FormationHistorie

Ayurvediske love of manu

Når man overvejer det antikke indlands ret, er manuernes love det første, de holder opmærksom på. Denne samling er den mest berømte og tilgængelig for offentligheden et monument af den gamle indiske juridiske kultur. Han nød myndighed både i antikken og i middelalderen. Ifølge Hindus 'traditioner er forfatteren forfader for mennesker - Manu.

Oprettelseshistorie

Faktisk er manuernes love ikke så gamle. I hele 6-5 århundrede f.Kr. i Indien var der alle nye store stater med et slavesystem. De beføjelser, der blev udviklet, skete både i ideologi og i stammeinstitutioner. Og den sædvanlige mundtlige lov, der eksisterede før, kunne ikke længere svare til niveauet for udvikling af stater, kunne ikke tilfredsstille deres behov. Så var der Dharmasutras - samlinger af skriftlige regler, der var baseret på vedaerne. Den første omtale af Dharmasutra Manu går tilbage til det 9. århundrede f.Kr. Moderne forskere kom til den konklusion, at manuernes love, som de kom til os, blev dannet i 2. århundrede f.Kr. Ifølge den fremtrædende sanskritolog G. Buhler har en bestemt dharmasutra jeg, som var grundlaget for samlingen, heller ikke overlevet til vor tid.

Ayurvediske love of manu

Teksten i Manuens love er tolv kapitler. Samlingen består af 2685 artikler, som repræsenterer en kobling. Kun kapitel VIII og IX indeholder direkte lovmæssige normer, mens andre forklarer kaste-systemet i det antikke Indien. Hun er her i forgrunden. Ifølge Manu-lovene var der i Ancient India en socialt opdelt samfundsdeling. Folk er opdelt i brahmaner, ksatriyas, vaishas, sudras og untouchables.

Loven Manu har en vis logik af præsentationen af materialet, men fordelingen af retten til industrien giver endnu ikke. Også lovens normer i samlingen er meget tæt sammenflettet med religiøse postulater.

I lovene lægges der meget vægt på beskyttelsen af ejendomsretten til løsøre. Så her er der normer, der regulerer kontrakten om donation, køb og salg, lån og andre. Der ydes også garantier for opfyldelse af forpligtelser - pant og kaution. Låneaftalen er allerede udviklet i detaljer, men det er stadig ikke lovligt læst. Denne kendsgerning indikerer et højt niveau og blomstring af renter.

Manuforagernes love hyrede arbejde og støtter slaveri. Hvad angår familieforhold, er kvinden her underordnet, polygami er tilladt, og blandingen af varnas er forbudt.

Dharmasutra var snarere et sæt regler, lærer og anbefalinger, snarere end den nuværende lovgivning. I en sådan samling, som manuens love, er der en ret interessant grund og filosofisk betydning. Mange af anbefalingerne blev de grundlæggende regler, der blev brugt til at studere taktik for krigsførelse og i at udvikle strategier. For eksempel indbefattede herskerens opgaver ifølge Manuens love at være modige i kamp, idet de altid beskytter deres fag og er klar til krig hver dag. Også kongen skulle skjule sine hemmeligheder, men kunne finde ud af svaghederne af fjender.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.