FormationHistorie

Lake Poopo: beskrivelse og fotos

Lake Poopo - det mirakel af vores planet. Det ligger højt oppe i bjergene i Sydamerika, i hvad der nu Bolivia. Dens unikke ligger i det faktum, at det er salt, og den flora og fauna i dammen fyldt med fantastiske indbyggere. Hvordan har sådan en fantastisk sø dannet højt i Andesbjergene? Som det ser ud nu?

Uddannelse Poopo

Når den sidste istid sluttede og den ældgamle begyndte at smelte isen, i den bjergrige del af Sydamerika dannede en kæmpe iskold sø Ballivyan. Det efterhånden tørret ud og omkring 11 tusind. For år tilbage var opdelt i flere damme. Den største af dem, den eksisterende og nu - det er den berømte Titicaca-søen, der tiltrækker turister fra hele verden. Den næststørste var Lake Poopo.

Efter faldet af havoverfladen dammen blev efterladt uden en naturlig forbindelse til verdenshavene. Han blev den dræning og fylde det afhang kun på niveauet af nedbør. Desaguadero - det eneste flodvand Poopo forbinder med omverdenen - stammer fra de enorme Titicaca og munder ud Poopó.

Hvor er søen?

Poopo kan ses på kortet over Sydamerika. De geografiske koordinater for det sted: 18 ° 46'55 "S. w., 67 ° 01'29 "W. Dr. Altitude -. 3700 meter. Ligesom mange andre søer i Sydamerika, Poopo er en særlig geologisk formation skabt af naturen på den tidligere havbund. Den hurtige fremkomst af Andes højderyg Poopo hævet til en uopnåelig højde - så søen blev isoleret fra omverdenen.

hydrologi

vand præparat i reservoiret er unik - unormalt højt saltindhold gør det uegnet til at drikke eller til brug i husholdningen. saltkoncentration bliver prohibitiv i en periode med tørke og høje temperaturer. Men i den nordlige del af reservoiret er der et lille område med frisk vand - dette er det sted, hvor floden Desaguadero flyder. Resten af saltkoncentrationen niveau varierer mellem "høj" og "meget høj".

Salt lake vandmætning - værdien af den variable. Måske på et tidspunkt vil det være ekstremt høje, i den anden - vil ikke gå ud over de normale parametre. Ifølge de observationer, for de to forårsmånederne (Oktober-november), forskellen i saltkoncentrationen mellem den nordlige og sydlige del af Poopó var 300%.

En anden vigtig faktor, der påvirker hastigheden af saltholdigheden af søen er nærliggende mineralforekomster og strandenge tilbage efter den antikke sø Ballivyan. Afhængigt af vejrforholdene i strandenge stykker kan frit udvaskes fra klippen, hvilket gør koncentrationen af saltvand Poopo endnu højere.

biota

Vandet i søen trives unikke fiskearter: malle Mauri, ISPR, Karachi. I midten af det tyvende århundrede, har ichthyologists påbegyndt processen med avl af atlantisk yderlår og regnbueørred. Takket være indsatsen fra forskere Lake Bolivia Poopo er en kilde til fiskeri efter beboere i nærliggende landsbyer er: fisk fra sin fangst, spise og udbud til salg.

En anden funktion gør Poopo er især attraktivt for turister. Hvert år tusindvis af trækfugle fundet på bredden af dammen et midlertidigt husly. Med udbruddet af sæsonen, kan turisterne se mere end tredive arter af trækfugle og op til en halv snes arter af indfødte fugle. Lake Poopo - det eneste levested for Andes måger, strandskader Bird, andeskondor og flere endemiske arter, der med rette er anført i Internationalt Røde Bog. Derudover kan turister nyde den sjældne skønhed skuespillet unikke flamingo sø Poopo. Forestil disse fantastiske fugle ofte pryder siderne i tidsskrifter af naturen.

Floraen er repræsenteret ved en række buske, græsser, kaktus. Hovedattraktionen i verden Poopo kan nævne et par arter af figenkaktus, hvoraf mange er i blomstringsperioden virkelig smuk.

Skjult historie

Ikke langt fra kysten er klart synlige Poopo groft hugget stenblokke. Deres oprindelse - det værk af mænd, fordi hver facet blok er glat, og formen af stenen er meget tæt på den rigtige kasse. Lignende blokke af kunstig oprindelse ligger øst for Titicaca-søen. Så vidt vi ved, var alvorlig arkæologisk forskning på området ikke udføres, så karakteren af de mystiske kampesten forbliver et mysterium.

Nu ved bredden af Lake Poopo almindelige mennesker lever, hvoraf de fleste arbejder i minerne - på dette område en hel del mineraler. Men livskvaliteten i området er meget lavere end gennemsnittet i Latinamerika. Niveauet af juridisk og lægelig bistand - en af de laveste i landet, og den gennemsnitlige levealder er kun 58 år gammel. Og det er ikke kun på grund af den tunge fysiske arbejde. Ud over det høje indhold af salt, sø Poopo overraskende høj koncentration af tungmetaller - arsen, zink, cadmium, er søvand omdannes til en eksplosiv blanding, hvorved forgiftning mennesker dør hurtigt. Det hjælper ikke selv importeret frisk vand - i tørkeperioder søen parret sammen med luften ned i lungerne af mennesker, der bor her. Tungmetaller ophobes i kroppen, der medfører hurtig død. Poison trænger gennem maven: en fisk, der lever i søen, blot imprægneret med tungmetaller. Derfor bosætte sig i denne region ikke travlt.

tørring sø

I begyndelsen af 2016 forskere fra Det Europæiske Rumagentur har slået alarm - Lake Poopó er fordampet, forsvundet fra verdenskortet. Analyse af tusindvis af billeder taget fra satellitten, bekræftede den triste diagnose - i den nærmeste fremtid en unik sø Poopo kan forsvinde fra jordens overflade. Vandet areal faldet med ti gange - med tre hundrede tusinde kvadratmeter, i henhold til bemærkningerne i 2014 til tredive pladser januar 2016. Sådanne en katastrofe ESA forskere i forbindelse med miljøproblemer i området. På restaurering af søen, forskerne projekt, der vil tage mere end tyve år. Og at hvis tørken i denne periode ikke vil komme og vil ikke hæmme væksten af vandoverfladen. Hvorvidt disse forudsigelser går i opfyldelse - vil tiden vise.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.