FormationHistorie

Prins Yury i Moskva: biografi, historie, styring og praktisk politik

Yury af Moskva (1281-1325) var den ældste søn af prins Daniel af Moskva Alexandrovich og oldebarn af Aleksandra Nevskogo. I første omgang regerer i Pereslavl, og derefter i Moskva, med 1303 I løbet af sin regeringstid var han en konstant kamp med Tver for foreningen af Rusland under hans kommando.

Kampen for overherredømme

Mens titlen Grand Prince Vladimir gav sin ejer en næsten ubegrænset magt i det område af russiske nordøstlige lander. Hans køretøj blev betragtet som en dominerende lineal og havde ret til at disponere over efter eget skøn, alle de militære styrker til rådighed på sine vasaller og kunne dømme dem og indsamle hyldest fra den jord, som ham. Derudover var der en anden privilegium: på trods af tabet af den store regeringstid, er det fuldt bevaret de egne forfædres jord.

Khans, til gengæld har deres interesser her. At give en label på Vladimir fyrstendømme, de forlangte, at ansøgeren for hans ukritisk tjeneste interesser Den Gyldne Horde. Det er derfor, det øverste herskere de russiske lander ikke altid blive den mest magtfulde fyrster, som de Khans forsøgt at sidde på dette sted passive og lydige mod deres hersker. Men selv i hænderne på den mest loyale over for Horde genvej til Storhertugen blev ikke længe. Khanerne i denne henseende var en politik, som altid har ført til internecine kamp af flere repræsentanter fra forskellige grene af Rurik. I 1304 i denne indsigelse og prinsen Yuriy Danilovich Moskovsky.

En ny fase af borgerkrige

Den vigtigste rival i Moskva begyndte at Tver i skikkelse af Prins Mihaila Yaroslavicha, som tegnede fætter onkel alle brødre Danilovich. Hans fyrstendømme på det tidspunkt blev betragtet som den mest kraftfulde, og bevis på dette er de mange fremskridt til dem i den igangværende internecine kamp. Af den måde, Moskva tid, såvel som andre russiske nordøstlige lander, han gav måde næsten overalt.

En ny runde af internecine stridigheder begyndte i 1304, efter død af Grand Prince Andrei Alexandrovich. Hvis hans bror, prins Daniel af Moskva, døde før han gjorde, ville dette sted have taget den ældste søn Yuri. Men i denne situation, han befandt sig barnebarn af Yaroslav Vsevolodovich, Mikhail Yaroslavich Tverskoy, der blev den første af de gamle herskere, modtog en etiket fra Khan. Til denne prins gik til Horde med håb om at få titlen, og med det, og Pereslavl.

Løsning Khan Usbekisk

Af samme grund bag Mikhail af Tver og blev efterfulgt af storhertugen. Men, ved den måde, den anden af dem en chance næsten var det ikke. Det faktum, at Daniil Moskovsky ikke havde en mærkat på den store regeringstid, så hans sønner ikke kunne kræve en så høj titel. I øvrigt er dette klart i den daværende formueforhold højre. Men på trods af dette, Mihail Tverskoy vagt over for konkurrence fra den unge hertug af Moskva, så han sendte sine mænd til at anholde ham i Suzdal.

Som der er skrevet i Krønike, det var over det faktum, at Mihail Yaroslavich i 1305 stadig fik Khans etiket på den store regeringstid Vladimir. Så er valget af den Gyldne Horde faldt på den ældste af familien, men han har aldrig modtaget et mandat i forhold til Pereslavl. Denne usikkerhed har ført til et andet udbrud af fjendtlighed mellem Mikhail af Tver og Moskva Yuri.

Etiketten på den store regeringstid

I 1315 Horde Khan, som svar på en lang række klager Mihaila Tverskogo, han tilkaldte prinsen af Moskva. Yury for Moskva var der for omkring to år og i den tid formået at vinde tillid og til fordel for usbekisk så guvernøren i 1317 besluttede at give ham til at gifte sig med sin søster Konchak at på ortodokse stil begyndte at kalde Agafia. Den bryllupsgave var etiketten for de unge, som han præsenteret for Prins Yuri. Fra det øjeblik mistede Mihail Yaroslavich sin titel af Storhertug Vladimir.

I samme år af Sarai Berke Yury af Moskva med sin kone og Tartar hær under kommando af Kavgadaya gik han tilbage. At dømme efter, hvad der skete næste, var meget brede beføjelser givet til den nyligt lavet prins Vladimir. Jeg må sige, at Mihailu Tverskomu ikke ønskede at skille sig af med magt, men på samme tid, han var bange for eventuelle komplikationer i forholdet til Horde. Derfor, efter korte forhandlinger blev den tidligere fyrste Vladimir tvunget til at opgive titlen og vende tilbage til deres forfædres jord.

Krigen med Tver

Den regeringstid Yuri Danilovich begyndte med det faktum, at på trods af alle de indrømmelser af Michael, der stadig gik han til Tver krig. I 1318, samlede han hele sin Hær og med støtte fra Horde Kavgadaya nærmede næsten til portene af byen. Det blev antaget, at Tver gennemgår en samtidig angreb fra to sider: fra syd-øst, vil blive angrebet af Yuri Danilovich, kommanderede Suzdal og Moskva Ratiu, og fra den nordvestlige strejke Novgorod. Men planen blev aldrig udført. Det faktum, at befolkningen i Novgorod ikke kom i gang, og senere alle lavet fred med Michael, vendte sine tropper tilbage. At se denne situation, Kavgaday Suzdal og ønskede at indhente og komme tilbage.

Sådanne aktiviteter Yury Danilovich og hans Horde allierede førte til, at prinsen af Moskva forlod en på én med Tver Ratiu. I annaler denne lejlighed sagde, at hvis der var en "stor slagtning". Som det kunne forventes, Yuri tabt denne kamp, og med resterne af sin hær flygtede, og Mihail Yaroslavich fanget mange krigere, såvel som hans kone Agafia (Konchak), der snart døde i fangenskab. Præcise oplysninger om årsagerne til hendes død der. Efter at i henhold til vilkårene i fredstraktaten, både prinsen måtte gå til Horde.

Udførelse af Mihaila Tverskogo

Fra starten var det klart, at en sådan vilkårlighed Khan Prince ikke vil tilgive. Mihail Yaroslavich forsøgte at forene med sin mangeårige fjende og genvinde placeringen af Horde. Sendt dem til Moskva, blev ambassadør Oleksa Marković efter ordre fra Yuri Danilovich dræbt, hvorefter prinsen med Kavgadaem skyndte til Khan. Ved ankomsten, de beskyldte Michael for forræderi, fortielse af hyldest og død prinsesse Agafya. Khans Retten fandt ham skyldig og dømt til døden. November 22, 1318 blev han sat i kraft.

Gem dokumentet - "Tver historie" er skrevet af den åndelige fader Prince Michael. Den slags abbed Alexander kalder Moskva Yuri værktøj i hænderne på Khan. Han hævder, at prinsen faktisk handlede om retten som anklager Mikhail Yaroslavich. Jeg må sige, at de døde mennesker altid har æret som en helt, så han var i 1549 den anden afgørelse af Moskvas katedral blev kanoniseret.

en ny konfrontation

Efter udførelsen af prinsen af Tver regeringstid Yuri Danilovich var forholdsvis roligt i yderligere to år. I 1321 blev det klart, at der ikke kan undgås de største problemer. Det faktum, at ud af hans lydighed begyndte at forlade sønner Michael, hvoraf den ældste, Dmitriy Tverskoy, begyndte at åbent at udtrykke deres krav til højere titel. Denne konflikt mellem de to prinser førte til, at tatarerne igen gik i krig med Rusland. Desuden var det nødvendigt at indsamle hyldest til khan. På denne, i Rostov steg nuværende opstand, så Yuri Danilovich måtte bruge militær magt.

Til sidst hyldest endnu blevet indsamlet, men en eller anden grund, prinsen det blev aldrig gået i hænderne på Kavgadaya. I stedet gik han og alle ejendele i vinteren 1321 til Novgorod til sin yngre bror. I annaler ingen forklaring på denne handling af prinsen. Historikere antage, at dette blev gjort bevidst, og en del af de indsamlede midler blev brugt på krigen mod svenskerne. For sin del, Horde overvejet tilbageholde hyldest største forbrydelse. Oprettet position umiddelbart tog Dmitriy Mihaylovich Tverskoy, tilnavnet truende øjne, og i efteråret 1322 den usbekiske gav ham en etiket, hvorved regeringen i hans tidligere svoger fratage.

Og prinsen Moskovskiy Yuriy Danilovich igen

Beskriv kort sit fremtidige liv kan være som dette: den første gang, han blev tvunget til at flygte, da den absolutte magt nu havde sine værste fjender - sønner Mihaila Yaroslavicha Tverskogo. Først blev han gemmer sig i Pskov, Novgorod og derefter, hvor han boede med 1322 til 1324.

Yury af Moskvas udenrigspolitik, der tydeligt viste, at alt det, han ikke genkende reglen om Dmitriya Tverskogo, har deltaget aktivt i alle internationale anliggender, og det var stadig forbeholdt storhertugen. Desuden var det ham, der kæmpede med svenskerne, og gjorde dem den såkaldte Orekhovets-traktaten, som etablerede grænsen mellem Sverige og Novgorod. Også ved hans ordre på webstedet af Neva-floden ud af Ladoga søen Fortress Oreshek det blev bygget, hvilket blev en vigtig defensiv objekt og mere end én gang reddet den russiske jord fra truslen om beslaglæggelse af sine udenlandske angribere i de kommende år.

Generelt Yuri Danilovich var en fredselskende udenrigspolitik, da han forsøgte at leve i verden som svenskerne, og Den Gyldne Horde. Men i tilfælde af behov, kunne han bære og vellykket militær aktion. Et eksempel på dette kan tjene som hans kampagne på Ustyug. Her forsvarede han interesser for befolkningen i Novgorod, der led af talrige strejftog ustyuzhan.

Mordet på Yuri Danilovich

Dmitriy Tverskoy, efter at lære, at marchen på Ustyug Prince gik til Horde, skyndte efter ham. Han var sikker på, at Yuri Danilovich okleveschet det så meget som min far. Begge prinser havde ganske lang tid at bo i Horde, venter på dommen i Khan. Snart fik de følgeskab af bror Dmitriya Tverskogo, Alexander. Det antages, at han havde bragt gælden Saransk pengeudlånere for at tage fra dem nye lån.

I 1325, nemlig den 22. november var præcis syv år at den dag, døde i landet med de Horde Mihail Tverskoy, Dmitry og Alexanders far. For brødrene, denne sorte dato var ikke kun en mindedag og sorg, men hævn. Det faktum, at på tærsklen til et møde mellem to uforenelige fjender - Dmitry truende øjne og Yuri Danilovich. Om det var en dødsulykke og det var alle et trick, er det ikke kendt. Kun Nikon Chronicle siger, at Dmitry Mikhailovich dræbte Yuri Danilovich, håber på den fordel for kongen af usbekiske og arv steder og løn til den afdøde fyrste. Et velkendt russisk historiker V. N. Tatischev, der levede i begyndelsen af det XVII og XVIII århundrede, i sine skrifter gjort den antagelse, at det ikke var noget andet end hævn for sin far Svoge.

opgør

Dmitry Mikhailovich, have foretaget en lynchning, håbede, at Khan vil tilgive ham sådan et trick, da det er kendt, at ved den tid, Prins Yury af Moskva havde længe været i unåde hos hersker Horde. Men som en ægte despot, kunne usbekere tilgive sine undersåtter en masse, men ikke vilkårligt. Så det første, han fortalte at sende liget af den myrdede Prince of Moskva til sit hjemland, og beordrede arrestationen af morderen.

Sætning Khan måtte vente i næsten et år. Som et resultat, Dmitriy Tverskoy, blev dømt til døden. Hvad enten af en mærkelig tilfældighed, eller på forgodtbefindende af den usbekiske Khan, kun prins berøvet livet på dagen for hans fødsel - den 15. september, 1326, da han var kun 28 år gammel. Som Chronicle, med ham blev henrettet og en anden russisk prins - Aleksandra Novosilskogo. Mest sandsynligt, de var nære venner og sammen udarbejdet mordet på Yuri Danilovich.

Styrkelse af storhertugdømmet Moskva

Opsummering af bestyrelsen, kan vi sige, at Yuri Danilovich, intern politik , der udelukkende blev fokuseret på centralisering og skabelsen af en stærk magt, har ikke mistet nogen af de landområder, der er opnået en gang i arv fra sin far. Tværtimod lykkedes ham endda at øge dem. For eksempel i 1303, sluttede han fyrstendømmet Mozhaisk, to år senere, Pereslavl, og i 1311 og Nizhny Novgorod, hvor han efterfølgende regeret af sin bror Boris. I 1320 gik Yuriy Moskovsky til krig mod Ryazan prins Ivan Yaroslavich at knytte til sine ejendele mere og Kolomna.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.