nye platform, specielt forberedt til dette formål sammensætningen.

Men denne udvikling ikke har en fremtid. I begyndelsen af halvfemserne på grund af de demokratiske forandringer, der har fundet sted i vores land, den kolde krig sluttede, og programmet til at etablere en jernbane nukleare komplekser, der har mistet sin relevans, er blevet lukket. I øjeblikket er en sådan udvikling ikke leveres, og tilsyneladende er ikke planlagt for de kommende år.

Ny udvikling af CB "Southern"

Men lad os vende tilbage til moderlandet. Nu er det ikke en militær hemmelige oplysninger, at et nukleart første tog af USSR begyndte at blive etableret i overensstemmelse med rækkefølgen af Forsvarsministeriet, underskrevet i januar 1969. Udviklingen af dette unikke projekt blev overdraget til tegnestue "Syd", som arbejdede derefter to udestående sovjetiske videnskabsmænd - akademikere, brødre Alexei Fedorovich og Vladimir Fodorovich Utkiny. De tog føringen på et nyt projekt.

Ifølge den generelle plan, de skaber 15P961 "gjort BZHRK" (Battle jernbane missilsystem) havde til formål at gøre gengæld modstander, som hans mobilitet og forbedret overlevelsesevne lov til at håbe, at han ville være i stand til at overleve i tilfælde af en pludselig atomangreb en fjende. Det eneste sted, hvor nødvendiggjort for sin missil udstyr var i Pavlograd Mekanisk Plant. Denne vigtige strategiske sted i skjul i disse år under dække af en ansigtsløs PO "Pivdenmash".

Vanskeligheder i udvikling

I sine erindringer, V. F. Utkin skrev, at den opgave til dem bærer en stor vanskelighed. De bestod hovedsageligt i, at det komplekse måtte flytte på konventionelle jernbanespor, sammen med andre tog, og i virkeligheden vægten af selv et missil med sin launcher var et hundrede og halvtreds tons.

Skaberne af projektet var en masse af uløselige problemer ved første øjekast. For eksempel, hvordan man kan sætte et missil i en jernbanevogn, og hvordan på det rigtige tidspunkt til at give det en lodret position? Hvordan man sikrer sikkerheden under transport, når det kommer til nuklear afgift? Må modstå enorm belastning skabt under passagen af sammensætningen, standard skinner, jernbanedæmninger og broer? Endelig står der på tidspunktet for start toget raketter? Alle disse spørgsmål og mange flere designere måtte finde en omfattende og entydige svar.

Ghost tog, og dem, der forvalter dem

Allerede næste år togets atomarsenal er lavet raketter 15ZH61, blev testet i forskellige klimatiske regioner af landet - fra ørkenen i Centralasien til polære breddegrader. Atten gange han gik til jernbanelinjer af landet, efter at have lavet alt en halv million kilometer og udfører på kosmodrom "Plesetsk" bekæmpe lancerer sine missiler.

Efter den første sammensætning er angivet i grafen bevægelse under nul nummer, og det viste sig tvillinger. Som du fremskridt gennem hver test et spøgelse tog stod på vagt i en af landets missil regimenter. Serverer dens personale bestod af halvfjerds soldater.

Civile var ikke tilladt. Selv placerer maskinarbejdere og deres assistenter tog Tegn og officerer, der er specielt uddannet til at udføre toget. Atommissiler samme afgift var under vågent opsyn af eksperter. Ved begyndelsen af 1991 i USSR var der tre missil divisioner bevæbnet med missiler var jernbane.

De var en stærk nuklear knytnæve, stand, hvis det er nødvendigt, for at knuse enhver fjende. Lad det være nok at sige, at hver sådan opdeling havde tolv tog transporterer atommissiler. I disse år, Forsvarsministeriet i USSR er et kæmpe arbejde er blevet udført. Inden for en radius af en tusind kilometer fra placeringen af regimentets standard skinner blev erstattet af tungere at modstå en raket tog nuklear fragt, der kræver ekstra forholdsregler.

Midlertidig suspension af programmer BZHRK

Væsentlige ændringer i BZHRK patrulje ruter blev foretaget efter mødet M. S. Gorbachova og Margaret Thatcher, afholdt i 1991. Siden dengang, i henhold til den indgåede aftale, ingen spøgelse tog ikke forlade deres pladser af permanent installation, tilbage, dog i rækkerne som en stationær kampenhed. Som et resultat, en række aftaler indgået i de kommende år, blev Rusland forpligtet til at gå på pension alle missiler baseret på jernbanetog og dermed opgive denne type af strategiske våben.

"Barguzin" (BZHRK)

Men til den fuldstændige fiasko af de russiske missiler, monteret på togene, i det mindste for tidligt. I slutningen af 2013 medierne rapporterede, at som svar på en række amerikanske våbenprogrammer i vores land genoptaget arbejdet på oprettelsen af missiler transporterer tog.

Især var der en tale om den nye udvikling, foretaget på grundlag af avanceret teknologi, der bærer navnet "Barguzin" (BZHRK). For alle dens parametre og formålet falder den ikke ind under listen over restriktioner fastsat af en international traktat af START-3 og derfor sin produktion ikke er i strid med folkeretten.

Ifølge rapporter, missilet bærer et atomart sprænghoved og er udstyret med flere genindtastning sprænghoved, er planlagt til at sætte i bilen, forklædt som en standard tog køleskab, med en længde på fireogtyve meter.

Kompleks "Barguzin" formodes at udstyre missiler af "yars" primært er baseret på traktorer. Train implementere en fordel i dette tilfælde er indlysende. Hvis jordinstallationernes er let kan påvises fra rummet, dette BZHRK system er umulig at skelne fra en konventionel godstog selv på nærmere undersøgelse. Hertil kommer, at flytning af jernbanen missilsystem er flere gange billigere end jorden, er baseret på de forskellige typer af traktorer.

Fordele og ulemper BZHRK

Afslutning af samtale om jernbane missilsystemer, er det hensigtsmæssigt at dvæle ved de almindeligt anerkendte fordele og ulemper ved denne type våben. Blandt dens uomtvistelige fordele eksperter opmærksom de høje mobilitet køretøjer, som er i stand til at ændre indsættelsen, for at overvinde dagen før tusindvis af kilometer, mange gange større end de tilsvarende tal af traktorer. Desuden skal det tage hensyn til høj bæreevne af toget, samtidig stand til at transportere flere hundrede tons.

Men vi kan ikke ignorere den iboende nogle ulemper. Blandt dem, vi bør fremhæve de vanskeligheder med maskering tog forårsaget af funktionerne i dens konfiguration, hvilket forenkler påvisning sammensætning ved hjælp af moderne satellit rekognoscering. Desuden sammenlignes med siloer træne mindre beskyttet mod virkningerne af trykbølgen. I tilfælde af en nuklear eksplosion, der produceres overalt i nærheden, kan den blive beskadiget eller væltet.

Endelig en betydelig ulempe af rullende materiel som bærer missilsystemer er uundgåelig i sådanne tilfælde bære jernbanespor, forhindre yderligere drift af både BZHRK og konventionelle tog. Men moderne teknologi gør det muligt at kunne løse de fleste af disse problemer, og dermed åbne op for udsigten til yderligere udvikling og modernisering af missiler transporterer tog.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.