FormationHistorie

Den historiske prototype af Sherlock Holmes

Alle ved Sherlock Holmes historier af Arthur Conan Doyles karakter, som er naturligvis betragtes som en klassiker af detektiv genren. Mange mennesker stadig tror på den kendsgerning, at dens eksistens, hvad der kan bevidne det brev med en anmodning om bistand, som i øjeblikket kommer på Baker Street 221 B i en stor nok mængde. Ansigtstræk, personlighed, karakter, ved hjælp af deduktiv ræsonnement og endda en pibe tobak: Det er Doyle afskrev fra sin Edinburgh professor Dzhozefa Bella.

Dzhozef Bell var en kirurg og lektor ved University of Edinburgh, som overraskede deres meget raffineret intelligens af de studerende, herunder Artura Konan Doyle, som først mødte professor i 1877 i en alder af 17 år.

Bella var en ambitiøs drøm, bruge sine evner inden for kemi, toksikologi, patologi, graphology og videnskab til at løse forbrydelser. For første gang mulighed for ham givet hans nære ven Genri Dunkan Littlejohn og dermed åbne dørene for ham i den mørke verden af kriminalitet. Dzhozef Bell hjalp Henry til at undersøge den mystiske død En Linsi, og konkluderede, at et sår forårsaget skade på rygmarven, betændt og infektion, og bakterier begyndte at formere sig under huden og falde i blodgennemstrømning, som har udvidet blodkar og som et resultat - var årsag til hjertestop. Denne konklusion fundet, at døden var forårsaget af inficerede sår og hjælpe politiet til at indlede en straffesag.

Så Dzhozef Bell med Henry Littlejohn undersøgt snesevis af sager, herunder sagen Ezhena Shantrelya rige franske sprogforsker. Januar 2, 1877 de undersøgte død af sin kone - Elizabeth. Eugene sagde, at hun døde på grund af lysende gas, men Dzhozef Bell intuited mord. Siden dengang er der ikke så udviklet som det er nu tekniske hjælpemidler, Bell brugte sine sanser og deduktive ræsonnement, som han kaldte den "metode". Han lagde mærke til de spor af opkast på hovedpuden, som var en mærkelig kendsgerning, når lysende gas forgiftning. Endvidere fandt han, at gasrøret kunstigt blev raspes og Elizabeth er blevet forgiftet af den tid, opium, som Ezhan bestilt i en alt for stor mængde (30 hætteglas) kort før hændelsen, der blev fundet i spor emesis undersøgelse på hovedpuden. Januar 5 Ezhan blev arresteret og snart henrettet.

Disse og mange andre historier fra livet i professoren gjort et stort indtryk på den unge Artura Konan Doyle, som også arbejdede som assistent Dzhozefa Bella og dag-til-dag detalje studeret adfærd af prototypen af fremtiden for deres værker.

Han modtog et diplom og graden Bachelor of Medicine i 1881, Doyle forlod universitetet i Edinburgh.

I marts 1886 under den intensive vækst i kriminalitet og inkompetence af politiet en idé om Sherlock Holmes. Allerede i 1887 blev det offentliggjort den første historie om Sherlock Holmes "A Study in Scarlet", og 40.000 eksemplarer blev solgt.

History of Sherlock Holmes var en reel fornemmelse i litteraturen, som er blevet oversat til en lang række sprog, og stadig udskriver hele verden. Interessen for Joseph Bell er steget markant blandt fans af Sherlock Holmes, men på trods af sin popularitet, Bell arbejdede for 64 år og derefter trak sig tilbage og bosatte sig i deres elegante landejendom Morisvud, hvor han boede indtil 1911.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.