FormationUngdomsuddannelse og skoler

Psykologisk og pædagogisk støtte - en ... Individuel støtte: definition og funktioner

Hvad er den psykologiske og pædagogiske støtte? Hvad er dens egenskaber? Dette spørgsmål er relevant, derfor, det fortjener detaljeret undersøgelse.

Arten og specificitet

Under indflydelse af en række negative forhold i børnenes øjeblikket har problemer med udviklingen, er der forskellige variationer i den fysiske og mentale udvikling, der er alvorlige forstyrrelser i adfærd.

En negativ indvirkning på uddannelsesinstitutioner leverer sociale situation. Før skoler ny udfordring - human tilgang til uddannelses- og uddannelse proces, opførelsen af den innovative former dannelse.

Ved gennemførelsen af disse principper i praksis, er der en alvorlig forstyrrelse af følelsesmæssige og kognitive udvikling af barnet. Modsætninger forårsagede alvorlige problemer med undervisning af børn, der var en skole tilpasningsproblemer.

Adressering

For at eliminere det, der er behov for en fælles indsats af mange eksperter, brug af et sæt af sociale, medicinske og psykologiske teknikker. Fuld psyko-pædagogisk støtte gør det muligt at afhjælpe de konstaterede problemer i tide at give børn den nødvendige støtte.

Historien om den indenlandske komplekse teknikker

I vores land, den sociale støtte af barnet optrådte først i slutningen af sidste århundrede. Udtrykket "støtte" blev første gang introduceret i 1993 af T. Cherednikova. Psykologisk støtte i den integrerede aspekt blev behandlet af mange russiske forskere og undervisere, herunder LM Shipitsyn, IS Yakimanskaya.

Symptomer på angst og hvordan man kan løse dem studerede AI Zakharov, Freud. Over en længere periode, har psykologer afsløret de sande årsager til dette fænomen, forsøger at finde effektive måder at løse problemet. Omfattende støtte - en kombination af diagnostik og rettelse og udvikle programmer, der sigter på at løse de konstaterede problemer.

tidlig støtte

For fuldt ud at gennemføre i praksis begyndte humanistisk uddannelse på russisk pædagogik at være særlig opmærksom på dette problem, som tidligere individuel støtte af børn. Det henvender sig til tidlig identifikation af udsatte børn, begavede børn, udvælgelse for hver elev på deres udviklingsvej.

I slutningen af sidste århundrede holdt de første russiske konference skolepsykologer, hvor analyserede de effektive teknikker hjælpe særlige børn. Overvej kompleks psykologisk støtte uadskilleligt været forbundet med en modernisering af uddannelsessystemet, overgangen til principperne om selvudvikling for børn.

På grund af de psykologiske og medicinske uddannelsesinstitutioner, at særlige tjenester støtte børn og forældre modtager omfattende pleje. Problem barn var målet for læger, lærere, psykologer.

aktuelle realiteter

I øjeblikket omfattende support - et systematisk arbejde med flere specialister, der tager sigte på at løse problemerne i opførsel af en individuel elev. Fremragende kompleks psykologisk og pædagogisk system, understøttelse dannet i mange dele af landet, oprettet en database, hvorigennem der opstår sporing særlige børn, når de flytter fra en bopæl til en anden region i Rusland.

Produktivitet arbejde

I betragtning af, at social støtte - er et system, der analyserer resultaterne af arbejdet og i uddannelse, og i plejeinstitutioner, og MVD. Resultaterne af de statistiske undersøgelser viser, at efter at systemet blev etableret på foranstaltninger forebygge kriminalitet, at antallet af repeatere faldt betydeligt, reduceret antallet af lovovertrædelser, begyndte langt færre børn til at vise afvigende adfærd.

Formålet med støtte

Pædagogisk støtte af børn henvender sig til oprettelsen af sådanne sociale og uddannelsesmæssige forhold, hvor en elev i det mindste havde lejlighed til at blive en aktiv deltager i alle de begivenheder, der finder sted i skolen. Barnet får mulighed for at få deres egen indre verden, at udvikle det, opbygge relationer med andre børn.

Hvis social støtte bygget i henhold til alder karakteristika hos barnet, dannede uddannelses- og læringsmiljø, der vil fremme akademisk succes, harmonisk udvikling "vanskelige" elev.

principper support

Den største værdi er givet til barnets personlige valg, mulighed for selvbestemmelse i forskellige situationer.

Gennem brug af innovative pædagogiske teknologier, skole støtteaktiviteter gennemføres i tæt kommunikation med forældre, lærere, sundhedspersonale.

Essensen af arbejdet ligger i transmissionen af nøglen til barnet til hans kommunikation, aktivitet, psykologiske mysterier. Barnet formular før du indstiller et bestemt formål færdigheder, planlægning måder at opnå det, et værdisystem, evnen til at analysere deres arbejde.

En voksen hjælper barnet til at afhente en subjektiv, en ansvarsfuld stilling i forhold til de begivenheder, der omgiver den.

Aktivitetsområder

I betragtning af, at støtten - det er en vigtig og ansvarlig proces, er det umuligt uden at vælge specifikke aktivitetsområder. Primært nødvendig omlægning af psykologisk genopdragelse af barnet, ændringer i eksisterende færdigheder på en positiv måde.

For eksempel for at udføre dette uddannelsesprogram, særlige pædagogiske spil, hvor barnet har mulighed for at øve den teoretiske viden.

Teknikker af denne art er nødvendige for at kendskabet til de studerende på deres egen "I", deres individuelle karakteristika, samt i erhvervelsen af færdigheder selvanalyse, selv-forbedring.

Gaming-teknologi, hvor børn oplever vanskelige situationer, lære at komme ud af dem, bidrage til at fordybe sig i det virkelige liv. Eleverne begynder at se alle konsekvenserne af deres handlinger, bevidste om embedsmisbrug nytænkning af værdier. At forstå, hvad alvorlige resultater kan være unormal adfærd, bevidsthed om virkeligheden af tabet af deres kære er med til at nytænke de adfærdsmæssige aspekter.

konklusion

Omfattende støtte til studerende er et vigtigt aspekt af det moderne uddannelsessystem. Under hensyntagen til de nuværende realiteter, børn med alvorlige adfærdsproblemer, mental retardering bliver større, de har brug for en individuel tilgang, professionel assistance af eksperter.

I øjeblikket er udviklingen af nye tilgange til opførelsen af det komplekse system af metodisk arbejde psykologer og lærere. Essensen af denne aktivitet er at overføre studerende teknikker, der vil give dem en reel mulighed for at lykkes i skolen, systematisere den viden effektivt gemme dem i sin hukommelse.

Personlig tilgang IS Yakimanskaya som en prioritet behovet for at behandle udviklingen af psykologisk og pædagogisk system for dannelse af den enkelte studerende, obligatorisk registrering af hans personlige, individuelle karakteristika.

En sådan sporing holdning er baseret på de interesser og behov det enkelte barns, det tager hensyn til udviklingen af logik.

Begrebet psykiske og mentale sundhed for børn, foreslog IV Dubrovin, behandler som et særskilt emne af arbejdet i psykologen alle problemerne i forbindelse med dannelsen af personligheden i en særskilt pædagogisk rum.

At skolen påvirker det psykiske helbred, gør justeringer til den normale udvikling af barnet. Der gives prioritet til forebyggelse af de identificerede problemer, herunder overvågning, pædagogisk rum korrektion.

Udvikling af uddannelse DB Elkonin er baseret på behovet for at udforme et miljø, hvor barnet ville ikke kun i stand til at lære viden og færdigheder, men også at udvikle personlige kvaliteter og dybe menneskelige evner.

Det er en skole i første omgang påvirker den psykologiske tilstand af børnene, så i den seneste tid er betalt en så alvorlig opmærksomhed på at overvåge uddannelsesinstitutioner. Samarbejdet børnepsykologer med skolelærere, forældre, børn muliggør rettidig identifikation af forskellige problemer, for at finde rationelle måder at deres afskaffelse og forebyggelse af høj kvalitet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.